WólkaZal- testujemy koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 21, 2012 15:25 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

Szalony Kot pisze:
AniHili pisze:Teksty, jakie udało mi się naskrobać dziś (teraz dowalili mi nieco roboty, więc pozostałe koty z Wólki opiszę wieczorem)

TOLEK
Stuprocentowy Pan Kot z charakterem. Dostojny, lubi głaskanie, czas szalonych zabaw ma już za sobą. Wykastrowany, bardzo czysty, kot „ozdobny” – w sam raz do podziwiania, zachwycania się i kochania. Nie jest może przytulakiem, jednak ma to „coś” – jego obecność jest dyskretna i pełna elegancji.
Kot dla konesera, dla kogoś, kto doceni jego nienachalny urok i prawdziwie kocią osobowość. Tolek ma około 4-5 lat i ceni sobie możliwość wychodzenia, jednak tylko po to, by móc powrócić do przytulnego domu, pełnego ciepła i miłości.
Tolek miał wspaniałych Dużych, którzy docenili jego wyjątkowość, jednak Los okazał się okrutny. Państwo są już zbyt schorowani, by zajmować się ukochanymi pupilami, dlatego ten koci indywidualista poszukuje Domu. Domu, który zaakceptuje i pokocha tę kwintesencję Kota.

BURASKA
Imię nie oddaje rzeczywistości, Buraska jest bowiem szylkretką. Z szarości futerka wybijają się rudo-złociste refleksy oraz piękne, żółto-zielone oczy. Elegancka, spokojna kicia uwielbia głaskanie i pieszczoty. Ma 6 lat, jest wysterylizowana i czysta. Kocia dama nie ma jednak szczęścia w życiu. Trafiła do oddanych Państwa, jednak brutalna choroba właścicieli przerwała tę sielankę. Nie są dłużej w stanie zajmować się swymi małymi przyjaciółmi, dlatego Buraska poszukuje nowego domu, który zapewni jej bezpieczeństwo, pełną miseczkę i kochające ręce do głaskania.

SPRYCIARZ
Biały krawat, białe łapki, pasiasty frak. Spryciarz jest piękny i odważny. Nie boi się psów, może też wychodzić na zewnątrz – jednak tylko po to, by móc wrócić do ciepłego domu i kochających rąk. Spryciarz jest raczej młodym kotem, ma 4 – 5 lat, jest wykastrowany.
Teraz Spryciarz szuka nowego domu, zmuszony do tego fatalnym zrządzeniem losu. Ludzie, którzy dotąd się nim opiekowali nie są w stanie robić tego dłużej z powodów zdrowotnych.

Trochę więcej słów o charakterze by się przydało :oops:
Takie szczegóły, że np. lubi głaskanie po łepku czy zadku czy po brzuszku czy wtula się na rękach... da się wyciągnąć? :oops:

sorry, że sie wtące ale zza dużo o tym wychodzeniu, jesoo no podkreslajmy, zekoty w pełni domowe, kuwetkowe, naprawde jesli po 6 miesiącach ktoś wypuści tolka to ok, ale zaznaczanie od początku że ma wychodzic to nie bardzo... za duzo o tym. koty sa domowe. i juz.

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Wto lut 21, 2012 15:55 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

Patmol pisze:zostało 5 kotów w Wólce Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Wto lut 21, 2012 16:30 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

więc oczekujemy na Szarusię:)
przypominało mi się, że mam kuwety od klatek, które są nieużywane- wymiary 60x40. z tym, że wysokość 10 cm. Nie wiem, czy nie za niskie (kot będzie chciał do niej robić), bo chyba te kupne kuwety kocie są wyższe?u mojej siostry jak nie miałyśmy kuwety, tylko taką od klatki ale jeszcze niższą, to kot robił do miednicy, bo takie niskie to prawie jak na podłogę:P

nausicaa

Od: Śro gru 15, 2010 18:16

Post » Wto lut 21, 2012 19:47 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

nausicaa pisze:więc oczekujemy na Szarusię:)
przypominało mi się, że mam kuwety od klatek, które są nieużywane- wymiary 60x40. z tym, że wysokość 10 cm. Nie wiem, czy nie za niskie (kot będzie chciał do niej robić), bo chyba te kupne kuwety kocie są wyższe?u mojej siostry jak nie miałyśmy kuwety, tylko taką od klatki ale jeszcze niższą, to kot robił do miednicy, bo takie niskie to prawie jak na podłogę:P

Im kuweta wyższa tym lepiej -dla właściciela, nie musi zbierać żwirku z podłogi, a koty lubią zagrzebać starannie, ja używam plastikowe wysokie miski.

ewona1

Od: Śro sty 25, 2012 15:59

Post » Wto lut 21, 2012 19:56 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

BURASKA
Imię nie oddaje rzeczywistości, Buraska jest bowiem szylkretką. Z szarości futerka wybijają się rudo-złociste refleksy oraz piękne, żółto-zielone oczy. Elegancka, spokojna kicia uwielbia głaskanie i pieszczoty. Ma 6 lat, jest wysterylizowana i czysta. Kocia dama nie ma jednak szczęścia w życiu. Trafiła do oddanych Państwa, jednak brutalna choroba właścicieli przerwała tę sielankę. Nie są dłużej w stanie zajmować się swymi małymi przyjaciółmi, dlatego Buraska poszukuje nowego domu, który zapewni jej bezpieczeństwo, pełną miseczkę i kochające ręce do głaskania.

