K-ów, i po remoncie :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 21, 2012 8:29 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

mahob pisze:
Tosza pisze:Jutro tez Pędzelek ma wizytę bardzo przedadopcyjną ( wygrzebałam jeden z kontaktów do odesłanych z niczym kandydatów). To wyjątkowo pechowy miot, koty mają rewelacyjne charaktery i nie moge ich porządnie wyadoptować ( albo wracają, albo domy się rozmyślają)

Czy któryś z nich w końcu ma dom? Piórek? Bo wzięcie miały ogromne w niedzielę.
Dla mnie jest zagadką dlaczego Klakiera nikt nie chce - on jest cudny przecież :1luvu: Zresztą - wszystkie są cudne...

Na Klakiera mam chetnych, w tygodniu jadę z kotem, ale czy go zostawię, to się okaże ( spotkaliśmy się po raz pierwszy w Galerii)

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Wto lut 21, 2012 8:39 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

A tu szczęśliwy Malagito w swoim domku, nie mógł trafić lepiej, pieszczoch jeden :)
http://www.youtube.com/watch?v=L8Z2sN46bk4&feature=related

Obrazek

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Wto lut 21, 2012 8:43 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

Tosza pisze:
mahob pisze:
Tosza pisze:Jutro tez Pędzelek ma wizytę bardzo przedadopcyjną ( wygrzebałam jeden z kontaktów do odesłanych z niczym kandydatów). To wyjątkowo pechowy miot, koty mają rewelacyjne charaktery i nie moge ich porządnie wyadoptować ( albo wracają, albo domy się rozmyślają)

Dla mnie jest zagadką dlaczego Klakiera nikt nie chce - on jest cudny przecież :1luvu: Zresztą - wszystkie są cudne...

Na Klakiera mam chetnych, w tygodniu jadę z kotem, ale czy go zostawię, to się okaże ( spotkaliśmy się po raz pierwszy w Galerii)

A Piórek?
Pytam ze względu na ogłoszenia - żeby zdjąć jak już nie będa potrzebne.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto lut 21, 2012 8:48 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

mahob pisze:
Tosza pisze:
mahob pisze:

A Piórek?
Pytam ze względu na ogłoszenia - żeby zdjąć jak już nie będa potrzebne.

Piórek poszedł do domu 2 tygodnie temu, ale czeka go wizyta poadopcyjna, jak się skończą ferie. Dopiero po wizycie poproszę o zdjęcie, ok?

Tosza

Post » Wto lut 21, 2012 8:55 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

Tosza pisze:Piórek poszedł do domu 2 tygodnie temu, ale czeka go wizyta poadopcyjna, jak się skończą ferie. Dopiero po wizycie poproszę o zdjęcie, ok?

Jasne :)

mahob

Post » Wto lut 21, 2012 9:05 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

edit_f pisze:w kwestii dwóch fajnych i poważnie zainteresowanych domków z dnia kota dla basi.. żaden niestety nie zadzwonił..

i chyba w tym tkwi sedno udanej adopcji, że domy naszych podopiecznych są w ogromnej większości świetnymi domami, bo adopcje do końca przemyślane a nie wydajemy każdemu kto tylko chce w danej chwili a na drugi dzień uznaje, że to chyba nie był najlepszy pomysł.

Przykład Malagi od Annyzoo - pani czekała na kota kawał czasu, no i dom wspaniały a Malaga szczęśliwy :)

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto lut 21, 2012 9:08 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

Tweety pisze:
edit_f pisze:w kwestii dwóch fajnych i poważnie zainteresowanych domków z dnia kota dla basi.. żaden niestety nie zadzwonił..

i chyba w tym tkwi sedno udanej adopcji, że domy naszych podopiecznych są w ogromnej większości świetnymi domami, bo adopcje do końca przemyślane a nie wydajemy każdemu kto tylko chce w danej chwili a na drugi dzień uznaje, że to chyba nie był najlepszy pomysł.

