Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 15, 2012 9:46 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka też

Nieustające za Bursztyna :ok:

A propos byłych B.Bied: Sisi strasznie nam wymiotowała wodą, nie jadła. I się okazało, że ma… zapalenie gardła! Zaraziliśmy ją, biedaczkę (sami ciągle chorujemy ostatnio). Aplikuję jej teraz rutinoskorbin - nawet nie protestuje. Minął jej bunt młodzieńczy :D
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Śro lut 15, 2012 14:31 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka też

ja w nowym roku mialam to samo z Neska - tez zapalenie gardla i tez wymiotowala :(
Berni a nie masz zdjecia maluszka? :wink:
:ok: za Bursztynka

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Nie lut 19, 2012 23:16 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka też

maluszek okazał się nie takim maluszkiem
to pannica, ok 7-8 miesięczna
miała 3 miesiące jak karmicielka zaczęła ją dokarmiać, jakoś w październiku
dowiedziałam się o tym jak już trwała akcja łapania kotki (co zajęło jakieś 10 minut) i kot zapakowany jechał do mnie..z akcji łapaczy nikt nie za bardzo nie umiał określić jak duża jest koteczka, więc zdecydowałam żeby ją przywieźli...
okazało się że to już tak wyrośnięty mocno kociak, chociaż jest drobniutka i chudziutko...

i jest u mnie

a wygląda tak....

Obrazek

Mayka chyba w twoich ulubionych kolorkach :mrgreen:
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Nie lut 19, 2012 23:26 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka też

a tu kilka foteczek weekendowych

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

śliczne są, obiektywnie tak się na nie patrząc, wiem że są śliczne...kochane, milutkie i nikt ich nie chce...jestem tym z lekka zszokowana, myślalam że ich adopcja pójdzie w miarę szybko...a tu kolejny kot...to już mój 5 tymczas obecnie.... :|

berni

Post » Nie lut 19, 2012 23:40 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka też

na ogarnięcie tego stadka kolejny bazarek
viewtopic.php?f=20&t=139309

I bazarek kolczykowy też jeszcze aktualny
viewtopic.php?f=20&t=136745&start=0

może akurat...
jeszcze do spłacenia mam dług u wetki za badania i szczepienia Czesi- 120 zł
na razie z bazarków mam 30,50 zł :| ( 10 zł -kubeczek mgj, 20,50 zł -kolczyki toffik)
a tu jutro kolejne wydatki-jadę z najnowszym nabytkiem do weta, żeby ją obejrzał i zapodał coś na robaki i inne paskudzctwa, niestety mała ma pchełki, więc muszę do tego duecik też czymś potraktować...

berni

Post » Pon lut 20, 2012 7:50 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka też

berni pisze:a wygląda tak....

Obrazek

Jaka ładna...

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon lut 20, 2012 7:57 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka też

ładna, taka kolorowa. Obecnie szarokolorowa bo brudna jest niemiłosiernie, czego na zdjęciach nie widać..
i ten charakterystyczny zapaszek kota bezdomnego, piwnic zatęchłych, śmietnisk..
ale po co jest kuwetka wiedziała :ok:

berni

Post » Pon lut 20, 2012 10:14 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka też

Jaka piękna… :1luvu:
Toż to wykapana Cesarzowa Sisi :D

Arsnova

Post » Pon lut 20, 2012 11:41 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka też

Arsnova pisze:Jaka piękna… :1luvu:
Toż to wykapana Cesarzowa Sisi :D

Arsnova pomyśl jak fajnie by razem wygladały 8) :mrgreen:

berni

Post » Pon lut 20, 2012 11:45 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka też

Taaaaa, tylko zważywszy, że Cesarzowa na widok kota sąsiadów reaguje takim przerażeniem, że sika pod biurko ze strachu (choć to niezbyt przystoi koronowanej głowie) to :ryk: nie wiem, jak by to było…

Arsnova

Post » Czw lut 23, 2012 10:00 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka też

może swojego sobowtóra zaakceptuje :)

Byłam z małą u weta...zapomniałam jak to jest jak się idzie do obcego weta. Jednak przez lata współpracy z wetami w Bielsku wypracowaliśmy pewien system, mieliśmy podobne poglądy na pewne sprawy i rozumieliśmy się w sumie bez zbędnego dogadywania.
Wetka u której byliśmy tylko kotkę odpchliła..na robale nie chciała jej nic podać, ponieważ brzuszek małej zaniepokoił wetkę-być moze ciąża, dlatego nic nie poda bo to może zaszkodzić płodom. Myślałam że może pani się boi mojej reakcji na hasło sterylka aborcyjna, więc mowię że kotkę, nawet ciążarną, chcę wysterylizować. No i zong...niestety w tej lecznicy nie tną w wysokiej ciąży, bo ryzyko krwawień etc....dopiero po zrobieniu usg będę mogła ją odrobaczyć...także jestem uboższa o 86 zł a jedyny efekt to odpchlenie 3 kotów :(

Kicia niestety strasznie sie mnie boi, ale za to kocha koty :D

berni

Post » Czw lut 23, 2012 10:05 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka też

To nie zrobili jej tam usg od razu? 8O

Arsnova

Post » Czw lut 23, 2012 10:14 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka też

nie, ale z drugiej strony po co mi ta wiedza...nawet jeśli jest w ciązy, nawet wysokiej, to muszę ją tym bardziej wysyerylizować...nie mam pieniedzy,czasu, miejsca etc na kociaki a przedewszystkim to się kłoci z moim poglądem powoływania na świat kociąt, których urodzeniu mogę zapobiec.A usg to kolejna kasa-moim zdaniem wydana niepotrzebnie, bo fakt że kotka jest w ciąży nie zmieni mojego zdania że trzebą ją aborcyjnie wysterylizować. Z moją wetką z Bielska rozumiałyśmy się w tym zakresie bez słów...rozumiem że weci mają różne zdania na temat sterylek aborcyjnych, ale tak się zastanawiam...przygarnełam kotkę bezdomną chcą jej zapewnić dobre życie...ale na jej kociaki nie mam już miejsca etc...to co mam ją wywalić z powrotem na ulicę bo wetka nie tnie w wysokiej ciąży...co w takiej sytuacji ma zrobić "laik"- ja poszukam innego weta, jak trzeba będzie zawiozę małą do mojej wetki do Bielska...ale nie rozumiem podejścia tej wetki :(

berni

Post » Czw lut 23, 2012 10:19 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka też

Tak… Sterylka aborcyjna jest dosyć smutną, ale jednak koniecznością w takich sytuacjach. Trzymam kciuki za znalezienie sensownego weta na miejscu - cóż mi pozostaje… I trzymam za kicię, bo - przyznaję - ujęła mnie jakoś za serce od razu :)

Arsnova

Post » Pt lut 24, 2012 8:08 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka też

mała jest starsznie wesołą koteczką, taka mała iskierka-uwielbia się bawić. sama już sobie poznajdowała zabawki i zabiera je z sobą do swojej kryjowki pod łóżko-tylko słyszę potem dzwoneczki w nocy :) Mnie się nadal boi, reaguje ucieczką na każdy ruch w jej kierunku...a tak bym ją wymiziała :)
Bardzo lubi koty, zagaduje do nich, mruczy, bodzie łepkiem- wczoraj zapolowała na ogon Zygzaka.

I muszę jeszcze pochwalić duecik. Po kilka dniach syczenia zaakceptował małą w zupełności :ok:

berni

[poprzednia][następna]