PODKARPACIE KOTY PROSZĄ O WSPARCIE I DOMKI

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 17, 2012 15:02 Re: Podkarpacie prosimy o pomoc - karma . Rudaska pilne str.16

Ptyś już w nowym domu, ma tam starszą koleżankę Pyzę :) kot z Przeworska już w lecznicy, w słabym stanie ale nie tak tragicznym chyba.

krist

Od: Śro gru 21, 2011 22:25

Post » Pt lut 17, 2012 15:24 Re: Podkarpacie prosimy o pomoc - karma . Rudaska pilne str.16

Ciocia Muza_51 jak coś będzie wiedzieć to napisze tu bo ja nie wiem czy będę miała czas w weekend umieścić tu wiad.
ObrazekObrazek

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

Post » Pt lut 17, 2012 15:36 Re: Podkarpacie prosimy o pomoc - karma . Rudaska pilne str.16

Ciocia muza odpowiada to co wie. Kotek zaoaptrzony, kroplówka, antybiotyk, bardzo miziasty, ugniata ciasteczka.Opatulony śpi w klateczce. Druga Ciocia Marta będzie miała nad nim pieczę w sobotę i w niedzielę. :ok: za Niego.
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Sob lut 18, 2012 10:12 Re: Podkarpacie prosimy o pomoc - karma . Rudaska pilne str.16

Ciocia Rene po rozmowie z ciocią Martą informuje. Kocurek kilku letni burasek przeżył tylko dzięki pszenicy lub paszy dla drobiu którą się żywił...............
kupka jego składała się z pszenicy.
Prawdopodobnie to kot starszego pana który mieszkał niedaleko mnie na początku stycznia zmarł.
Kot został bez opieki, zapomniany, chyba zdany na śmierć. Nie wiem jak on przeżył te mrozy :cry:
Kocurek strasznie miziasty, bardzo lgnie do ludzi, ufny, apetyt ma ogromny.
Prawdopodobnie ma zapalenie zatok i oskrzeli.
prześwietlenie zostanie zrobione w poniedziałek, obecnie dostaje antybiotyk, kroplówki.
Dzięki Bogu jest pod opieką .

Bardzo dziękuję Panu Krzysztofowi za szybką pomoc :1luvu:
ObrazekObrazek

rene010

Post » Sob lut 18, 2012 10:55 Re: Podkarpacie prosimy o pomoc - karma . Rudaska pilne str.16

Witam . Kotek nie jest już bezimienny. Ma na imię Gawron ponieważ zamiast "miau" skrzeczy. Być może jest to wynikiem choroby. W każdym razie nie przeszkadza mu zamknięcie w klatce. Apetyt ogromny, miziasty jak najbardziej. Jest już po zabiegach pielęgnacyjnych wykonanych przez Panią Martę.
Natomiast jeden z kociaków zabranych z piwnicy jest obecnie na kroplówce.
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Sob lut 18, 2012 11:28 Re: Podkarpacie prosimy o pomoc - karma . Rudaska pilne str.16

będe wklejał tu następne ogłoszenia, zanim pójdą w sieć, żeby sprawdzić czy wszystko ok.
Gdybym coś pomieszał (np zrobił z kocura kotkę) będzie można jeszcze skorygowaćh 4&5 troche mało wiem, wszelke szczegóły by pomogły napisać coś sensownego

O kotkac

kot nr 1 nazwany roboczo Tofik (bo pyszczek jest tego koloru)

Tofik - śliczny kocurek

Tofik ma 4 miesiące, jest ślicznym czystym kocurkiem i czeka na stały dom który go pokocha. To znaleziony kotek bezdomny który się świetnie odnalazł w domu, a teraz czeka na parę rąk do głaskania.Jest odrobinę nieśmiały, nieufny wobec obcych, swoich domowników kocha za to bezwarunkowo. Jest bardzo czysty i potrafi o siebie zadbać. Ma uroczy pyszczek, jaśniejszy niż reszta łatek, wygląda jakby podjadał ze słoika z toffi. Mruczacy łasuch :) Jest zaszczepiony, odrobaczony i ma książeczkę zdrowia. Jest przyzwyczajony do obecności innych zwierząt i może być towarzyszem dla psa lub innego kotka.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kot nr 2 Kawka

