PJD-Operacja ZABIEG - zapraszamy do NOWEGO WĄTKU s. 100 :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 15, 2012 15:46 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 143!:D

Tosza pisze:
Chiara pisze:Czyli krótkie podumowanie akcji kotów zakopiańskich :) Mamy zadeklarowane trzy wpłaty na trzy kotki: ode mnie, od Sylwii i od Grzanki. Zatem robimy trzy przelewy w tytule: Operacja Zabieg koty zakopiańskie. Tosza, po dostarczeniu faktury i zdjęć robimy przelew na Towje konto. Powodzenia w łapaniu! Super, że udało się sprawę pchnąć o trzy kotki mimo kryzysu w kasie OZ :dance: Oby wszystko poszło dobrze :ok:

Własnie prowadzę z Ryśką korespondencję na pw na temat, czy jest to zbiórka prywatna czy fundacyjna i miałam was pytać na pw, czy fakturę mam dostarczyć wam osobiście i zrobicie przelew, czy też przelew idzie do fundacji i fakturę dostarczam do fundacji. Rozumiem, że przez fundację.

Wszystko, co omawiamy w wątku "idzie przez fundację", inaczej działalibyśmy nielegalnie prowadząc zbiórkę prywatną pod szyldem Operacji Zabieg. Także fakturę za trzy zabiegi dostarczasz fundacji, a my we trzy ( ja, Sylwia i Grzanka ) przelewamy pieniądze na konto Operacji Zabieg, w tym wypadku na cel szczególny OZ Koty Zakopiańskie.

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Śro lut 15, 2012 15:49 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 143!:D

XAgaX pisze:A ja mam pytanie- chodzi o sunię, która przybłąkała się do pani i urodziła szczeniaki, jedna sunia u niej zostanie. Pani jest zdeterminowana nie pozwolić na dalszy rozród, niestety nie jest w stanie uzyskać pomocy z KTOZ-u.
Stąd mam pytanie- czy przy założeniu, że zrzucimy się z p. Iloną na zabiegi, udałoby się objąć Operacją Zabieg 2 sunie, jedną teraz, drugą za 3-4 miesiące ? Zależy mi na uproszczeniu kwestii finansowej (ja część, ona część, dla weta może być problem) i może nieco tańszych zabiegach niż komercyjnie :oops:
jak się nie uda, pomyślimy dalej :)

Myślę, że tak, jak najbardziej. Trzeba to jedynie uzgodnić w lecznicy, w razie czego pisz na pw, to uzgodnimy szczegóły. A gdzie psy są obecnie - w Krakowie?
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro lut 15, 2012 15:52 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 143!:D

ryśka pisze:
XAgaX pisze:A ja mam pytanie- chodzi o sunię, która przybłąkała się do pani i urodziła szczeniaki, jedna sunia u niej zostanie. Pani jest zdeterminowana nie pozwolić na dalszy rozród, niestety nie jest w stanie uzyskać pomocy z KTOZ-u.
Stąd mam pytanie- czy przy założeniu, że zrzucimy się z p. Iloną na zabiegi, udałoby się objąć Operacją Zabieg 2 sunie, jedną teraz, drugą za 3-4 miesiące ? Zależy mi na uproszczeniu kwestii finansowej (ja część, ona część, dla weta może być problem) i może nieco tańszych zabiegach niż komercyjnie :oops:
jak się nie uda, pomyślimy dalej :)

Myślę, że tak, jak najbardziej. Trzeba to jedynie uzgodnić w lecznicy, w razie czego pisz na pw, to uzgodnimy szczegóły. A gdzie psy są obecnie - w Krakowie?

Super, dzięki :) to albo Kraków, albo bliskie okolice- na pewno do Krakowa pani dojedzie. Sunieczki są malutkie, do 4 kg.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lut 16, 2012 21:19 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 143!:D

Urocza podopieczna PJD Selenka znalazła wymarzony dom ( poleciała samolotem :mrgreen: ), a Jej Opiekunka Renata zaszczyciła Operację Zabieg swym wsparciem, które znacznie zredukowało nasze długi. :dance: :dance2: :dance: Dziękujemy, dziękujemy, dziękujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Mamy umówionych około 20 zabiegów, część pokryjemy z bielskich zasobów, część wpłat jest zadeklarowanych, ale reszta kolejki czyni z nas grupę desperatów wierzących w dodatku w cud, także Prokocia Elito świadoma znaczenia sterylizacji - wiem, że nas czytasz - łapcie za sakwy i sypnijcie talarami :surprise: , bo wiosna depcze nam prawie po piętach. Uczyńmy ją piękną. :flowerkitty:

Chiara

Post » Sob lut 18, 2012 0:41 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 143!:D

Jutro ( dzisiaj :mrgreen: ) rano jadę z Dominika do Zakopanego. Trzymajcie kciuki. :) Mam deklarcję na 5 zabiegów, dostałam też smsa, że jesteśmy zgłoszone do Paktu Czarownic :) . Dziś byc może też "zarobiłam" na dwie sterylizacje ( prawdopodobnie dostanę 2 zawieruszone zabiegi, które nie zostały wykorzystane -ciężko na nie zapracowałam-fizycznie :) ). Zeby tylko koty chciały się złapać.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Sob lut 18, 2012 9:52 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 143!:D

