Młoda kotka pilnie szuka domu ( Rzeszów i okolice )

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt lut 17, 2012 14:14 Młoda kotka pilnie szuka domu ( Rzeszów i okolice )

Witam !

Ogłaszalam się juz na kilku stronach internetowych w związku z adopcją kotki jednak do tej pory nie bylo odezwu :( Jest wpis na facebooku , na Rzeszowiaku ( Jestem z Rzeszowa ,Podkarpackie) ,jest tez na kilku portalach o adpocje kotka ,na Gumtree.W chronisku nie chca go przyjac , nikt ze znajomych ani rodziny nie chce miec zwierzat albo juz jakies maja.Ja nie moge kotka zabrac do odmu gdyz juz mam kota - ktorego tez wzielismy z ulicy kiedys.Po za tym moj kot jest bardzo zazdrosny i nie toleruje innych kotów . Zrobilam mu budke jednak nie chce do niej wchodzic i teraz inne koty z niej korzystaja.

Gdy zaczely się mrozy a widzialam ze kot nie potrafi znalezc sobie schronienia ( gdy bylo minus 20 stopni on siedzial sobie skulony na okienku ) zrobilam mu w piwnicy tymczasowe schronienie ,z poczatku kot sie bal jednak teraz juz sie oswoil , nauczyl sie korzystac z kuwety , mniej sie boi innych ludzi i jest bardziej udomowiony :) Jednak gdy zrobilo się sieplej kot nadal chce przebywac w piwnicy i to juz nie tylko w nocy ale i w dzien.czeka pod okienkiem i miauczy poki go nie wpuszcze.problem w tym ,ze rodzice nie zgadzaja sie na stale trzymanie kota w piwnicy - zreszta jaki kot chcialby spedzic wiekszosc swojego zycia na siedzenie w malym pomieszczeniu ? ja za jakis czas nie bedem iec tyle czasu zeby do niego tak czesto przychodzic,bawic sie z nim ,czy go wpuszczac do piwnicy,mozliwe ze za jakis czas wyjade i wtedy nie bedzie mial kto go nawet dokarmiac.

Kot a wlasciwie kociczka bo na 99.9 procent jestem pewna ze to ona . jest bardzo fajna koteczka :) Lubi się bawic , siedziec na kolanach, wyglada na zdrową -ma ladna siersc i oczy :)

Proszę wszystkich o pomoc czy rady co jeszcze moge zrobic zeby zwiekszyc szanse na znalezenieni dla niego domu

Obrazek

To zdjęcie zrobilam gdy kotej jeszcze troche się mnie bal i pierwszy raz zabralam go do piwnicy . Mogę zrobic więcej zdjęc

Moj meil : BasiuraaRz@poczta.fm
Ostatnio edytowano Pt lut 17, 2012 15:00 przez BaśkaW, łącznie edytowano 1 raz

BaśkaW

Od: Pt lut 17, 2012 14:01

Post » Pt lut 17, 2012 14:23 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu ( Rzeszów i okolice )

na pewno ważne są zdjęcia -ładne zdjęcie to podstawa ogłoszenia
i łatwiej wydać kota z domu
problemem we wzięciu kota do domu, na czas szukania,chyba nie jest drugi kot , ale rodzice?

czyli potrzeba dużo ogłoszeń -robi się i po 130 na jednego kota
no i piękne zdjecia w tych ogłoszeniach

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt lut 17, 2012 14:35 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu ( Rzeszów i okolice )

Patmol pisze:na pewno ważne są zdjęcia -ładne zdjęcie to podstawa ogłoszenia
i łatwiej wydać kota z domu
problemem we wzięciu kota do domu, na czas szukania,chyba nie jest drugi kot , ale rodzice?

czyli potrzeba dużo ogłoszeń -robi się i po 130 na jednego kota
no i piękne zdjecia w tych ogłoszeniach

Kotek większosc czasu przebywa teraz w piwnicy - ma tam czysto i w miare cieplo więc mozna powiedziec ze tymczasowo znalazlam mu schronienie ale niestety tylko tymczasowo ;(

Moj kot nie stanowilby roblemu jesli chodzi o tymczasowy dom u mnie w mieszkaniu tylko faktycznie rodzice ktorzy nie zgadzaja sie nawet na tymczasowe przetrzymanie kota w mieszkaniu.

Po za tym kot by sie jeszcze bardziej przywyczail do mnie gdyby wiecej czasu spedzal ze mna i z moja rodzina a jesli nie znalazl by sie dla niego dom to przeciez nie moglabym go wtedy wyrzucic .

daje ogloszenia na roznych portalach ,pytam ludzi ale jak narazie miesiac poszukiwan i zadnych rezultatow.
Ostatnio edytowano Pt lut 17, 2012 14:59 przez BaśkaW, łącznie edytowano 2 razy

BaśkaW

Post » Pt lut 17, 2012 14:37 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu ( Rzeszów i okolice )

tutaj ciekawy wątek o dawaniu ogłoszeń
viewtopic.php?f=1&t=120970&hilit=gdzie+umieszcza%C4%87

Patmol

Post » Pt lut 17, 2012 14:45 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu ( Rzeszów i okolice )

Dziękuje :) na niektorych stronach juz umiescilam ogloszenie ale jest sporo takich z ktorych jeszcze nie skorzystalam a napewno to zrobie :)

BaśkaW

Post » Pt lut 17, 2012 14:51 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu ( Rzeszów i okolice )

można tez zrobić wydarzenie na FB

wstaw tutaj linka -to tez porozsyłam

ale podstawa to zdjęcia

Patmol

Post » Pt lut 17, 2012 15:43 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu ( Rzeszów i okolice )

Mam podeslac linka z facebooka gdzie zostal umieszczony wpis z kotkiem tak ?:)

Czyli mam porobic jeszcze więcej zdjęc ?

