Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Bonkreta pisze:Clotrimazol dostępny w aptekach ma 1%, a Fungiderm 0,5 % (też Clotrimazolu). Jeśli Clotrimazol jest za słaby, to Fungiderm tym bardziej nie pomoże.
Majorka pisze:Bonkreta pisze:Clotrimazol dostępny w aptekach ma 1%, a Fungiderm 0,5 % (też Clotrimazolu). Jeśli Clotrimazol jest za słaby, to Fungiderm tym bardziej nie pomoże.
Małe sprostowanie: w 100 ml fungidermu 5 mg to Klotrimazol, a w 100 mg maści Clotrimazol to 1 mg.
Tika pisze:Majorka pisze:Bonkreta pisze:Clotrimazol dostępny w aptekach ma 1%, a Fungiderm 0,5 % (też Clotrimazolu). Jeśli Clotrimazol jest za słaby, to Fungiderm tym bardziej nie pomoże.
Małe sprostowanie: w 100 ml fungidermu 5 mg to Klotrimazol, a w 100 mg maści Clotrimazol to 1 mg.No to wszystko w porządku
!
Czy mogłabym prosić kogoś z forum o zweryfikowanie informacji, które uzyskałam u weta?
ranocchia pisze:U mnie wydaje sie, ze problem grzybka zniknalsa na uszku jeszcze jakby luski,ale wlos odrasta...kicia jednak drapie prawe ucho, pytalam wety czy nic sie nie dzieje, bo wewnatrz tak jakby ciemno brazowe grudki (myslalam, ze moze bloto, bo raz byla na dworzu i bylo troche mokro), ale po wyczyszczeniu na drugi dzien pojawilo sie znowu...
Tika pisze:Majorka pisze:Bonkreta pisze:
Clotrimazol dostępny w aptekach ma 1%, a Fungiderm 0,5 % (też Clotrimazolu). Jeśli Clotrimazol jest za słaby, to Fungiderm tym bardziej nie pomoże.
Małe sprostowanie: w 100 ml fungidermu 5 mg to Klotrimazol, a w 100 mg maści Clotrimazol to 1 mg.
No to wszystko w porządku !
Czy mogłabym prosić kogoś z forum o zweryfikowanie informacji, które uzyskałam u weta?
nienie
fungiderm: http://www.polfa-grodzisk.pl/pl/oferta/ ... ne/z2a.htm czyli 5 mg/ml
ctotrimazol: http://www.leki.med.pl/lek.phtml?id=73& ... 206&menu=4 10mg/ml (obojętnie płyn czy maść).
Tika pisze:Pytałam się też o jakieś leki wzmacniające lub osłonowe, ale wet powiedział, że nie poleca się łączyć żadnych lekooustnych z Ketokonazolem- nie wiem co o tym sądzić.
Może ktoś coś wie na ten temat???
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], squid i 182 gości