Szczytno. Tymczasy u horacy 7. Szukamy kotom domów.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 17, 2012 20:30 Re: Tymczasy u horacy 7. Kuro, Brylant. Matwiej I etap trasy

zobaczymy co dzisiaj Zosia napisze, trzeba być dobrej myśli :-)
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pt lut 17, 2012 21:16 Re: Tymczasy u horacy 7. Kuro, Brylant. Matwiej I etap trasy

Posadziłam Renifera z Matwiejem. Dałam mu gazetę (Reniferowi a nie Matwiejowi).
To pierwszy wieczór gdy Renifer jest w domu.... Może brakuje mo towarzystwa (Matwiejowi i Reniferowi)...
Dzisiaj płaczę, bo nie wiem dlaczego Matwiej się skalpuje... :oops:
Dlaczego wyrywa sobie włosy...? :oops:

Przytulałam go dziś w nocy...
a rano znowu znalazłam wyrwane futro.

Cytuję co mówi Renifer. "Generalnie jest zdrowy oprócz infekcji gardła, nosa...
Wyniki krwi w normie... Apetyt bardzo dobry, temepratura w normie... ale wydziera sobie i wylizuje futro

Profilaktycznie przestawiamy go na monotonną dietę.... choć nagła alergia pokarmowa jest dość mało prawdopodobna...

Alergia na antybiotyk, który dostawał wcześniej :?: :roll:

Przepraszam wszystkich za smucenie.
Ja też oczekiwałam, że będzie łatwo, miało być z górki... a jest jak jest... ale chcę mu pomóc, bo on na to zasługuje.
Obiecałam mu to niezależnie od kosztów....
Podaję antybiotyki, kropię obydwa rodzaje kropel mimo jego protestów.

Biedny chrumkacz...
Tylko jutro nas może uratować.

Matwiej pozdrawia :kotek:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt lut 17, 2012 21:23 Re: Tymczasy u horacy 7. Kuro, Brylant. Matwiej I etap trasy

Już sobie wyobraziłam Matwieja czytającego gazetę. :mrgreen:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt lut 17, 2012 21:26 Re: Tymczasy u horacy 7. Kuro, Brylant. Matwiej I etap trasy

horacy 7 pisze:Już sobie wyobraziłam Matwieja czytającego gazetę. :mrgreen:

no własnie o tym samym miałam napisać :-) i jeszcze okulary na czubku nochala :ryk:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Zosiu spokojnie, jeżeli ma jakąś reakcję alergiczną to będzie wydrapywał futro, bo go swędzi. a z reguły drapanie podrażnia dodatkowo. Może takie coś mozna smarować jakąś maścią łagodzącą? Nie wiem, nie znam się :?
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pt lut 17, 2012 21:58 Re: Tymczasy u horacy 7. Kuro, Brylant. Matwiej I etap trasy

Napiszę tylko jaka jest kolejność podawania kropli do oczek i mam wrażenie, że to ma sens...
Najpierw zakraplam mu przeciwzapalne, działajace również znieczulająco i przeciwdziałające świałowstrętowi... (te działaja objawowo) a za 10-15 minut (co najmniej) z antybiotykiem (na infekcję). Wydaje mi się, że jest lepiej, chcę w to wierzyć...

Przepraszam za smucenie... ale nie poradziłam sobie ze stresem :oops:
Przyznam Wam się szczerze, że wczoraj jak robiliśmy testy Matwiejowi, nogi się pode mną uginały, tak bardzo się bałam, ale przecież obiecałam, że wyjdzie jak wwyjdzie, zrobimy wszystko...

Zostawmy to do jutra... Matwiej z Reniferem czytają gazetę... to mam czas wolny, mogę odetchnąć i oporządzić pozostałą kociarnię w sposób mniej histeryczny :oops:
Zresztą faceci zawsze pochodzą do sprawy mniej annalitycznie...
Po prostu mnie obśmiał...
Drapie się... no i co...?
Ma infekcję...
Ale wyniki w normie, nie ma żadnej przewlekłej choroby...
Mam się jeszcze nie wieszać...

