cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt lut 17, 2012 20:16 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Słuchajcie jakie jaja...
Żalę się Mikusiowi przez telefon że Funia nie da sobie zaaplikować tablety /lub że jestem nieudolna/, a ona mi, że już nigdy tego nie będę musiała robić... ani nikt z nas, oblewają mnie zimne poty, myślałam że umarła!
A Mikuś mówi, że ZOSTAŁA ADOPTOWANA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :birthday: :balony: :flowerkitty: :piwa:

sZCZĘŚCIE MI WYCHODZI USZAMI! A Wam? :)

O kurde, Martika mnie ubiegła :)
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pt lut 17, 2012 20:20 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

wiiwii pisze:Słuchajcie jakie jaja...
Żalę się Mikusiowi przez telefon że Funia nie da sobie zaaplikować tablety /lub że jestem nieudolna/, a ona mi, że już nigdy tego nie będę musiała robić... ani nikt z nas, oblewają mnie zimne poty, myślałam że umarła!
A Mikuś mówi, że ZOSTAŁA ADOPTOWANA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :birthday: :balony: :flowerkitty: :piwa:

Super!! Martika, prosze o szczególy- jak to się stało??? Rozumiem, że dom jest świadomy, że trzeba ją leczyć?? i czemu w końcu na nią się zdecydowali?? ciesze sie przeogromnie!! kochana staruszka zasługuje na dom po tylu latach :ok:

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Pt lut 17, 2012 20:22 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

:ok: :ok: :ok: Widziałam info na fb :)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt lut 17, 2012 20:27 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

wiiwii pisze:
MIKUŚ pisze:Nie nadążam ostatnio za Wami.
:ryk:

Po kolei zacznę.........

PIERWSZA SPRAW.
Proszę by administratorzy Kociej Przystani (wiiwii, Herz i Ja) na facebooku pisali tylko i wyłącznie ogólnie. Kiedy coś komentujemy, to róbmy to w swoim profilu. Tzn. jako np. Barbara G. a nie Kocia Przystań. Jest to bardzo irytujące, gdy KP (Kocia Przystań) nawija sama ze sobą. Co ludzie sobie o Nas pomyślą. Bardzo w niefajnym świetle to Nas stawia.

Bardzo proszę o dostosowanie się do mojej prośby.

Absolutnie się zgadzam.
Bardzo bym chciała komentować jako Wiiwii, ale z jakiegoś powodu jest to niemożliwe: jak komentuję, od razu automatycznie przerzuca mnie na admina KP :/ Za każdym razem jak wchodzę na KP, sprawdzam czy jestem zalogowana jako Wiiwii i to w ogóle nic nie daje, że tak. Staram się zatem nie komentować, a jeśli już bardzo muszę, umieszczam na początku w komentarzu swoje imię.
I byłoby fajnie, gdyby Herz też to robiła, ale zapomina, więc widzę jedną dobrą opcję:
administrator jest jeden i nie ma problemu. Jeśli się z tym zgodzicie, usunę się z administratorów.

Wiiwii - można obejść to, Mikuś powie Ci jak pisać jako Ty, a jak jako KP, walczyła z tym sama będąc u mnie :D

Bardzo bym chciała żebyś została jako administrator, lubię czytać Twoje wypowiedzi, opinie... Są miłe dla oka :wink: i ucha :D
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Pt lut 17, 2012 20:34 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

hidi pisze:
wiiwii pisze:Słuchajcie jakie jaja...

Super!! Martika, prosze o szczególy- jak to się stało??? Rozumiem, że dom jest świadomy, że trzeba ją leczyć?? i czemu w końcu na nią się zdecydowali?? ciesze sie przeogromnie!! kochana staruszka zasługuje na dom po tylu latach :ok:

Dom bardzo fajny ludzie po 50 roku życia,czyli dom cichy spokojny i ich córka cale zycie zbierała i obecnie ma dwa koty i psa przygarniętego.Od początku chceli adoptować Jankesa i po niego przyjechali,ale tak jak kazdy kto przyjeżdża do KP zaczęli wypytywac o koty ,a skąd ona jest ,a dlaczego taka grubiutka ,a dlaczego taka spokojna.Jak dowiedzieli się że kotka stara,chora i po tylu latach mieszkania z człowiekiem w domu na starośc trafiła do KP to poprostu zdecydowali się że na ostatnie lata życia dadzą dom Funi.Państwo wiedzą że kotka chora,wiedza ze musi jesć specjalistyczną karmę.Dostali ksiązeczkę wraz z badaniami.Mam nadzieję że będzie wszystko oki i babcia dożyje w szczęsiu i domowym cieple swoich dni:)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt lut 17, 2012 20:42 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Ja dołączę się do Kitty .Też bym chciała cobyś Wiiwii została jako administrator .Masz bardzo fajne "pióro",bardzo miło się czyta twoje wypowiedzi:)

tu prośba wiiwii . W albumie Kozaka są fotki z kąpieli i wrzuć je na FB.Mamy też dwoch nowych podopiecznych czyli Hator z hipnotyzujacym wzrokiem i ryżego .On ma imię czy bedzie konkurs na FB?
Elunia proszę o opis dwóch nowych pensjonariuszy :mrgreen:

