OTW5-Świat koci i Żuniek.Nie jest fajnie:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 19, 2012 7:16 Re: OTW5- f:54,55,71...Jęduś pojechał do DS-kciuki;)

Dzisiaj tak wyglądały dzikuny bo znów później przyszłam.W nagrode jednak dostały swoje porcje na przepięknych pomarańczowych plastikach.Zastawa iście kocia. Pięknie komponowała się z futrem i śniegiem. Cieplej jest więc przyszły w komplecie.Nawet dziki dzikun, płochliwy czarnuszek zawitał.Pożarły wszystko. Idąc do posesjowej wdepłam na czarne,młode i szybko uciekające. Kicało przez śnieg i skryło się w krzalunach w przyblokowym ogródku. Chyba się cieszę,że płochliwe. Zostawiłam porcje nerek i chrupki.Jak wracałam tylko chrupki zostały a łapinki odciśnięte w piep...nym białym puchu były małe. :cry:

Żuk robi przegląd garów.Już wskakuje bez pomocy stołka wszędzie. Dosłownie wszędzie.Mógłby pracować jako utylizator resztek. Wszystko jest zjadliwe, zostaje w satelitę nagarnięte i przeżute. Przeszukiwacz garów ,talerzy i innych dóbr mogących dostarczyć mu inszych dań niż dla niego przeznaczone. Pupinka goi się.A on znów podrósł. Strasznie łobuzuje z Rafikiem i Julką.Karmelek tez próbuje ale jego jajcoki dominują więc nie zawsze ta zabawa jest dobra :roll:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Nie lut 19, 2012 8:35 Re: OTW5- f:54,55,71...Jęduś pojechał do DS-kciuki;)

Ja tu sobie tworzę spokojnie a koty harcują. Wyszłam na przedpokój i zamarłam. 8O Cały biały.Śnieg suchy, puszysty i ciepły.Bo z całej rolki papieru toaletowego naćkany. A one szczęśliwe jak nigdy ,hasają w tym puchu. Rafik wytargał, jestem tego pewna.
Obrazek

ASK@

Post » Nie lut 19, 2012 12:48 Re: OTW5- f:54,55,71...Jęduś pojechał do DS-kciuki;)

Oj tam, tylko papier 8)
gorzej, że okulary ze smugami, sama noszę, to wiem
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lut 19, 2012 15:49 Re: OTW5- f:54,55,71...Jęduś pojechał do DS-kciuki;)

MalgWroclaw pisze:Oj tam, tylko papier 8)
gorzej, że okulary ze smugami, sama noszę, to wiem

Moje po wczorajszym mierzeniu nadają się do wymiany. To co chciałam wyczyścić to nie był bród.

Koty śpią, śpią i śpią. Jedynie Karmel robi sobie przerwy na znaczenie. Dochodzeniówka domowa jest na pełnym, czujnym etacie by zaraz uprzątnąć.A i tak capi.Inne koty wydają jego plami złote skrzętnie je zagrzebując. Strzępią pazurki na terakotach czy panelach.

Karmelek dziś przepięknie bawił się z Żukiem.Jakby ogłady i delikatności nabrał od wczoraj.Julinka nie do końca mu wierzyła w tak cudowna odmianę.Więc mimo chęci brykania trzymała się na dystans.

Bisio okazał swe drugie oblicze.Takiego lekkiego miziaka.Bo nie do końca chce być głaskany.Krygacja musi być. Pikuś też się mizia.Bianka chodzi i nawołuje towarzyszy.Wojtek wskoczył an kolana 8O A Rudolf nie odpuszcza tychże kolan jak się z łazienki korzysta. Koniec świata będzie :roll: :?:

Dziękujemy cioci Agnesce za saszetki renalka + dziedzictwo bo Bojku .Dostał je Żuczek. :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Nie lut 19, 2012 19:56 Re: OTW5- f:54,55,71...Jęduś pojechał do DS-kciuki;)

