ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Pon lut 20, 2012 13:01 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

Na chwilę obecną na koncie ślapaczkowym mam jakieś 130 złotych, dostała już Bąbelka swój przydział 100 zł, bo było pilne.
Ale zaczynam się martwić, że na koniec miesiąca nie będzie czym dzielić :(
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon lut 20, 2012 19:38 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

ksb pisze:Witam :D

Chyba można wykreślic z listy na luty kota, o którym pisała Ksenka - będzie miejsce dla innego :D
Dziękuję, że chciałyście Jej pomóc.

Cytuję z jej wątku dzisiejszą wiadomość:

ksenka pisze: A te dobre to takie ze wet powiedział ze jeśli rana jest taka stara to nic nie należy robić. Tkanka zabliźniła się i nawet jesli coś tam wpadnie to go nie boli :)

Kastracja sie przyda, ale to chyba sama dam rade hihi:)

wobec powyższego, Buraska wykreślam z listy, jeśli wet twierdzi,że nie ma potrzeby ruszać zagojonych ran -i słusznie,jeśli nic się nie dzieje :ok:

lista na luty 2012

1.(otrzymała wsparcie)Bąbelka pod opieką _bubu_
ObrazekObrazekObrazekObrazek
-operację wyłuszczenia resztek oka , które się wylało -zdjęcia po zabiegu (nierozliczony)

wątek ogólny viewtopic.php?f=1&t=115798

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon lut 20, 2012 22:21 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

Mruczek ma FIPa..... Od 3 tygodni dostawał antybiotyki, nie było polepszenia. Dopiero na ceporexie zareagował zwiększeniem temp. i glutkami z noska. Zrobiono badanie krwi, dziś USG. Nazbierało mu się płynu w brzuszku. Czytam wątki o FIPie i niestety kociak ma również inne objawy tej choroby. Na razie ma apetyt, biega.
Obrazek
Gospodarz i gość

biedronkas

Od: Śro lip 29, 2009 22:45

Post » Pon lut 20, 2012 22:26 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

Przeczytałam o Mruczku...
Dlaczego los jest taki niesprawiedliwy :(
Szczęście, że Mruczek ma Ciebie.
Trzymajcie się jakoś....

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon lut 20, 2012 22:30 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

Moja Niunia też miała FIPa test wyszedł dodatni pojechała do DT miała mieć powtórzony test i miała jechać do hospicjum w Toruniu .DT powtórzył jej test po 5 tygodniach i wyszło ujemnie .I Niunia jutro do mnie wraca ......może nie będzie u was tez tak źle ...

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon lut 20, 2012 23:51 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

biedronkas pisze:Mruczek ma FIPa..... Od 3 tygodni dostawał antybiotyki, nie było polepszenia. Dopiero na ceporexie zareagował zwiększeniem temp. i glutkami z noska. Zrobiono badanie krwi, dziś USG. Nazbierało mu się płynu w brzuszku. Czytam wątki o FIPie i niestety kociak ma również inne objawy tej choroby. Na razie ma apetyt, biega.

ojej :( ,"mój ślepcio".... :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon lut 20, 2012 23:52 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

lidka02 pisze:Moja Niunia też miała FIPa test wyszedł dodatni pojechała do DT miała mieć powtórzony test i miała jechać do hospicjum w Toruniu .DT powtórzył jej test po 5 tygodniach i wyszło ujemnie .I Niunia jutro do mnie wraca ......może nie będzie u was tez tak źle ...

Lidka mieliscie test na FIV,nie FIPa :roll: a to różnica
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto lut 21, 2012 10:04 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

OlaLola pisze:
OlaLola pisze:Szukam DT dla kota ( płeć nieznana ), który błąka się na niedaleko miejsca gdzie mieszkam ( Tarnowskie Góry - górny śląsk). Kot to podobno tri kolor ( co wskazywałoby na kotkę), ale słyszałam też jest łaciaty... Kicia nie ma oczka, jest bardzo pro ludzka, jest dokarmiana, ale nie ma gdzie spać... Póki co jak się pojawi ludzie, którzy ją dokarmiają mają do mnie dzwonić, nie ma jednak gdzie kota dać...nie wiadomo gdzie kotka śpi, dostaje tylko jeść... :roll:

Oto kotka i jej wątek:

Obrazek

Oto wątek:

viewtopic.php?f=13&t=139164

To nasza Berta miała w oku... śrut.

