Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 17, 2012 23:43 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

Ale cudne bialaski :1luvu: :1luvu: :1luvu:
trzymam kciuki za dobry domek :ok:
az się buzia do nich sama usmiecha :mrgreen:
7ksiezyc

Post » Pt lut 17, 2012 23:43 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

Witam wszystkich, przychodzimy do Dwupaku z tego tematu: viewtopic.php?f=13&t=139206&p=8587652#p8587652

Białaski poleciła nam ewexoxo. Chciałam zapytać w jakim one są wieku, bo nie znalazłam żadnej informacji :)
Przy okazji chętnie dowiem się o chłopakach coś więcej i jak wygląda obsługa kota głuchego, czy to jakieś skomplikowane mocno?
Obrazek

Meruee

Od: Czw maja 20, 2010 18:34

Post » Pt lut 17, 2012 23:44 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

No cudne są i zasługują na najlepszy domek :ok:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Sob lut 18, 2012 11:12 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

chłopaki są super :ok: sama chętnie bym ich wzięła, ale już Matwiej nam jest pisany :wink: a jak tylko Basia się pojawi to wszystko napisze (z tego co pamiętam dzisiaj ma pogrzeb w rodzinie)
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Sob lut 18, 2012 13:03 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

Meruee pisze:Witam wszystkich, przychodzimy do Dwupaku z tego tematu: viewtopic.php?f=13&t=139206&p=8587652#p8587652

Białaski poleciła nam ewexoxo. Chciałam zapytać w jakim one są wieku, bo nie znalazłam żadnej informacji :)
Przy okazji chętnie dowiem się o chłopakach coś więcej i jak wygląda obsługa kota głuchego, czy to jakieś skomplikowane mocno?

Witam

To ja może odpowiem za Basię (horacy 7), u której są Tuptuś i Atomek bo Basi może dziś nie być.
Chłopaki pojawili się u niej 12 września mając jakieś 2 tygodnie. Więc teraz mają około 6 msc.

Basia odchowała je na butelce bo one wtedy jeszcze nawet samodzielnie nie jadły. Dziś to dwa dorodne kocurki :)

Są bardzo ze sobą zżyci, mieszkają z innymi kotami i psami i nie robi im to żadnego problemu :) Są bardzo żywiołowi, wszędzie ich pełno, uwielbiają wspólne gonitwy. A jednocześnie to dwa najukochańsze przytulaki :1luvu:

Jeśli chodzi o głuchotę. Wyklucza ona wychodzenie. Taki kot nie usłyszy zagrożenia (nadjeżdżającego samochodu, szczekającego psa) dlatego zależy nam aby dom uniemożliwił wychodzenie. A poza tym? Nie ma problemu z odkurzaniem. Tuptuś (niesłyszący) jest jedynym kotem, który jej asystuje przy włączonym odkurzaczu :mrgreen: W życiu codziennym nie ma jakiś specjalnych ograniczeń, kot nie usłyszy wołania, ale reaguje np. po drganiach. Nie przejmie się więc gdy będzie się na niego krzyczeć :mrgreen:
po_prostu_kaska

Post » Sob lut 18, 2012 13:04 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

A tutaj przypomnę może jeszcze fotorelację :ok:

Tak się zaczęło

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Później było tak

Obrazek Obrazek

A teraz jesteśmy tacy :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
po_prostu_kaska

Post » Sob lut 18, 2012 15:08 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

po_prostu_kaska pisze: Nie przejmie się więc gdy będzie się na niego krzyczeć :mrgreen:

Te słyszące też się nie przejmują :? Przynajmniej Rudy należy do takiego gatunku, hehe.
No chłopaki są cudni, ale musimy się zastanowić czy jesteśmy w stanie utrzymać trzy koty i psa.

