WólkaZal- testujemy koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 22, 2012 9:19 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

zamiast drapaka ze sklepu
można kupić sznurek (nie pamiętam jak sie nazywa) np w Castoramie
ok 10 zł za motek
i coś obwiązać
np. tak jak na tym zdjęciu
Obrazek

(sznurek oczywiście powinien byc zawiązany)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro lut 22, 2012 9:40 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

AniHili: po przeczytaniu Twoich opisów, brałabym wszystkie koty w ciemno, nie oglądając zdjęć :D

Szalony Kocie: dla Ciebie niezwykła piątka http://iv.pl/images/11201814773253453639.jpg
Przy okazji, czy ktoś pamięta serial rysunkowy pt. "Załoga G", taki z fabułą s-f, (Teraz wyjdzie, że tylko ja pamiętam) :roll:, gdzie piątka młodych ludzi zawsze wychodziła z opresji obronną ręką?
W każdym razie to jest taka nasza wólkowa 'załoga G', która mam nadzieję, że też wyjdzie obronną ręką z sytuacji i znajdzie najlepsze domy dla siebie.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Śro lut 22, 2012 10:00 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

nausicaa pisze:
zjawka pisze:No i drapaczek do antresolki by się przydał ( a że kotka ze wsi to kawał naturalnego konara doceni - byle ładny znaleźć)
:ok: :ok: za aklimatyzację

drapak, taki mały, mamy, szczury go używały jako drabinki, ale nie przypadł do gustu (ona używa w ogóle drapaka? koty moich rodziców nie chciały, ale one były wychodzące). a konara to ja nie wiem, gdzie w wawie uświadczę:P ale zobaczymy:)

ustaliliśmy plan zapoznawania kota i szczeniaka. pierwsze dni chciałabym (tam max 3), żeby Szara posiedziała w budce głównie i nie rzucała się mu w oczy, żeby psiak się przyzwyczaił do nowego zapachu w domu (dalibyśmy mu jakieś jej szmatki jej itp, bo on się bardzo interesuje kocimi zapachami, a kiedy wychodzilibyśmy z młodym, kot łaziłby sobie po mieszkaniu) i porobilibyśmy sesje treningowe z nieszczekania na kota. przy okazji kot też nie będzie na dzień dobry wrzucony w nowe towarzystwo.

Pierwsze dni to szara będzie potrzebowała głownie bliskości czlowieka i miziania, bo to kot straszny pieszczoch jest, i w domu cały czas jest pieszczona.

ewona1

Od: Śro sty 25, 2012 15:59

Post » Śro lut 22, 2012 10:43 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

Question: są gdzieś fotki Myszki?
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Śro lut 22, 2012 10:46 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

Patmol

Post » Śro lut 22, 2012 10:55 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

Dziewczyny: jamkasica była na wizycie pa u Pani ze Śródmieścia w Warszawie. Przysłała mi prw z relacją z wizyty u Pani. Nie wiem, czy komuś jeszcze wysłała, ale jeśli nie, proszę o info, to prześlę. Niech dziewczyny podejmą decyzję, co z Fredziem.

issey32

Post » Śro lut 22, 2012 10:57 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

A tu są obiecane teksty :) :

GUNIA

Śliczna kicia w pasiastym fraczku i takiej samej czapeczce. Niesamowite, żółte oczy wypatrują Człowieka, który pokocha ją i da jej prawdziwy dom. Niesamowite, bo jedno jest w ciemnej, drugie w białej oprawie. Taka to magiczna kicia.
Gunia ma 7 lat, więc wszelkie szaleństwa za sobą. Uwielbia głaskanie, kocha przytulanie. Jest stateczną, wysterylizowaną kotką, dla której kuweta nie stanowi żadnego problemu. Cała jest bezproblemowa, taki piękny kot do kochania i rozpieszczania. Gunia szuka nowego, niewychodzącego domu, gdyż jej dotychczasowi opiekunowie nie są w stanie dłużej się nią zajmować.

MYSZKA

Młoda koteczka, „ubrana” w piękne, bure futerko w złotawym odcieniu. Bure koty są w końcu niezwykłe, każdy ma inny układ prążków, ta kicia dodatkowo ma bardzo charakterystyczne czarne pazurki i czarne włosy między paluszkami. Myszka ma zaledwie 3 lata, jednak zdążyła już przeżyć zbyt wiele jak na kota...została dosłownie wyszarpana z paszczy psa przez opiekunów, którzy dali jej cudowny Dom. Niestety, Los znów stanął jej naprzeciw, z powodów zdrowotnych Państwo nie są w stanie dłużej opiekować się Myszką, dlatego kicia szuka nowego Domu.
Domu, który doceni jej wyjątkowość, zapewni jej bezpieczeństwo i zaakceptuje to, że ta piękna pręguska wymaga nieco więcej czasu, by ponownie komuś zaufać. Myszka jest wysterylizowaną, kuwetkową, grzeczną kotką dla prawdziwego konesera. No i wbrew traumatycznym przeżyciom, gdy już zaufa... naprawdę uwielbia pieszczoty.
Ostatnio edytowano Śro lut 22, 2012 11:06 przez AniHili, łącznie edytowano 1 raz
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Śro lut 22, 2012 11:02 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

Ja tylko dodam, że Gunia używa dwóch kolorów kredek do oczu. Taka z niej modna dziewczyna :D

issey32

Post » Śro lut 22, 2012 11:03 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

mnie nie przysłała
ale najważniejsze, żeby dostała Randa i ewona

Patmol

Post » Śro lut 22, 2012 11:05 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

issey32 pisze:Ja tylko dodam, że Gunia używa dwóch kolorów kredek do oczu. Taka z niej modna dziewczyna :D

Oho, fakt, ślepa jestem :oops: Idem poprawiać :wink:
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Śro lut 22, 2012 11:15 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

issey32 pisze:Dziewczyny: jamkasica była na wizycie pa u Pani ze Śródmieścia w Warszawie. Przysłała mi prw z relacją z wizyty u Pani. Nie wiem, czy komuś jeszcze wysłała, ale jeśli nie, proszę o info, to prześlę. Niech dziewczyny podejmą decyzję, co z Fredziem.

Nie dostałam żadnej informacji, zaraz jadę do Wólki po koty, P. Teresa z mężem w niedzielę jadą do W-wy, problem ze szpitalem, p. Teresa będzie próbowała znaleźć miejsce dla męża na chama, tzn. ostry dyżur.

ewona1

Od: Śro sty 25, 2012 15:59

Post » Śro lut 22, 2012 11:15 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

issey32 pisze:Dziewczyny: jamkasica była na wizycie pa u Pani ze Śródmieścia w Warszawie. Przysłała mi prw z relacją z wizyty u Pani. Nie wiem, czy komuś jeszcze wysłała, ale jeśli nie, proszę o info, to prześlę. Niech dziewczyny podejmą decyzję, co z Fredziem.

no to napisz co tam wyszło!

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Śro lut 22, 2012 11:36 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

Prw wysłałam. Do Randy jamkasica wysłała.

issey32

Post » Śro lut 22, 2012 11:40 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

no to problem z tym balkonem
jeśli to byłby mój kot -nie oddałabym do takiego domu, gdzie jest niezabezpieczony balkon i w miarę blisko ulica
tym bardzie, że Fred jest śliczny -i joluka proponowała mu tymczas w Warszawie (jesli testy wyjda ujemne)

Randa, ewona -co myslicie?

mówimy o takim kocie
Obrazek

Patmol

[poprzednia][następna]