Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
puszatek pisze:niech da się złapać...tylko niech już zostanie w tym miejscu...
Iwonko, jaki to numer
Tajemniczy Wujek Z. pisze:Czy mogę zapytać w jakich godzinach miała by się odbywać łapanka?
felin pisze:Sluchajcie, na wątku bodaj Praksedy szukali kotki na Starym Mieście i zglaszal się jakiś facet do pomocy, ponoć dobry w te klocki.
Co do szczepień, to aktualnie wg. wetów co roku szczepi się koty wychodzące; z wyjątkiem wścieklizny - tą co dwa lata. Koty domowe nie wychodzące wystarczy szczepić co dwa albo trzy lata - wg. mojej koleżanki weta może to zależeć od okresu dzialania szczepionki, a te bywają różne, w zależności od producenta.
Kciuki trzymam![]()
![]()
RudyiSrebrnyKot pisze:A! I oczywiście mocne kciuki!!!...
Uda się na pewno. Iwonka, jeśli te wizualizacje mają jakiś sens, to Ogrynia, po prostu do Ciebie przyjdzie.
Nie do końca rozumiem, dlaczego przyjęłaś założenie, że ją trzeba "na siłę" łapać?...
Może ona podejdzie do Ciebie i zwyczajnie weźmiesz ją na ręce. Nawet jeśli wcześniej nie była aż tak ufna, to tęskni za Tobą... Chce Cię spotkać...I chce spotkać Babunię...
Nie musisz podchodzić do niej z założeniem, że ona będzie uciekała... Oczywiście zabezpieczyć się trzeba, ale idź do niej jak do starej przyjaciółki nie widzianej przez dłuższy czas, a nie jak do wroga, którego należy schwytać. Pamiętaj o tym proszę... Ogrynia to wrażliwa kotka.
No i pamiętaj, że Delfinka nie ma monopolu na łapanie kotów i bycie świetną kociarą. Inne osoby mają może więcej skromności, albo mniejsze poczucie własnej wartości, ale zaufaj im. I sobie!...
Na pewno wszystko się uda... Ale ... Oby to była Ogrynia!...
Iwonami pisze:RudyiSrebrnyKot pisze:A! I oczywiście mocne kciuki!!!...
Uda się na pewno. Iwonka, jeśli te wizualizacje mają jakiś sens, to Ogrynia, po prostu do Ciebie przyjdzie.
Nie do końca rozumiem, dlaczego przyjęłaś założenie, że ją trzeba "na siłę" łapać?...
Może ona podejdzie do Ciebie i zwyczajnie weźmiesz ją na ręce. Nawet jeśli wcześniej nie była aż tak ufna, to tęskni za Tobą... Chce Cię spotkać...I chce spotkać Babunię...
Nie musisz podchodzić do niej z założeniem, że ona będzie uciekała... Oczywiście zabezpieczyć się trzeba, ale idź do niej jak do starej przyjaciółki nie widzianej przez dłuższy czas, a nie jak do wroga, którego należy schwytać. Pamiętaj o tym proszę... Ogrynia to wrażliwa kotka.
No i pamiętaj, że Delfinka nie ma monopolu na łapanie kotów i bycie świetną kociarą. Inne osoby mają może więcej skromności, albo mniejsze poczucie własnej wartości, ale zaufaj im. I sobie!...
Na pewno wszystko się uda... Ale ... Oby to była Ogrynia!...
Rudyi SrebrnyKocie! Ja tej koteńki nigdy w życiu nawet nie pogłaskałam, a cóż dopiero wziąć na ręce. To jest dzika kotka, tyle że do mnie przyzwyczajona, zasłuchana gdy z nią rozmawiałam, wyrastająca spod ziemi gdy się tylko pojawiłam na ulicy czy w ogrodzie, w którym żyła. Kotka magiczna, która pierwszy raz gdy ją zobaczyłam wskoczyła na pokrywę śmietnika i pozowała mi do zdjęć. Nawet nie drgnęła, a ja do niej mówiłam i mówiłam i mówiłam. A ona mnie słuchała i wszystko rozumiała. Nie mam pojęcia skąd się wzięła.
To są te zdjęcia. Było to w październiku 2008 roku.
(...)
Nigdy jednak nie dotknęłam kociny. Gdy wyjeżdżałam z garażu poznawała mój samochód, a był to jeden z dwunastu tam parkujących. Do innych nie przybiegała. Ile to razy gdy spotkałam ją na ulicy, a nie miałam przy sobie żadnego smakołyka, prosiłam : Ogryniu, poczekaj, zaraz Ci coś przyniosę. Gdy wracałam kocina siedziała w tym samym miejscu i na mnie czekała. Umiała mnie poprosić abym jej otworzyła pewne tajemne okno, mogła się tam schować przed deszczem lub zimnem. Rano ją zawsze wyganiano, ale na noc jej to okno otwierałam. Nie zawsze chciała, ale zawsze wtedy gdy poprosiła. To jest magiczny kot, którego jakieś zrządzenie losu postawiło na mojej drodze. Inne karmicielki widziały, że kotka ma do mnie szczególny sentyment, dało się to zauważyć. Dlatego tak ją kocham i tak za nią tęsknię. Zawsze jej obiecywałam, że przyjdzie taki dzień kiedy ją zabiorę do domu...
Użytkownicy przeglądający ten dział: ewar i 73 gości