No to trzymam kciuki :ok:

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Sob lut 18, 2012 10:10 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 143!:D

:ok: :ok: :ok:

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Sob lut 18, 2012 15:41 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 143!:D

Wróciłam, przywiozłam sobie 7 kotów, właśnie się zastanawiam, jak je rozlokowac. :roll: Zostało tam przynajmniej drugie tyle, choć jakiś usłużny pan poinformował nas, że jest ich 19 i że nawet dzwonił gdzieś w ich sprawie, ale tylko faks się zgłaszał...... Mamy wielkiego rudego kocura ( kompletnie oswojony), trzy młodziutkie trikolorki, w zasadzie oswojone, dziki " rosyjski niebieski" -płeć nieznana( szkoda, że dziki, miałabym dla niego dom), buro-biała kotka, na oko roczna, dzikawa, i czarno-białe nie wiadomo co. Trzy koty złapane rękami, reszta do łapki-łapały sie po dwa, żebyśmy nie musiały stać w śniegu po kolana :wink: Tajemnicą sukcesu jest prawdopodobnie fakt, że wczoraj nikt ich chyba nie karmił. :(

Tosza

Post » Sob lut 18, 2012 15:47 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 143!:D

Super! Gratuluję udanego łapania! :ok:

grzanka.ch

Post » Sob lut 18, 2012 18:19 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 143!:D

Niezły łup i jaki kolorowy.
To wygląda jak studnia bez dna :? .

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Sob lut 18, 2012 23:38 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 143!:D

Poprawka w opisie (jakoś dziwnie zakręcona dziś jestem). Rudy kocur jest wielki, mruczy przy głaskaniu, jest bezstresowy wobec czego je i pije bez opamiętania. . Za towarzystwo ma zjawiskowego niebieskiego i burego, nieznanej płci młode, ale dorosłe koty, mam wrażenie że bury to chłopak, ale okaże się wponiedziałek. Dwa osta.tnie zestresowane, nie jedzą, nie piją, ale nie sa agresywne.
W drugiej klatce młodzież. Biało-czarne to dziewczynka, może być z zeszlej wiosny, a to co nazwałam trzema trikolorkami to koty na moje oko z jesieni;pięcio, sześcio-miesięczne. Z czego jedno jest biało-burym kocurkiem :mrgreen: z tak małymi jajkami, że chyba za wcześnie na zabieg. Z tej grupy własnie ten kocurek jest zupełnie bezstresowy i bardzo ładny, choć biało bury. Zastanawiam się, czy nie powinien zostac u mnie i poczekac na kastrację, chociaz z miejscem ciężko. W ogóle te młodziutkie koty powinny szukac domu, a nie wracać do tej opuszczonej chałupy, boją się, ale można je brac na ręce. Sfrustrowana jestem ( jak zwykle, gdy łapię koty na zabieg, a te okazują sie miłe i oswojone)

Tosza

Post » Nie lut 19, 2012 10:08 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 143!:D

Tosza pisze:Z tej grupy własnie ten kocurek jest zupełnie bezstresowy i bardzo ładny, choć biało bury. Zastanawiam się, czy nie powinien zostac u mnie i poczekac na kastrację, chociaz z miejscem ciężko. W ogóle te młodziutkie koty powinny szukac domu, a nie wracać do tej opuszczonej chałupy, boją się, ale można je brac na ręce. Sfrustrowana jestem ( jak zwykle, gdy łapię koty na zabieg, a te okazują sie miłe i oswojone)

Przecież biało-bure są najładniejsze :1luvu:
Zapytam znajomych - ostatnio oddali tymczasa, może będą chcieli przygarnąć któregoś z zakopiańskich podrostków :)

grzanka.ch

Post » Nie lut 19, 2012 12:07 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 143!:D

Kolejna złapana kotka z Rybnika.
W piątek została wysterylizowana :D :ok: :kotek:

Obrazek
:mrgreen:
Kolejne "łowy" w przyszłym tygodniu

[ObrazekObrazek
[*]27.09.2011 - Trish odeszła
Ostatnio edytowano Nie lut 19, 2012 13:19 przez afiain, łącznie edytowano 1 raz
Na Leczenie i utrzymanie Rybnickich Szpitalniaków ZAPRASZAMY!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=158604

afiain

Od: Pt mar 11, 2011 20:33

Post » Nie lut 19, 2012 12:46 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 143!:D

Oto mój wczorajszy połów:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Rudy nie do końca mi się podoba-jakoś nietypowo oddycha. To ogromny kot-jakieś 6 kg, na dodatek korzysta z kuwety.(frustracji ciąg dalszy)

Tosza

Post » Nie lut 19, 2012 13:15 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 143!:D

Afiain, super, wielkie brawa :piwa: :lol:

Tosza, koty na zdjęciach patrzą z lekkim wyrzutem :lol: :lol: :lol: Przypominam, że mamy deklarację na wysterylizowanie trzech kotów z tej siódemeczki w ramach OZ, a jeśli ktoś jeszcze chce pomóc Toszy za naszym pośrednictwem prosimy o wpłaty z tytułem Operacja Zabieg Koty Zakopiańskie.

Chiara

[poprzednia][następna]