Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 19, 2012 13:04 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Ale cudowne fotki naszych milusińskich :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Super, że Pędzelek się tak zadomowił :ok: :ok: :ok:
Tylko jego oczko jakby kiepsko wygląda :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Nie lut 19, 2012 13:14 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Alienor pisze:Dziewczyny - napisałam na zgubione i znalezione, ale na wszelki wypadek tutaj też zostawiam info:
Dziś ok. 13ej na parkingu pod hotelem "Katowice" w Katowicach pojawił się kocurek pełnojajeczny, bury o zielonkawych oczach. Ewidentnie domowy, choć bez obróżki czy szelek - głośno płakał żeby go nakarmić, dawał się głaskać. Niestety ledwie zjadł garść serc kurzych rzuconych przez jedną panią, zaczął się chować pod samochody. Ma czyste futerko, niezbyt grube, jest przestraszony i zziębnięty. To miejsce, gdzie stają busy z Krakowa (Unibus), busiki z Kazimierza k. Sosnowca, Zawiercia i Kielc; mógł też przyjechać w prywatnym samochodzie (ostatecznie parking), ewentualnie zwiać komuś, kto szedł z nim do weta. Nie miałam w co go złapać ani jak przewieźć, a i mnóstwo ludzi wokół nie sprzyjało złapaniu go ( choć próbowałam przez ponad pół godziny).
PS godzina pojawienia się podana przez portiera, ale mógł to być inny kot lub ten kot mógł pojawić się wcześniej, ale "wpadł panu w oko" dopiero wtedy. Wczoraj na pewno go jeszcze nie było.

Wczoraj o 15 widziałam tego kota - niestety nie dał mi się nawet pogłaskać ale nie miałam też przy sobie nic do jedzenia. Kot nie jest dziki, koczuje pod hotelem, nie ma szans by go wpuścili do środka, miejsce jego przebywania nie wróży mu długiego życia. Same auta, w silnikach których pewnie się kryje przed mrozem. O godz. 23.30 już go nie spotkałam ale zostawiłam swój numer w hotelu. Uważam, że powinniśmy go zgarnąć z tego miejsca bo tam mu nikt nie pomoże a on sobie nie poradzi na dłuższą metę. Jeżeli byłaby możliwość zabrać go do Kch to mogę sprobować go złapać ale... czy klatka-łapka jest w KCh? Czy mogę ją pozyczyć np. jutro, wtorek, środa? Czy osoby bywające w Katowciach mogłyby też zajrzeć pod ten hotel i sie rozejrzeć i jeśli się da, to go zgarnąć? Czy ktoś jest chętny do pomocy w łapaniu np. jutro po 16?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie lut 19, 2012 15:19 Forum

SŁUCHAJCIE sa jeszcze do podania wieczorem leki Kropci i Madzi moze wieczorem by ktos zmotoryzowany podjechal po spotkaniu i podal?
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie lut 19, 2012 22:01 Re: Forum

Dorota Wojciechowska pisze:SŁUCHAJCIE sa jeszcze do podania wieczorem leki Kropci i Madzi moze wieczorem by ktos zmotoryzowany podjechal po spotkaniu i podal?

Byłyśmy z Terenią.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Nie lut 19, 2012 22:04 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

[quote="Iwona11"]Po dyżurze:
Dokupiłam Encortolon dla Madzi i Kropki.
Kropka OK, ale Madzia nadal ma rankę niezagojoną, a poza tym ma rozwolnienie -może z powodu leków, albo może z powodu wylizywania resztek szamponu. Trudno powiedzieć.
W środę obie panny jadą na kontrolę.

Madzi zrobiła się nowa ranka na uchu.

balbina38

Post » Nie lut 19, 2012 22:05 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

terenia1 pisze:I grafik na następny tydzień
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 13.02.-19.02.2012 r.
20.02. pon. rano brak wie. Teresa
21.02. wt. rano brak wie. Ewa
22.02. śr. rano brak wie brak
23.02. czw.rano brak wie. brak
24.02. piat rano brak wie. Teresa
25.02. sob. rano Iwonka wie. brak
26.02. niedz. rano Dorotka wie. brak

Poniedziałek i czwartek rano

balbina38

Post » Nie lut 19, 2012 22:28 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Wieści z domku Maciusia :D
"Witamy !