Obrazek

Jest już po usunięciu gałki ocznej, a właściwie tylko części oka, bo przedniej komory to ona nie miała, była wbita w tęczówkę, a reszta oczka wpadła do oczodołu...

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Wto lut 21, 2012 10:11 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

Kur....cze co za ludzie porąbani :evil: u nas na wsi tez sobie zawody na wiosnę robią.Nie ma roku,zebym jakiejs biedy postrzelonej nie znalazła :evil:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto lut 21, 2012 13:52 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

Wklejam fotkę faktury na 160 zł, jakie otrzymaliśmy od klubu ślepaczkowego. (częściowe koszty leczenia Blondynka i Bałwanka).
Bardzo dziękuję za pomoc.
Obrazek

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto lut 21, 2012 13:59 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

magaaaa pisze:Wklejam fotkę faktury na 160 zł, jakie otrzymaliśmy od klubu ślepaczkowego. (częściowe koszty leczenia Blondynka i Bałwanka).
Bardzo dziękuję za pomoc.
Obrazek

szkoda,ze chłopaki w schronisku,nie mogę przestać o tym myśleć :roll:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto lut 21, 2012 14:02 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

BOZENAZWISNIEWA pisze:
lidka02 pisze:Moja Niunia też miała FIPa test wyszedł dodatni pojechała do DT miała mieć powtórzony test i miała jechać do hospicjum w Toruniu .DT powtórzył jej test po 5 tygodniach i wyszło ujemnie .I Niunia jutro do mnie wraca ......może nie będzie u was tez tak źle ...

Lidka mieliscie test na FIV,nie FIPa :roll: a to różnica

Tak Bożenko masz racje znów mi się pomyliło , Niunia miała test na koci AIDS to mi się nie myli.... :oops:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Sob lut 25, 2012 17:08 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

Werneu pisze:Serdecznie dziękujemy za wsparcie naszego dzielnego Rafaela.
Teraz niestety mamy kolejną akcję gdzie mamy ok. 60 kotów viewtopic.php?f=1&t=139311
kilka z nich ma problemy z oczami, jedna kotka uszkodzone oba oka
Obrazek,
jeden ma oczko do amputacji, którego zabrałyśmy, kilka w domu pozostałych ma też widoczne zmiany i blizny, wrzody na oczach. Jak tylko będę miała zdjęcia to podeślę

Werneu, podeślij , jak możesz zdjecia pozostałych kotków(jakie leczenie lub zabieg ), tę niebieską koteczkę wstawiam juz na listę lutową
i czekam na pozostałe

lista na luty:

1.(otrzymała wsparcie)Bąbelka pod opieką _bubu_
ObrazekObrazekObrazekObrazek
-operację wyłuszczenia resztek oka , które się wylało -zdjęcia po zabiegu (nierozliczony)

wątek ogólny viewtopic.php?f=1&t=115798

2. Niebieska koteczka pod opieka Werneu Obrazek
- leczenie/zabieg?
watek ogólny viewtopic.php?f=1&t=139311&start=60

3.Iza 4 miesiące - już po amputacji oczka
Obrazek pod opieką Werneu
watek ogólny viewtopic.php?f=1&t=139311&start=60

4.

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Sob lut 25, 2012 20:23 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

Iza po zabiegu
Obrazek

Ida
Obrazek

jest jeden kot u Pani Eugenii co ma oba oka uszkodzone jak Niebieska i jeden samiec u Patrycji co ma jedno oko uszkodzone jak Ida wieczorem może będę miała jego zdjęcie.
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Sob lut 25, 2012 23:01 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

Filipek ma jedno oko uszkodzone

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

[poprzednia][następna]