Kawka - Mała czarna kotka

Kawka jest malutka, i była bardzo chora, znaleziona w tragicznym stanie przez dobrych ludzi. Jest już dużo lepiej, kotka wyzdrowiała i jest gotowa do adopcji. Jest jeszcze mała i chudziutka i potrzebuje troskliwej opieki. Jest nauczona czystości, odrobaczona i zaszczepiona. Nie ma problemu z innymi zwierzakami. Daj Kawce szanse a odwdzięczy się mruczeniem i kocią przyjaźnią. Kawka dostanie kocią wyprawkę, możliwy dowóz na terenie Podkarpacia i sąsiednich województw.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kotek nr 3 Bezik

Bezik - kocurek słodziak

Bezik - kocurek ok 5 miesięczny, Kotek jest czysty i grzeczny, niekłopotliwy. Znaleziony jako piwniczny kociak wyrósł z niego piękny kocurek. Ma śliczne miękkie futerko i szare łatki. Jest nauczony czystości, kuwetkowy. Nie narzuca się ale u swojego "państwa" będzie mruczał i kolankował. Nie jest wybredny . Czeka na kogoś kto go pokocha i weźmie do siebie.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kot 4 Krówka 2 albo Milka

Milka słodka krówka

Milka to 6 miesięczny kociak, miły i wesoły. Milka jest zaszczepiona, odrobaczona i w tym momencie czaka na sterylke. Będzie do oddania po pełnym serwisie, z książeczką zdrowia kota. Nadaje się do domu z małymi dziećmi, jest delikatna i chowa pazurki.
Na terenie Podkarpacia możliwy transport kotki, obowiązuje umowa,adopcyjna.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Krówka 1 czyli krówka

Krówka ma ok 8 miesięcy, jest bardzo cicha i spokojna, to taki niewidzialny kot. Opiekuje się mniejszymi kociakami i nie sprawia najmniejszych kłopotów. Czysta kuwetkowa kicia która mieszka u opiekunki kotków i czeka na nowy dom. Ma piękne miękkie futerko, i śmieszną plamkę pod nosem. Będzie oddana z wyprawką, książka zdrowia, zaszczepiona i odrobaczona.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kociaki z piwnicy

właściwie to niewiele można o nich powiedzieć, są małe chore i chyba jeszcze za wcześnie na adopcję, potrzebują pomocy i sponsorów, rodzeństwo czeka w piwnicy

kotka:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

krist

Post » Pon lut 20, 2012 10:28 Re: Potrącona kotka [*] :-((. Potrzebna pomoc dla maluchów.

krist pisze:Obrazek

Kotka, ruda pręgowana, wiek ok 1 roku, zadbana, łagodna czeka na adopcję.

Szczegółowe informację pod nr tel. 787 095 497

Informuje że rudaska znalazła domek.
Oprócz niej do adopcji idzie jeszcze jeden kociak.
ObrazekObrazek

rene010

Post » Pon lut 20, 2012 10:43 Re: Podkarpacie-maluchy potrzebują DT/DS,karmy,zdj.16,18

http://images50.fotosik.pl/1385/b9a7a7225c4ae86am.jpg

http://images47.fotosik.pl/1376/fe159eb11ac48f4cm.jpg

Kociaki w złym stanie niedożywione i z kk w lecznicy na kroplówkach .

Bardzo prosimy o wsparcie (karmę ) dla pozostałych kociaków które zostały w piwnicy i nie tylko.
Pani Marcie brakuje funduszy
PROSIMY BARDZO.
ObrazekObrazek

rene010

Post » Pon lut 20, 2012 10:50 Re: Podkarpacie-maluchy potrzebują DT/DS,karmy,zdj.16,18

super :piwa:

te moje ogłoszenia są beznadziejne, nie chciałem ich jeszcze w net posyłać, al tak to jest jak sie nie wie co napisać, może ktoś pomoże. O jakości zdjęć nic nie powiem nawet, ale światło było beznadziejne, i nie umiałem nic lepszego wycisnąć z tego aparatu.
jak jest światło dzienne to zdjęcia zupełnie inaczej wychodzą, no i jak koty się nie nie boją
przykłądowo, tu mała Mi:
Obrazek
kotka od p. Marty, jedna z kolorowych kotków, jak ładnie wyszła :)

krist

Post » Pon lut 20, 2012 11:09 Re: Podkarpacie-maluchy potrzebują DT/DS,karmy,zdj.16,18

["krist"]super :piwa:

te moje ogłoszenia są beznadziejne, nie chciałem ich jeszcze w net posyłać, al tak to jest jak sie nie wie co napisać, może ktoś pomoże. O jakości zdjęć nic nie powiem nawet, ale światło było beznadziejne, i nie umiałem nic lepszego wycisnąć z tego aparatu.

