Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mama-san pisze:Teraz na przykład jego podstawową karmą jest 1st choice light (jest troszkę za gruby) a dodatkowo daję simply z rybą, albo coś z acany czy innej jakiejś ciekawej bezzbożówki, ewentualnie coś z RC, ale mniej chętnie bo przereklamowane.
justyna p pisze:mama-san pisze:Teraz na przykład jego podstawową karmą jest 1st choice light (jest troszkę za gruby) a dodatkowo daję simply z rybą, albo coś z acany czy innej jakiejś ciekawej bezzbożówki, ewentualnie coś z RC, ale mniej chętnie bo przereklamowane.
Ja też polecam karmy bezzbożowe, koty jedzą ich mniej, szybciej się nasycają i przez to..chudną. Karmy light to największy bezsens jaki wymyślono, mają mniej tłuszczu (który powoduje sytość), za to więcej węglowodanów (od których koty tyją)Autora tego wynalazku podziwiam za fantazję
![]()
Przyznam się, że na początku mojej kociej przygody też dałam się nabrać, ale koty były po tej karmie wiecznie głodne i piszczały pod szafką z żarciem. Teraz dostają Orijena na zmianę z Applawsem. Plus kilka chrupek RC dla przyjemności na wierzch. Do tego puszeczki i przemrożone miecho. Sprawdza się super. Koty nie stoją pod szafką, wysmuklały, mają ładne futro i robią małe, nieśmierdzące kupy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Kresska, Paula05 i 94 gości