cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lut 22, 2012 9:44 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Selena! Coś mi wczoraj nie pasowało i nie wiedziałam co! :oops:
Gratulacje dla nowej kociej mamy!

Z Irą faktycznie - siedzi z dala od innych, już nie rządzi.. nie chciała przyłazić na mokre jedzenie ostatnio jak byłam, ale to chyba u niej akurat normalne, przyłazi jak się dosypuje suchego. Może trzeba by jej zmienić opis, albo może zrobię osobne wydarzenie dla Iry?

Mikuś, dzięki Ci za zamknięcie kotów w klateczkach przed dostawą i zostawienie światła :*
Wprawdzie weszliśmy jak ninja, ale znormalnieliśmy jak zobaczyliśmy, że koty (zwłaszcza Filemona) pochowane.

Dagmara przemiła osoba i jej małżon również, zostaliśmy na herbacie pozabawiać koty i fretkę :) Maciek był zauroczony domem z taką fajną menażerią i nawet ich kot-foch-przed-obcymi się przymilał do Maćka (aż mu zaczynam zazdrościć)!

Jak wróciliśmy, upchaliśmy gdzie się dało - w szafce dla chorych są dwie suche karmy, bo już nie miałam pomysłu gdzie to wsadzić. Są tam też pieluchy. Kurczę, fajna ta Dagmara, a wiecie, że oni tam mają taką fajną społeczność kociarzy? Wspólnie udostępniają kilka piwnic kotom, które mają tam posłania i miseczki, wspólnie dbają o sterylki - jak bym chciała, żeby u nas też tak ludzie podchodzili do sprawy..
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Śro lut 22, 2012 10:03 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

20.02. /pon/ Herzpl Hidi
21.02 /wt/ Herzpl Mikuś
22.02 /śr/ Mikuś Sylwia
23.02 /czw/ Herzpl Victor
24.02 /pt/ ...... WIIWII
25.02 /sob/ ...... Victor
26.02 /ndz/ wiiwii Mikuś

Hej, biorę jeszcze piątek wieczór, skoro jest wielka potrzeba. Normalnie nie biore teraz więcej, bo w przyszły wtorek się bronię i sram w gacie - jeszcze praca nie poprawiona.
Info dla Ilonki - będę na dyżurze piątkowym o 19:00
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Post » Śro lut 22, 2012 10:51 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Kilka dni temu zrobiłam dla Iry nieco inny opis, nieco bogatszy.Jest w picasie. Poprzedni był trochę oschły, może by zamienić.

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Śro lut 22, 2012 12:45 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Dzięki elape!
Wstawiłam to na FB z apelem, później porobię ogłoszenia dla Iry z Twoim opisem. Jest on naprawdę super.

wiiwii

Post » Śro lut 22, 2012 14:06 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Jakaś pani z ogłoszenia chciałaby adoptować Filemonę, z tym że jako czwartą kotę - odpisałam jej, że może to nie być dobry pomysł (Filemona powinna być jedynaczką), ale polecam kilka innych kotów, prokocich bardzo. Ale może źle zrobiłam - napiszcie co sądzicie

wiiwii

Post » Śro lut 22, 2012 15:05 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

PIĘKNIE GRAFIK PEŁNY!!!
20.02. /pon/ Herzpl Hidi
21.02 /wt/ Herzpl Mikuś
22.02 /śr/ Mikuś Sylwia
23.02 /czw/ Herzpl Victor
24.02 /pt/ Faflok Wiiwii
25.02 /sob/ Faflok Victor
26.02 /ndz/ wiiwii Mikuś
MIKUŚ

Post » Śro lut 22, 2012 15:13 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

27.02. /pon/ ... Victor
28.02 /wt/ ... ...
29.02 /śr/ ... Sylwia
01.03 /czw/ ... Victor
02.03 /pt/ ... ...
03.03 /sob/ ... ...
04.03 /ndz/ wiiwii Mikuś
MIKUŚ

Post » Śro lut 22, 2012 16:31 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

MIKUŚ pisze:Dziś kociarniane pielesze opuściła Selena:D
Myślę że Andżelika się odezwie i może nawet zechce z Nami działać w nadzieji ew. adopcji Irusi naszej kochanej łobuzicy. Odnoszę wrażenie że się wycofuje na kociarni!!!
DOM NA CITO DLA IRY POSZUKIWANY!

Super że Selena pojechała .Dom fajny ,niedawno odeszła im kotka na nowotwór.jak Selena nie wywinie numeru typu posiedzę sobie za meblami 2 tyg to na 100% dożyje tam sędziwej starości :ok:

Dzwoniłam do p.Ewy(domek Kozaka)pani pytała, czy mały ma wyłącznki trktorzenia,bo ani na sekundę nie przestaje :mrgreen:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro lut 22, 2012 16:38 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Czyli dary od Dagi dotarły.Super dziekuję Ewa za transport,a Dagmarze za dary :1luvu:
Ja dziś dowiozałm na kociarnię 3 kg puriny i 6-pak whiskasa.To podarunek od domu Kozaka.

Filemona na bank potrzebuje domu bez innych kotów i wychodzącego.

Ilona będzie na dyżurze w piątek z wiiwii i niedzielę z Basią.A jak wszystko wypadnie oki dorobimy jej klucze i będzie sama na dyżury chodzić :D :D

Wykupiłam dwa pakiety ogloszeniowe .Jeden wykorzystał Mysior,a na drugi kogo wepchnąć?Jak sądzicie?Jutro przejazdem będe na kociarni to porobiła bym danemu delikwentowi fotki

mar_tika

Post » Śro lut 22, 2012 17:26 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

skoro ira sie wycofuje to moze ja reklamowac gdzie sie da na mojej stronie juz udostepnilam apel ale moi znajomi jakos nie chca brac :?
mam pytanie skoro ta dzika kotka daje sie glaskac to moze niech ludzie szukaja jej imienia i moze napisac ze jest do adopcji :?: :?: :?: :?: :?: :?:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Śro lut 22, 2012 17:38 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

herzpl pisze:skoro ira sie wycofuje to moze ja reklamowac gdzie sie da na mojej stronie juz udostepnilam apel ale moi znajomi jakos nie chca brac :?
mam pytanie skoro ta dzika kotka daje sie glaskac to moze niech ludzie szukaja jej imienia i moze napisac ze jest do adopcji :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Marta która dzika kotka?

mar_tika

Post » Śro lut 22, 2012 17:43 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Mar_tika zdecydowanie Ira. Ale kup tez pakiet dla Ksawerego. To koty na chwile obecna najbardziej wycofane ;( Jak dojde do domu zrobie jeszcze przelew dla Niego.
Rano przelalam 20 zeta ;)
MIKUŚ

Post » Śro lut 22, 2012 17:47 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Herz miała na myśli chyba dziczke na hotelu. Ale taka decyzja należy do Martyss to jej kotka. Lada moment wraca na wolność. Ja też bym rozważyła adopcję :)
Myślę, że odpowiedni dom da radę!
MIKUŚ

Post » Śro lut 22, 2012 17:53 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

MIKUŚ pisze:Herz miała na myśli chyba dziczke na hotelu. Ale taka decyzja należy do Martyss to jej kotka. Lada moment wraca na wolność. Ja też bym rozważyła adopcję :)
Myślę, że odpowiedni dom da radę!

dokladnie tak jak na wolnosc :roll: czy ona sobie jeszcze poradzi na wolnosci :?: :?:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Śro lut 22, 2012 18:01 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Na fb Duzi Gingera piszą, że chory... co te kociaki się tak rozkładają w domach? :/
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

[poprzednia][następna]