Proszę oświećcie mnie również w kwestii kuwety, ponieważ nigdy nie było u nas liczby mnogiej w kotach. Czy powinnam kupić dla każdego osobną kuwetę? Czy chłopaki mają jakieś złe nawyki (drapanie mebli, ogrodnictwo czy cuś), pytam żeby w razie czego wiedzieć jak się przygotować. Bo na przykład nasz Rudy był niszczycielem totalnym, grandowanie po domu to jego specjalność 8)
Obrazek

Meruee

Post » Sob lut 18, 2012 15:32 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

No w sumie coś w tym jest, że słyszące też nie zawsze przejmują się tym co się do nich mówi :mrgreen: Sama daleko nie muszę szukać mając swoje kociaste ;)

Ja mam tylko 2 sztuki kota, ale one nie mają problemu ze wspólnym korzystaniem z jednej kuwety. Jakoś tak naturalnie to wyszło. Domyślam się jednak, że to zależy od kota. Basia (horacy 7) będzie na forum później to pewnie napisze jak do tego podchodzą Tuptuś i Atomek :) Z tego co pamiętam Basia pisała chyba, że chłopcy za hobby wzięli sobie ogrodnictwo. Nie wiem czy ostatni kwiatek, który był, jeszcze jest :oops: No ale mają za to tyle zalet, że chyba można to przeboleć ;) Ja kwiatków też nie mam :roll:
po_prostu_kaska

Post » Sob lut 18, 2012 15:34 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

Jak tylko Basia (horacy7) wróci, to na pewno odpowie na wszystkie pytania. :D
* Semper eadem *

ksb

Post » Sob lut 18, 2012 22:27 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

Meruee pisze:
po_prostu_kaska pisze: Nie przejmie się więc gdy będzie się na niego krzyczeć :mrgreen:

Te słyszące też się nie przejmują :? Przynajmniej Rudy należy do takiego gatunku, hehe.
No chłopaki są cudni, ale musimy się zastanowić czy jesteśmy w stanie utrzymać trzy koty i psa.

Proszę oświećcie mnie również w kwestii kuwety, ponieważ nigdy nie było u nas liczby mnogiej w kotach. Czy powinnam kupić dla każdego osobną kuwetę? Czy chłopaki mają jakieś złe nawyki (drapanie mebli, ogrodnictwo czy cuś), pytam żeby w razie czego wiedzieć jak się przygotować. Bo na przykład nasz Rudy był niszczycielem totalnym, grandowanie po domu to jego specjalność 8)

Na wiele pytań odpowiedzi udzieliła już Kasia.Chłopcy mają około 6 miesięcy przechorowali panleukopenię i grzybicę lecz jest już wszystko dobrze.Tuptuś jest głuchy ,czyli nie zareaguje na groźnego psa,silnik samochodu musi być więc tylko w domku gdzie nie będzie mógł wychodzić .Chłopcy są szaleni jak koty w tym wieku,są świetnymi ogrodnikami,lubią niestety kraść jedzenie wprost z talerza.Z drapaniem też różnie bywa ,ale też ładnie korzystają z drapaka.Dla trzech kotów myślę ,że minimum dwie kuwety muszą być.Rozrabiają ,ale i są bardzo pro ludzkie,lubią głaski,spanie w łóżku,wszelkie zabawy.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Sob lut 18, 2012 22:32 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

Fajne chłopaki! :mrgreen:
horacy 7 pisze:Dla trzech kotów myślę ,że minimum dwie kuwety muszą być.

Etam.
U mnie trójka rezydentów na co dzień z jednej korzysta.
W porywach na pięć kotów ( w tym dwa tymczasy ) też jedna wystarczyła 8)
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Nie lut 19, 2012 10:23 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

U mnie trzy dziewczynki z jednej wspólnej, ale dość dużej korzystają. Ale u znajomej kotki nie chcą się dogadać i każdy ma swoją. :roll:
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Nie lut 19, 2012 10:29 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

U mnie jeden kot i od miesiąca kotka na leczeniu , wystawiłam dwie kuwety.Skonczyło się na tym ,że w jednej robią siku a w drugiej kupe :mrgreen:
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Nie lut 19, 2012 13:07 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

Naprawdę bardzo poważnie zastanawiamy się nad ich adopcją. Zauroczyli nas totalnie muszę to przyznać. Wysłałam do horacy7 priv, zobaczymy ja to będzie :)
Obrazek

Meruee

Post » Nie lut 19, 2012 13:10 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

Meruee pisze:Naprawdę bardzo poważnie zastanawiamy się nad ich adopcją. Zauroczyli nas totalnie muszę to przyznać. Wysłałam do horacy7 priv, zobaczymy ja to będzie :)

Taka dobra wiadomość na początek dnia :D
* Semper eadem *

ksb

[poprzednia][następna]