WólkaZal- testujemy koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 20, 2012 14:33 Re: WólkaZaleska- zostało jeszcze 9 kotów (Lawenda i Jotka w DS)

no to wróci do lecznicy 8)
kot ewar jest w Stalowej woli
a chetni do adopcji -najczęściej są w Warszawie

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon lut 20, 2012 14:35 Re: WólkaZaleska- zostało jeszcze 9 kotów (Lawenda i Jotka w DS)

Nie wiem, czy potem mógłby wrócić do lecznicy - to zależałoby od tego, czy lecznicowa klatka byłaby wolna. A poza tym - potem, czyli kiedy? Dla niego każda zmiana miejsca to także byłby stres - po warunkach domowych znowu klatka??? :( A stres dla białaczkowca jest szczególnie nie wskazany.

Dla Wafelka jedynym sensownym rozwiązaniem jest DS - taki do końca życia, troskliwy, bezpieczny, kochający. A o takie dla wirusowców trudno niestety - nawet w Warszawie... :(

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pon lut 20, 2012 14:39 Re: WólkaZaleska- zostało jeszcze 9 kotów (Lawenda i Jotka w DS)

no to nie wiem :?
wysyłamy tam kota z Wólki?
a co jak nie znajdzie DS?
i kto na miejscu podejmie się współpracy z tym DT? to najtrudniejsze
chyba, ze się zarejestruje na MIau i będzie pisał na wątku -to wtedy można będzie to jakoś może ogarnąć

i ktoś na wizytę tam potrzebny
jaka to cześć Warszawy?

Patmol

Post » Pon lut 20, 2012 14:40 Re: WólkaZaleska- zostało jeszcze 9 kotów (Lawenda i Jotka w DS)

Patmol pisze:no to nie wiem :?
wysyłamy tam kota z Wólki?
a co jak nie znajdzie DS?
i kto na miejscu podejmie się współpracy z tym DT? to najtrudniejsze
chyba, ze się zarejestruje na MIau i będzie pisał na wątku -to wtedy można będzie to jakoś może ogarnąć

i ktoś na wizytę tam potrzebny
jaka to cześć Warszawy?

No chyba, że się na wątku zarejestruje, to wtedy jakiś sensowny kontakt jest i można reagować, jakby co.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Pon lut 20, 2012 14:46 Re: WólkaZaleska- zostało jeszcze 9 kotów (Lawenda i Jotka w DS)

Dziewczyny - to osoba zarejestrowana już na Miau. Jej zgłoszenie znalazłam na tym wątku: viewtopic.php?f=13&t=57504&start=795

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pon lut 20, 2012 14:55 Re: WólkaZaleska- zostało jeszcze 9 kotów (Lawenda i Jotka w DS)

napisałam jej pw z zaproszeniem na nasz wątek

Patmol

Post » Pon lut 20, 2012 16:41 Re: WólkaZaleska- zostało jeszcze 9 kotów (Lawenda i Jotka w DS)

issey32 pisze:A co z tą Panią ze Śródmieścia, od niezabezpieczonego balkonu? Czy jamkasica rozmawiała z Nią?

A tak sobie pocytuję siebie...

Przelew do Pinokio_ poszedł...

issey32

Post » Pon lut 20, 2012 19:31 Re: WólkaZaleska- zostało jeszcze 9 kotów (Lawenda i Jotka w DS)

nie mam wiadomości od jamkasica
transport Drapka, Freda i Inki umówiony na czwartek, mogą zabrać się inne koty...
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Pon lut 20, 2012 19:38 Re: WólkaZaleska- zostało jeszcze 9 kotów (Lawenda i Jotka w DS)

Randa pisze:nie mam wiadomości od jamkasica
transport Drapka, Freda i Inki umówiony na czwartek, mogą zabrać się inne koty...

A jak z zapytaniem o Szarą ?
Ostatnio edytowano Wto lut 21, 2012 0:11 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon lut 20, 2012 20:58 Re: WólkaZaleska- zostało jeszcze 9 kotów (Lawenda i Jotka w DS)

joluka pisze:
Patmol pisze:jeśli nie miałybyście nic przeciwko temu - to może ta pani zgodziłaby się wziąć kota z tego wątku viewtopic.php?f=13&t=139245&start=0 on jest w Warszawie, rudy, w typie brytyjczyka, ale plusowy
zostawiony w lecznicy do uśpienia
w lecznicy czekają na jakiś dom dla niego; joluka jest z Warszawy założyła mu wątek, mogłaby pewnie jakoś pilotowac jego DT w Warszawie
nakolankowy, przytulak,
w dwa miesiące miałby sznse na dom
a tak -to nie wiadomo co z nim będzie