W klinice zapisano go pod imieniem Maciej, bo pani nie wiedziała o co cho z tym Matwiejem :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt lut 17, 2012 22:06 Re: Tymczasy u horacy 7. Kuro, Brylant. Matwiej I etap trasy

no nie, ja się nie zgadzam na Macieja, brrrr... :wink: Zosiu a co mówiła pani doktor odnosnie ząbków? czy trzeba będzie czyścić albo wyrywać jakieś?
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pt lut 17, 2012 22:12 Re: Tymczasy u horacy 7. Kuro, Brylant. Matwiej I etap trasy

Coś z 2 zębami jest nie halo...
Poproszę o zajrzenie we środę (mam nadzieję jak już zejdzie stan zapalny gardła)... bo chyba 2 są do wyrwania...
Ale obejrzymy raz jeszcze...

Ja sobie wypukntowałam o co pytać i co pokazywać.... nawet strupa na grzbiecie, który okazał się zwykłym strupem i pani doktor go po prostu zlekceważyła :ryk:
(a Matwiej nie miał wyjścia musiał pokazać). Teraz obejrzymy jeszcze raz
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt lut 17, 2012 22:23 Re: Tymczasy u horacy 7. Kuro, Brylant. Matwiej I etap trasy

Przyszedł Renifer.
Czytali razem z Matwiejem wywiad z kociarzem roku, czyli wetem Maciejem Czajką z Boliłapki.
Renifer również komentuje, że Matwiej najchętniej leżałby człowiekowi na kolanach...
Tylko kocem się nie lubi przykrywać (na przykład Maurycy sam się przykrywa tzn. wschodiz pod koc lub kołdrę)
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt lut 17, 2012 23:47 Re: Tymczasy u horacy 7. Kuro, Brylant. Matwiej I etap trasy

Basiu - w wątku dwupaków jest pytanie o koteczki :D
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Sob lut 18, 2012 10:13 Re: Tymczasy u horacy 7. Kuro, Brylant. Matwiej I etap trasy

Matwiej... może to nerwowe, jak u mnie (to znaczy u moich kotów).
Ze smarowaniem mam u nerwowej Fasolki kiepskie doświadczenia, bo ona się wylizywała do gołej skóry, żeby pozbyć się maści.
Ale u Matwieja może być inaczej. Tak tylko piszę, gwoli podzielenia się doświadczeniem.
Dzięki, Renifer, ze męskie podejście do sprawy i ustawienie hierarchii ważności :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lut 18, 2012 14:09 Re: Tymczasy u horacy 7. Kuro, Brylant. Matwiej I etap trasy

A może należy kota po prostu wystrzyc? Trzeba z wetem pogadać.Ułatwia to pielęgnacje i pokaże ew ogniska zapalne. Lub wpakowac go w kubrak posterylkowy dla kocic.Nie będzie mógł się czochrać.
Czasem dkoty źle reagują na zmianę środowiska. Inna karma, stres, leki, ciepło ...Luksus im szkodzi. :mrgreen: .
Można podać/nalezy mu coś przeciwświądowego. Pogadaj z wetem.Można spryskać clotrimazolum lub podać wapno w zastrzyku (ew syrop bez smakowy). Lub coś doustnie w typie loratadyny czy innego przeciw histaminowego leku. Ale to już weci powinni wiedzieć. Wszystko po to by kot przestał sie drapać bo to nakręca spiralę.I robi sobie coraz wieksze rany.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob lut 18, 2012 17:11 Re: Tymczasy u horacy 7. Kuro, Brylant. Matwiej I etap trasy

Troszkę z innej beczki

Chciałam zarekomendować akcję na rzecz schroniska w Szczytnie

https://konkurs.whiskas.pl/FotoGaleria.aspx?id=4127

Cytuję autorkę zdjęcia: "Konkurs, z nagrodą przeznaczoną dla kotów ze schroniska w Szczytnie.
Proste zasady - wystarczy 1 kliknięcie dziennie, codziennie."

Ewentualna wygrana zostanie przeznaczona dla schroniska w Szczytnie :ok:
po_prostu_kaska

Post » Sob lut 18, 2012 17:19 Re: Tymczasy u horacy 7. Kuro, Brylant. Matwiej I etap trasy

Mówisz i masz, Kasiu
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lut 18, 2012 17:32 Re: Tymczasy u horacy 7. Kuro, Brylant. Matwiej I etap trasy

MalgWroclaw pisze:Mówisz i masz, Kasiu

Dziękuję bardzo :1luvu:
po_prostu_kaska

Post » Sob lut 18, 2012 18:03 Re: Tymczasy u horacy 7. Kuro, Brylant. Matwiej I etap trasy

kliknęłam :ok:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

[poprzednia][następna]