Panie Krzysztofie zdj. spoko jak ktoś będzie zainteresowany to zrobimy dla niego całą sesje zdjęciową.
Wiem z doświadczenia że futrzakom tak z lotu ciężko zrobić piękne postawne zdj. na to trzeba czasu i polować na dobry moment.

Dziękujemy za pomoc
ObrazekObrazek

rene010

Post » Pon lut 20, 2012 18:35 Re: Podkarpacie-maluchy potrzebują DT/DS,karmy,zdj.16,18

dowiedziałem się że kotek z pyszczkiem w toffi, czyli Tofik roboczo znalazł nowy domek :ok:

krist

Post » Wto lut 21, 2012 1:12 Re: Podkarpacie-maluchy potrzebują DT/DS,karmy,zdj.16,18

Zacytuję, może ktoś poratuje finansowo, albo zrobi bazarek:

rene010 pisze:http://images50.fotosik.pl/1385/b9a7a7225c4ae86am.jpg

http://images47.fotosik.pl/1376/fe159eb11ac48f4cm.jpg

Kociaki w złym stanie niedożywione i z kk w lecznicy na kroplówkach .

Bardzo prosimy o wsparcie (karmę ) dla pozostałych kociaków które zostały w piwnicy i nie tylko.
Pani Marcie brakuje fuunduszy
PROSIMY BARDZO.

Bardzo się cieszę, że Rudaska ma dom, hurra! I jeszcze Toffi :dance: :dance:

A te maleńtasy z ostatnich zdjęć strasznie biedne, oczka takie chore :(
Obrazek

Madziulla

Od: Pt lis 13, 2009 10:05

Post » Wto lut 21, 2012 13:52 Re: Podkarpacie-maluchy potrzebują DT/DS,karmy,zdj.16,18

Madziulla pisze:

A te maleńtasy z ostatnich zdjęć strasznie biedne, oczka takie chore :(

jeden kociaczek w gorszym stanie ma kroplówki.
Ale kitunie są śliczne :1luvu:
Prosimy o wsparcie
ObrazekObrazek

rene010

Post » Wto lut 21, 2012 21:54 Re: Podkarpacie-maluchy potrzebują DT/DS,karmy,zdj.16,18

Z dobrych wieści to Rudaska jedzie do Jarosławia jutro, Milka też idzie do ludzi, zdaje się pod Przemyśl
Mam wstępne ogłoszenie następnego kotka dużej kotki, chyna nazywa się Lenka, ale to musze jeszcze sprawdzić bo mogłem coś pomieszać.

Lula

Dorosła szarobura kotka czeka na kochający domek.
Lulka ma za sobą ciężkie przeżycia, utknęła w okienku na klatce schodowej, strasznie miauczała, uwolniła ją dopiero straż pożarna. Kotką zaopiekowała się dobra dusza i po długim leczeniu kotka znowu jest w pełni sprawna. Miała niedowład łapki, ale nie ma już po nim śladu, kotka chodzi i skacze normalnie. Jest bardzo spokojna, miła i opiekuńcza, dogaduje się z innymi zwierzakami i nie boi się ludzi. Sporo się w życiu nacierpiała i należy się jej dobry opiekun. Nadaje się na kotka dla małych dzieci, jest bardzo cierpliwa, będzie też świetną towarzyszką dla starszej osoby. Jest zaszczepiona i wysterylizowana, świetnie korzysta z kuwety, nie sprawi żadnego kłopotu. Na terenie Podkarpacia możliwy transport kotki.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Aaa i maleńtasy dzięki troskliwej opiece odżyły, są ruchliwe, łakome i bardzo kochane

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto lut 21, 2012 22:24 przez krist, łącznie edytowano 1 raz

krist

Post » Wto lut 21, 2012 22:15 Re: Podkarpacie-maluchy potrzebują DT/DS,karmy,zdj.16,18

Obrazek

A tu widzę jakaś ciocia/wujek zapoznaje się z kociakami :D A jeden maleńtas broni żarcia :mrgreen:
Obrazek

Madziulla

Od: Pt lis 13, 2009 10:05

[poprzednia][następna]