Patmol - dzięki wielkie! jesteś przekochana :1luvu: - ale żeby było śmieszniej, to ja przesłałam Rondzie namiar na tę osobę z Warszawy, która chce tymczasować.... :D

nie mogę dać gwarancji, że Wafelek zabrany na DT znajdzie DS - kiedykolwiek... :( - z ogłoszeń zero odzewu, u Ewar np. białaczkowy Czaruś, cudny długowłosy rudzielec w typie rasy od wielu, wielu miesięcy szuka DS... :( - nie mogę wmanewrować nikogo w DT, bo może to być ogromnie długi DT.... :(

przeczytałam mniej więcej wątek i chętnie wezmę jakiegoś kota z Wólki. Na miau już jakiś czas jestem, ale raczej jestem "psia" i "szczurza" niż kocia. Do tej pory tylko sporadycznie miałam koty u siebie na max 1 dzień - to były koty, które znajdowałam sama przypadkiem (jednego w pociągu, a drugiego na osiedlu). I jakoś miałam na tyle szczęścia, że znajdowały DS bardzo szybko (ostatnio po 1 dniu DS się znalazł), więc może będą miały szczęście:)i nie wiem, jak uważacie, ale moim zdaniem lepiej, żeby koty miały opiekę te 2 mc i wtedy będzie czas na szukanie kolejnego DT niż nie miały nic. nie wykluczam, że jeśli kot dobrze nam się wpasuje w zwierzęce stado, to może zostać i dłużej.
A propos adopcji - mogę zamieszczać ogłoszenia na wielu forach zwierzęcych i portalach, bo mam tam konta. jedyne, co mnie odstrasza, to odbieranie telefonów i użeranie się z ludźmi, którym trzeba grzecznie powiedzieć, żeby spadali, bo się nie nadają. nie mam do tego cierpliwości.
procedury adopcyjne pewnie są standardowe jak na innych forach - tymczasowałam już u siebie szczeniaki, szczury i króliki. teraz pojawiła się opcja DT dla kota, bo wcześniej szczury miały chów bezklatkowy (a jednak mając 2 psy potrzebujemy teraz więcej miejsca), więc kot z jasnych przyczyn odpadał.
no i z kotem wiem, jak się obchodzić (w domu u moich rodziców koty zawsze były). poza tym intensywnie szkolę się w dziale behawioryzmu i zoopsychologii, więc myślę, że sobie z kociakiem nawet problemowym poradzimy (chyba, że będzie bardzo bać się psów):) chwilowo bardziej się na psach skupiam, ale już dzić moja biblioteczka powiększyła się o kilka tytułów o kocich zachowaniach.
a, jeszcze jedno- mieszkamy na parterze, obok ulica nie jest bardzo ruchliwa, jeśli kot oczywiście nie będzie miał chętki na panienkę:P obok mieszka kilka dzikich kotów, do tej pory nic im się nie stało, jest skwerek za rogiem, więc jeśli kot musiał wychodzić, to nie powinno być problemu.

nausicaa

Od: Śro gru 15, 2010 18:16

Post » Pon lut 20, 2012 21:45 Re: WólkaZaleska- zostało jeszcze 9 kotów (Lawenda i Jotka w DS)

Lepiej, żeby nie wychodził ;)

U nas ogłoszenia i tak idą na Randę i Pinokio, dziewczyny to sprawnie rozgryzają ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto lut 21, 2012 1:15 Re: WólkaZaleska- zostało jeszcze 9 kotów (Lawenda i Jotka w DS)

No to podmieniamy banerek :ok:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[URL=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=138694][IMG]http://i.picasion.com/pic50/3f3c8dbd5f941181386c4b0dea15c4f4.gif[/IMG][/URL]

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto lut 21, 2012 7:12 Re: WólkaZaleska- jeszcze 7 kotów,bo Drapek, Fred i Inka jadą 23

nausicaa 8) witamy
Obrazek

Patmol

Post » Wto lut 21, 2012 8:23 Re: WólkaZaleska- zostało jeszcze 9 kotów (Lawenda i Jotka w DS)

Randa pisze:Lawenda i Jotka mieszkaja u bardzo zwierzolubnych ludzi pod Białymstokiem, do towarzystwa mają wielkiego ciapowatego berneńczyka i małą kundelkę Balbinkę. Wszyscy od pierwszego spojrzenia w sobie zakochani. Ci państwo to małżeństwo w średnim wieku, budują obok swojego domu nowy wypasiony dom i mają zmartwienie, że na pewno psów i kotów nazbierają, bo tyle tej biedy. Ciepła tam tyle, że lepiej trafić nie mogły. Pan ma wysyłać mms-y.

no a mnie to wkurza, z jednej strony super że biorą koty, że biorą dorosłe... wiem, że robicie wszystko co możliwe... ale wkurza mnie to, że taki zwierzolubny dom musiał wziąć dwi "najpiekniejsze" kotki, wkurza mnie to, że nie potrafił wziąć ze zrozumieniem np. Tolka,który napewno będzie trudneijszym kotem do adopcji takiej klasycznej, jemu trzeba wlaśńie domu z doświadczeniem, domu bez przetensji do kota, że się nie mizia i nie jest przylepno nalepny. szkoda. tak se marudze... mam cięzkie dni, pozegnałam staruszka a teraz walczę zPNN u Zulu 13 letniego. koty z Wólki, koty z inncyh wątków na które "niestety" weszłam" śnią mi sie po nocach. dziewczyny kochane!!!! Ludzie!!!! kto chętny na słodkie i mniej Szaraczki cudaczki?!!!!!

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Wto lut 21, 2012 9:55 Re: WólkaZaleska- jeszcze 7 kotów,bo Drapek, Fred i Inka jadą 23

Mamrot, nie denerwuj się, damy radę i wyadoptować pozostałe. W takiej ekipie, to nie ma mocnych;)

issey32

[poprzednia][następna]