Dobrze, że okulary są "tylko" porysowane. Choco kiedyś pogryzła moje bardzo mocne prawie nowe.... :evil:
Prześlicznie piszesz o swoich kotkach :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon lut 20, 2012 8:08 Re: OTW5- f:54,55,71...Jęduś pojechał do DS-kciuki;)

Obrazek
miłego dnia!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Pon lut 20, 2012 8:40 Re: OTW5- f:54,55,71...Jęduś pojechał do DS-kciuki;)

Ściskamy mocno poniedziałkowo....
ale nie za gardło 8O
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pon lut 20, 2012 9:05 Re: OTW5- f:54,55,71...Jęduś pojechał do DS-kciuki;)

I my się witamy zmęczeni po weekendzie. 8O
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pon lut 20, 2012 9:24 Re: OTW5- f:54,55,71...Jęduś pojechał do DS-kciuki;)

horacy 7 pisze:I my się witamy zmęczeni po weekendzie. 8O

Moje plany co zrobie i nadgonię w weekend poszły w niepamięć. Prawie cały, tradycyjnie przeleżałam.Obłożona kotami i udając,że nie słyszę wyrzutów sumienia. Wszystkie koty miały "weekend łaski" tzn były miłe i starsznie miziate. Pikusiek przychodził, tulił się i nawet łapinką zaczepiał jak przestawałam tulić.Łapinką z pazurkiem -mam dowód mało krwawy na nosie .Ach, te jego umizgi. Bianka też grucholiła za towarzystwem.Nawet podchodziła na głskanko.Ale obie strony wykazywały należyty respekt. Reszta też była jakaś dziwnie spokojna.
I tak dzień zamienił się w noc .Przespałam ją z kotami na sobie. Łapiąc ledwo oddech naliczyłam ,że usypia na mnie :Julka,Żuk,Rafik i dochodząco Pikuś. Jego zaloty przedłużyły się.Opierając sie przednimi łapami na klacie rozdawał buziaki.Do tej pory podpluwam kudłami :wink: Gdzieś tam w tle był Karmelek i coś co Nastkę przypominało.
Niedziela był dniem cudów.Pikuś i Wojtek na jednej kanapie leżeli. I przeżyli bez krwistych dyskusji.
Ranek jak codzień.Sprzątanie przyozdobień, ogarniecie mich.Apetyt był słaby bo mało zjadły. Najgorszym niejadkiem jest Julka. Dziś zeżarła naszykowane dzikunom porcje. A juz jutro nie ruszy. Mała jest i chuda.

Małe czarne, nowe jest.Wiem,że jest bo jedzenie znika. Kota nie ma.Dzikunki stawiły się jak zwykle ostatnio w komplecie.Nie wiem czy pomarańczowa zastawa nie ma w tym zsług.Z takich talerzy jeść to sama przyjemność.
Obrazek

ASK@

Post » Pon lut 20, 2012 11:52 Re: OTW5- f:54,55,71...Jęduś pojechał do DS-kciuki;)

ASK@ proszę -poprzyj mnie viewtopic.php?f=13&t=139190&start=15
piszą że dobrze oddac kota do schroniska, bo tam darmowa opieka, leczenie, sterylizacja
kota, który ma piwnice i osobę chętną robić ogłoszenia

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon lut 20, 2012 12:28 Re: OTW5- f:54,55,71...Jęduś pojechał do DS-kciuki;)

dziekuję
co tamta sie tak uparła na to schronisko? :evil: super jej będzie w schronisku? :? opieka i w ogóle
takie to rzeszowskie schronisko jest super?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto lut 21, 2012 7:59 Re: OTW5- f:54,55,71...Jęduś pojechał do DS-kciuki;)