Pragniemy się podzielić jak tam pierwsze godziny adaptacji Maciusia u nas.
Podróż nam na szczęście minęła spokojnie. Maciuś nie miauczał ani nic, oglądał tylko wszystko zza krat z zaciekawieniem i czujnością.
Po wejściu do domu zaczął od obchodzenia wszystkiego, zaglądał w każdy kąt i był chyba lekko zagubiony.
W nocy jednak wchodził już nam do łóżek, układał się obok albo chodził sobie po prostu po głowie na przykład :D tak więc noc mieliśmy ciekawą :)
Dziś od rana szalał po całym domu, widać że chyba się już zaadaptował do nowego miejsca i mamy nadzieję że jest mu tu dobrze :)
Właśnie goni po pokoju z kawałkiem parówki, chyba nie wpadł jeszcze na to że to do jedzenia a nie do zabawy :)
Jeśli chodzi o takie kwestie jak załatwianie się do kuwety itd. to nie ma jak najmniejszych problemów. Jak na razie obywa się również bez zniszczeń w domu :D ale to zapewne kwestia czasu :D

Przesyłam kilka zdjęć takich co mi się go udało uchwycić bo nie jest to niestety proste hehe

Pozdrawiamy"

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie lut 19, 2012 22:34 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 13.02.-19.02.2012 r.
20.02. pon. rano Beatka wie. Teresa
21.02. wt. rano brak wie. Ewa
22.02. śr. rano The Szops wie Cookie
23.02. czw.rano Beatka wie. brak
24.02. piat rano The Szops wie. Teresa
25.02. sob. rano Iwonka wie. brak
26.02. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Nie lut 19, 2012 22:42 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Maciuś w nowym domku
Obrazek

Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Nie lut 19, 2012 22:52 Re: Forum

balbina38 pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:SŁUCHAJCIE sa jeszcze do podania wieczorem leki Kropci i Madzi moze wieczorem by ktos zmotoryzowany podjechal po spotkaniu i podal?

Byłyśmy z Terenią.

Bardzo dziekujemy :1luvu:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Nie lut 19, 2012 22:54 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Maciuś Ty szczęściarzu :roll: :D

Cookie1706

Post » Nie lut 19, 2012 23:23 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Na naszą stronkę do ogłoszeń Michałowej i Pysiolka dodałam nowe zdjęcia, które zrobiłam w kociarani, więc bardzo proszę wykorzystajcie je w ogłoszeniach dla kociaków. Bo Pysiolek miał do tej pory chyba ze dwa zdjęcia, a Michałowa też albo w kubraczku, albo w kuwecie teraz przynajmniej widać ją w całej okazałości :)

terenia1

Post » Pon lut 20, 2012 0:06 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Na facebooka Nadziei na dom link jest na naszej stronie dałam zdjęcia i takie małe opisy Dawidka i Pysiolka jeśli jesteście na facebooku zróbcie udostęnij to - wtedy te zdjęcia i informacje znajdą się na Waszych profilach i każdy z waszych zajomych bedzie mógł opisy i zdjęcia kociaków obejrzeć na waszych profilach, a jak zrobi udostępnij to łańcuszek potoczy się dalej - i w ten sposób bez jakiegoś większego wysiłu informacja o kociakach dotrze to duzej liczby osób... zachęcam do działania :)

terenia1

Post » Pon lut 20, 2012 8:36 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Robi się Pani Dyrektor :wink:

Cookie1706

Post » Pon lut 20, 2012 9:43 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

terenia1 pisze:Na naszą stronkę do ogłoszeń Michałowej i Pysiolka dodałam nowe zdjęcia, które zrobiłam w kociarani, więc bardzo proszę wykorzystajcie je w ogłoszeniach dla kociaków. Bo Pysiolek miał do tej pory chyba ze dwa zdjęcia, a Michałowa też albo w kubraczku, albo w kuwecie teraz przynajmniej widać ją w całej okazałości :)

Dobrze Teresko - już je wykorzystałam
Na dzisiejszy dzień zrobiłam ogłoszenia na.Przygarnij zwierzaka,Kup-sprzedaj,Anonse.pl,Hyperogłoszenia,i.bazar.pl,morusek.pl

zaczynam tu sprzedaj.bezrodowodu.pl.Mam adresy Pupil.com.pl zwierzęta-ogloszemnia.pl
ŚląskaTablica.pl.Ogłoszenia-Raciborz.pl te muszę sprawdzić czy warto.
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

[poprzednia][następna]