SPRYCIARZ
Biały krawat, białe łapki, pasiasty frak. Spryciarz jest piękny i odważny. Nie boi się psów, może też wychodzić na zewnątrz – jednak tylko po to, by móc wrócić do ciepłego domu i kochających rąk. Spryciarz jest raczej młodym kotem, ma 4 – 5 lat, jest wykastrowany.
Teraz Spryciarz szuka nowego domu, zmuszony do tego fatalnym zrządzeniem losu. Ludzie, którzy dotąd się nim opiekowali nie są w stanie robić tego dłużej z powodów zdrowotnych.[/quote]
Trochę więcej słów o charakterze by się przydało :oops:
Takie szczegóły, że np. lubi głaskanie po łepku czy zadku czy po brzuszku czy wtula się na rękach... da się wyciągnąć? :oops:[/quote]

Buraska w realu jest w plamki rudawe, nie szara, megamiziak, część ciałka obojętna, tylko dużo i bezustannie.
Spryciarz ma jeszcze jedną cechę - potrafi otworzyć wszystko...i wejść wszędzie.

ewona1

Od: Śro sty 25, 2012 15:59

Post » Wto lut 21, 2012 20:51 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

ametyst55 pisze:
Patmol pisze:zostało 5 kotów w Wólce Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:ok: :ok: :ok: Gratulacje i szczęścia dla pozostałej 5-tki. Domki na 5-tkę zgłaszajcie się;-)
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Wto lut 21, 2012 21:01 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

Słuchajcie, moje teksty możecie modyfikować do woli, tu ACTA nie obowiązuje ;)
Znacie lepiej te koty, wiecie co lubią, więc naprawdę nie ma problemu, dodajcie to po prostu, zmieńcie..cokolwiek, moje teksty są przykładowe :wink:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Wto lut 21, 2012 21:32 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

ewona1 pisze:
nausicaa pisze:więc oczekujemy na Szarusię:)

Im kuweta wyższa tym lepiej -dla właściciela, nie musi zbierać żwirku z podłogi, a koty lubią zagrzebać starannie, ja używam plastikowe wysokie miski.

to może coś taniego dostaniemy w carrefourze akurat, jeśli nie, to kuweta pilnie poszukiwana w wawie!

nausicaa

Post » Wto lut 21, 2012 21:38 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

No i drapaczek do antresolki by się przydał ( a że kotka ze wsi to kawał naturalnego konara doceni - byle ładny znaleźć)
:ok: :ok: za aklimatyzację

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Śro lut 22, 2012 7:34 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

ewona1 pisze:BURASKA

SPRYCIARZ
Teraz Spryciarz szuka nowego domu, zmuszony do tego fatalnym zrządzeniem losu. Ludzie, którzy dotąd się nim opiekowali nie są w stanie robić tego dłużej z powodów zdrowotnych.

Buraska w realu jest w plamki rudawe, nie szara, megamiziak, część ciałka obojętna, tylko dużo i bezustannie.
Spryciarz ma jeszcze jedną cechę - potrafi otworzyć wszystko...i wejść wszędzie.

zaznaczę sobie
o tym wychodzeniu -powykreślam

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro lut 22, 2012 8:51 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

Patmol pisze:
ewona1 pisze:BURASKA

SPRYCIARZ

zaznaczę sobie
o tym wychodzeniu -powykreślam

dzieki Patmol, kochana jesteś. ech

Mamrot

Post » Śro lut 22, 2012 9:05 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

czemu ech?
poprawiłam

Patmol

Post » Śro lut 22, 2012 9:13 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

Patmol pisze:czemu ech?
poprawiłam

to ech to takie moje stękanie.mój rezydent ma powazny kryzys w PNN. tak se kwękam

Mamrot

Post » Śro lut 22, 2012 9:15 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

Mamrot -specjalnie dla Ciebie Obrazek

Patmol

Post » Śro lut 22, 2012 9:15 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek, Fred, Inka i Szara jadą 23

zjawka pisze:No i drapaczek do antresolki by się przydał ( a że kotka ze wsi to kawał naturalnego konara doceni - byle ładny znaleźć)
:ok: :ok: za aklimatyzację

drapak, taki mały, mamy, szczury go używały jako drabinki, ale nie przypadł do gustu (ona używa w ogóle drapaka? koty moich rodziców nie chciały, ale one były wychodzące). a konara to ja nie wiem, gdzie w wawie uświadczę:P ale zobaczymy:)

ustaliliśmy plan zapoznawania kota i szczeniaka. pierwsze dni chciałabym (tam max 3), żeby Szara posiedziała w budce głównie i nie rzucała się mu w oczy, żeby psiak się przyzwyczaił do nowego zapachu w domu (dalibyśmy mu jakieś jej szmatki jej itp, bo on się bardzo interesuje kocimi zapachami, a kiedy wychodzilibyśmy z młodym, kot łaziłby sobie po mieszkaniu) i porobilibyśmy sesje treningowe z nieszczekania na kota. przy okazji kot też nie będzie na dzień dobry wrzucony w nowe towarzystwo.
Ostatnio edytowano Śro lut 22, 2012 9:23 przez nausicaa, łącznie edytowano 1 raz

nausicaa

[poprzednia][następna]