Jestem zła na siebie.Od samego rana szlag mnie trafił.
Poszłam nakarmić posesjową. O dziwo była. Nie widziałam jej ponad miesiąc.Przyszła puchata, gruba i głodna.Jakiś drań posprzątał miseczki z suchym. Znaczy się mieszkaniec, bo były za płotem. Wracając stanęłam oko w oko z brzidalem. Brudnym niemiłosiernie , brytkowanym czymś co było kiedyś białym. Na kicianie miał chęć podejść ale uciekł bo ludzie chodzili.Miałam jeszczeżarełko wiec na chybcika w pojemniczek i za nim...A kot w nogi.Lekko niespiesznie ale jednak spierdzielał. Prawie do pracy doszłam a on nie zatrzymał się. Pewnie słyszał moje kicianie i wylazł na jedzenie.A ja głupia chciałam mu dogodzić i pod nos postawić.Bo zimnica i zaraz zamarznie.Tylko go wystraszyłam. :cry: Mam nadzieję,że przyjdzie, nie zabłądzi. Szkoda go.
Powiem szczerze,że już z obawą myślałam co bedzie jak podejdzie i zacznie sie łasić?Czy doniosę go do domu? Czy mam telefon by do swoich zadzwonić , co powiedzą ???Czy też od razu ukatrupić się przez spontaniczny rzut pod autko jakieś?
Wracając dosypałam suchego na posesji.I widziałam czarne nowe przy misce osiedlowej. Dobrze,że przyszło. Bo zamarzło by wszystko.
Obrazek

ASK@

Post » Wto lut 21, 2012 10:52 Re: OTW5- f:54,55,71...I Wituś pojechał do DS-kciuki;)

Wituś, mój chorowity Wituś pojechał do DS.

Dom z racji jego przeciągającej się choroby czekał prawie 3 tygodnie na niego.A teraz nie przestraszył się podawania daleszego leków. Bo Wituś musi z powodu dziąsełek jeszcze je brać.Tak jak doktorek zalecił. Przedstawiony czarny ząbkowy scenariusz nie zniechęcił Domek. I niech tak zostanie. :ok:
Wituniek pojechał w sobotę jako wyczekany kot. A ja rozkleiłam się totalnie po jego wyjeździe. 3 kot w ciągu tygodnia "porzucił" nas. Poryczałam sie jak głupia . Głupia to mało powiedziane :wink: Z obawą , by nie zapeszyć czekałam z napisaniem o DS Witusia. Nie wiedziałam czy nie wróci, jak się dogada z rezydentem ,jak pójdzie podawanie leków, adaptacja... Mówiąc wprost spanikowałam totalnie.
Jest ok. No w miarę. Bo stres spowodował ,ze oczko Witunia zaogniło się. Moje biedne ,jedyne oczko. :1luvu: Ale sytuacja oczkowa jest opanowana. Kuwetkuje, je, nie syczy na kolegę i wzajemnie, daje sobie podawać bez problemu leki, mizia się, przytula, śpi z ludziami, pcha się na kolana...
Pani jest na urlopie więc przypilnuje chłopaków.

Bądź szczęśliwy dzieciaku :1luvu:
Najszczęsliwszy .

A Was proszę o mocne, najmocniejsze kciuki.
Obrazek

ASK@

Post » Wto lut 21, 2012 11:18 Re: OTW5- f:54,55,71...I Wituś pojechał do DS-kciuki;)

Och, Asiu masz szczęśliwą rękę do domków! Jesteś Wspaniałym Wielkim Otwockim Domkiem Tymczasowym! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Trzymam kciuki za kocika!!! :ok: :ok: :ok:
I za Ciebie! :ok: :ok: :ok:
Trochę zazdroszczę Ci skuteczności... Ja przy Tobie wielka du.. tymczasowa jestem... :(
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto lut 21, 2012 11:22 Re: OTW5- f:54,55,71...I Wituś pojechał do DS-kciuki;)

Asiu - to ja za wszystkich "wybytych" chłopaków mocno trzymam!!!! :ok: :ok: :ok:

nie rycz gupia! :mrgreen: - dobrze im będzie, Ty tak domki wybierasz, że nie może być źle!!! :ok: :ok: :ok: :ok:

no to teraz pora na Nastusię - jakoś szczęścia nie ma dziewczyna, ale pewnie na jakiś specjalny przecudny dom czeka!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

[poprzednia][następna]