Ps . siostra usunela wczoraj wpis z kotkiem poniewaz bylo to dawno i nikt sie tym, nie zainteresowal jednak mowi ze zeby zrobci wydarzenie na facebooku nie trzeba zadnych linkow to prawda ? ja sama nie mam konta wiec nie wiem na czym to polega.

BaśkaW

Post » Pt lut 17, 2012 20:19 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu ( Rzeszów i okolice )

żeby zrobić wydarzenie na FB trzeba być tam zarejestrowanym

a dużo masz już zdjęć?

Patmol

Post » Sob lut 18, 2012 9:17 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu ( Rzeszów i okolice )

Oprócz tego jednego nie mam żadnego ale w każdej chwili moge sporo porobić . Tylko nie wiem ile wystarczy ? Tak z 5 ?

dodaje 3 nowe zdjęcia - postaram się jeszcze zrobić w świetle dziennym.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

BaśkaW

Post » Nie lut 19, 2012 13:25 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu ( Rzeszów i okolice )

Dzisiaj kota z piwnicy wypuścilam okolo godziny 8 rano a o 10 juz siedzial na malym drzewku naprzeciwko okienka z piwnica i ciagle patrzyl w tamta strone i tak przez ponad 3 godziny !
wlasnie zabralam go do piwnicy i udalo mi się zrobić filmik na ktorym widac jak miauczy zeby go do piwnicy wpuscic ( nie byl glodny bo ma caly czas jedzenie w piwnicy a przed wypuszczeniem go na podworze duzo zjadl.Nie jest tez zimno bo ponad 0 stopni wiec po prostu kotek szuka domu i obawiam sie ze piwnice uwaza juz za swoj dom ktory niestety jego domem byc nie moze a ja go naprawde nie moge zabrac do siebie.

ponizej link do tego filmiku :

http://w354.wrzuta.pl/film/71qZZcQ7qXy/mvi_9881

BaśkaW

Post » Nie lut 19, 2012 17:21 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu ( Rzeszów i okolice )

Obejrzałam tylko kawałek :cry: , nie mogę na to patrzeć.Daj jej ogłoszenia na Warszawę, Kraków, tam łatwiej trochę o domki.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie lut 19, 2012 17:23 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu ( Rzeszów i okolice )

GuniaP. jest z Rzeszowa, napisz do niej, może coś poradzi.

ewar

Post » Nie lut 19, 2012 17:29 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu ( Rzeszów i okolice )

Napisz do CatAngel.Ona robi za niewielką opłatą pakiet głoszeń.Dawałabym i z takimi fotami jakie są.Bo tu o czas chodzi.Będziesz miec ładniejsze to zrobisz nowe ogłoszenia z innym tekstem.Ważny jest również tytuł.
Żeby kot znalazł dom czasem trzeba porządnie sie na ogłaszać. Jeśli nie chce wychodzić to go nie wypuszczaj.Jest bezpieczny w piwnicy i niech tam siedzi.
Źle uważasz,ze kot tak bardzo sie przyzwyczai do ciebie,ze nie będzie akceptował domu. Do dobrego koty szybko przywykną. To może ty masz obawy jak go oddasz. Z domu ma większe szanse adopcyjne ale jeśli nie mozesz to szukaj mu intensywnie innego DS/DT
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Nie lut 19, 2012 19:08 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu ( Rzeszów i okolice )

Dziękuje wam :) Bardzo mi zalezy zeby kotka znalazla dom na ktory zasluguje.

Kot spedza wiekszosc czas w piwnicy jednak kilka godzin dziennie jest na zewnatrz - ona sama chce wychodzic wiec ją wypuszzczam bo nie widze w tym nic zlego.Zrseszta kot wczesniej 24 godziny na dobe przebywal poza domem , mysle ze albo byl dziki tylko ze sie oswoil troche z ludzmi ktorzy go dokarmiali albo ktos go wyrzucil i byl plpchliwy bo przezyl jakas traume . kot z poczatku nawet z kuwety nie potrafil korzystac a teraz potrafi wiec moze ktos go chetniej wezmie :) Najlepiej zeby to byl ktos z domem zeby kot mogl sobie wychodzic czasami no ale jesli ktos kto mieszka w bloku bedzie chcial go wizac to mysle ze warto dac kotkowi szanse - moze akurat sie oswoi i wystarczy mu wtedy patrzenie przez okno.

Napisalam jak poradziliscie mi do tych dwoch osob .

Ogloszen w Warszawie to raczej nie bede zamieszczac bo to troche daleko . W okolice Rzeszowa moge kota zaiwiesc ale niestety nie dalej.

BaśkaW

Post » Pon lut 20, 2012 7:01 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu ( Rzeszów i okolice )

Jest wątek transportowy, koty jeżdżą setki kilometrów, moje głównie 300 ( Warszawa). To akurat nie taki problem.Problem to dom, ten trzeba znaleźć.

ewar

[następna]