Przykład Malagi od Annyzoo - pani czekała na kota kawał czasu, no i dom wspaniały a Malaga szczęśliwy :)

Czyli trzeba wyznaczac odbiór kota za 2 tygodnie-takie pierwszy test dla nowego domu :)

Tosza

Post » Wto lut 21, 2012 10:01 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

:kotek:

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Wto lut 21, 2012 10:02 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

uffff, znalazłam nowy wątek :) zaznaczam :)
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Wto lut 21, 2012 10:05 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

Tosza pisze:Czyli trzeba wyznaczac odbiór kota za 2 tygodnie-takie pierwszy test dla nowego domu :)

No szczerze mówiąc to chyba jest jakiś test - mnie też teraz adopcja nie wyszła właśnie dlatego - państwo nie poczekali tydzień (kotkę chciałam podleczyć z kichania i przeziębienia przed oddaniem do domu). Niby się dom dobry wydawał. Ale takie domy, co to szybko chcą kota, to potem równie szybko mogą chcieć się go pozbyć. Jak to nazywa BarbAnn - ludzie instant - muszą mieć szybko i gotowe, natentychmiast :wink:

mahob

Post » Wto lut 21, 2012 11:39 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

Kto się pisze na zbiórkę czy, jak to mniej więcej określa Kocuria, odjechaną zabawę w Almie?
9 - 11.03, w piątek godz. 18 - 21, sobota 11 - 18, niedziela 14 - 18?

A 3.03 w sobotę zrobimy sobie zebranie, podsumujemy luty (chyba dość owocny i udany), zorientujemy się jak finansowo stoimy, określimy plany na marzec, może pojawią się jakieś nowe pomysły? Na razie sygnalizuję, listę zrobimy w przyszłym tygodniu.

Co do tego tygodnia - Robert praktycznie spędza cały czas na Drukarskiej, przełożył praktyki na inny termin aby "wykończyć" szpitalik, bo niedługo powinny ruszyć sterylki i będzie potrzeba sporo miejsca na przetrzymywanie aby nie było problemu jak w ubiegłym roku, że zatykaliśmy się dość szybko a zabiegi przechodziły nam koło nosa. Docelowo powinno być 14 miejsc w szpitaliku, 5 przeznaczonych na zakaźny ale oczywiście do wykorzystania, jeżeli będzie taka potrzeba, pod zabiegi. Więc jeżeli ktoś chce coś pilnego i na już to musimy się inaczej organizować, sprawy, które mogą poczekać trzeba przełożyć na przyszły tydzień

Tweety

Post » Wto lut 21, 2012 11:48 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

miszelina pisze:PRZYPOMINAM, ŻE 23 I 28 LUTEGO NADAL RANO NIE MA NIKOGO!

Co z Bunią? Bo to my mamy chyba dzwonić i się umawiać?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto lut 21, 2012 12:09 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

miszelina pisze:
miszelina pisze:PRZYPOMINAM, ŻE 23 I 28 LUTEGO NADAL RANO NIE MA NIKOGO!

wpisz mnie prosze na 23 rano

annakreft

Od: Pon wrz 05, 2011 10:20

Post » Wto lut 21, 2012 12:19 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

miszelina pisze:
miszelina pisze:

będę wiedzieć coś na 100% to dam znać

Tweety

Post » Wto lut 21, 2012 12:40 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

Tweety pisze:Kto się pisze na zbiórkę czy, jak to mniej więcej określa Kocuria, odjechaną zabawę w Almie?
9 - 11.03, w piątek godz. 18 - 21, sobota 11 - 18, niedziela 14 - 18?

A 3.03 w sobotę zrobimy sobie zebranie, podsumujemy luty (chyba dość owocny i udany), zorientujemy się jak finansowo stoimy, określimy plany na marzec, może pojawią się jakieś nowe pomysły? Na razie sygnalizuję, listę zrobimy w przyszłym tygodniu.

Co do tego tygodnia - Robert praktycznie spędza cały czas na Drukarskiej, przełożył praktyki na inny termin aby "wykończyć" szpitalik, bo niedługo powinny ruszyć sterylki i będzie potrzeba sporo miejsca na przetrzymywanie aby nie było problemu jak w ubiegłym roku, że zatykaliśmy się dość szybko a zabiegi przechodziły nam koło nosa. Docelowo powinno być 14 miejsc w szpitaliku, 5 przeznaczonych na zakaźny ale oczywiście do wykorzystania, jeżeli będzie taka potrzeba, pod zabiegi. Więc jeżeli ktoś chce coś pilnego i na już to musimy się inaczej organizować, sprawy, które mogą poczekać trzeba przełożyć na przyszły tydzień

Ja mogę być w piątek 09.03 w almie

co do zebrania to.....mnie w ten weekend nie ma :/
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

[poprzednia][następna]