A tak na marginesie ,czy Ryzy ma jakieś szczególne fora w KP?
Dziś w jego boksie były chyba 4 koce pod którymi odkryłam dwa termofory w tym jeden wypłynął na boks więc ryzy miał w boksie pływalnię :mrgreen:

mar_tika

Post » Pt lut 17, 2012 20:44 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

wzruszyłam się... cudownie, że są ludzie o dobrych serduchach :1luvu: :1luvu:

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Pt lut 17, 2012 20:48 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

przesylam calemu kociarstwu z KP buziaki z okazji Swiatowego Dnia Kota :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Basia, szczegolne buziaki dla Sofisi :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt lut 17, 2012 21:51 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Zanim napiszę coś o ryżym i Hator, mam prośbę - w jakim wieku jest Hator, czy koty są gotowe do adopcji, stan zdrowia. O ich usposobieniu wyczytałam cokolwieczek na naszym forum i mogę sklecić opis, ale gdyby ktoś mógł mi podrzucić brakujące informacje, to opis będzie pełny. Proooszę!

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Pt lut 17, 2012 22:11 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Parę słów o moim tymczasie - Cezarze. To wspaniały, zrównoważony pieszczoch. Włazi na kolana, trochę udeptuje i układa się do drzemki. Idealny kot na zimę, bo cudnie grzeje.Teraz sobie piszę, a on leży przy kompie i towarzyszy mi. Zresztą sporo mi asystuje przy niektórych zajęciach, ale nigdy nie przeszkadza, po prostu jest przy mnie. Kolejne cudo nie kot. Żeby nie było tak słodko, to straszliwie daje się we znaki nocą, szczególnie ostatnio, łazi i głośno MRAUCZY,(nie miauczy), zrzuca różne przedmioty, spadają z rozmachem, niektóre się tłuką, inne tylko hałasują. Przypuszczam, że był kotem wychodzącym a teraz w niewoli i zżera go tęsknota za wolnością. Zobaczymy, jak się to ułoży, kot zasługuje na najlepszy dom, bo jest ufny i jakiś taki bezbronny, nigdy nie drapnie ani nie zrobi żadnej krzywdy. Koniecznie musi mieć dom wychodzący. Na razie nikt się po niego nie pcha, ale kiedyś mi będzie żal go oddać. I kolejny już raz powiem coś znanego : takiego kota jeszcze nie miałam.

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Pt lut 17, 2012 22:18 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

elape pisze:Zanim napiszę coś o ryżym i Hator, mam prośbę - w jakim wieku jest Hator, czy koty są gotowe do adopcji, stan zdrowia. O ich usposobieniu wyczytałam cokolwieczek na naszym forum i mogę sklecić opis, ale gdyby ktoś mógł mi podrzucić brakujące informacje, to opis będzie pełny. Proooszę!

Elu jutro strzępki mojej wiedzy o tych kotach wrzucę ci na pw :wink:

mar_tika

Post » Pt lut 17, 2012 22:30 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

coz czyli jestem zbedna? mam sie skasowac z fejsa ? przed chwila dodalam hathor i rudego dla ktorego ludzie wymyslaja imie ale skoro wiiwii jest lepsza to pszestane udzielac sie na fejsie i oddam wam strone.....

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pt lut 17, 2012 23:04 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

herzpl pisze:coz czyli jestem zbedna? mam sie skasowac z fejsa ? przed chwila dodalam hathor i rudego dla ktorego ludzie wymyslaja imie ale skoro wiiwii jest lepsza to pszestane udzielac sie na fejsie i oddam wam strone.....

ja myślę, że to nie o to chodzi, :D
wszystkie ręce są potrzebne do pracy,
chodziło nam bardziej o fakt, żeby nie było rozmów KP z KP.
Bardzo fajnie, że jesteś Ty i Wiwi.
Tylko trzeba troszeczkę popracować nad wypowiedziami, żeby nie było podobnych sytuacji,

Przynajmniej ja tak myślę i wypowiadam się za siebie :D
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Pt lut 17, 2012 23:14 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Kociara82 pisze:Basia, szczegolne buziaki dla Sofisi :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dziękuję kochana :1luvu:

Maleńka śpi w soim nowym prezencie. Koszyk wiklinowy :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Pt lut 17, 2012 23:18 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Moje Drogie Baby!!

Herz, założyłaś KP na facebooką, to ciągnij "swój" wózek. Nie wykręcisz się tak łatwo :wink:

Każda para rąk na wage złota, nie czas na zbędne boczenie się :mrgreen: Każdy jest bezcenny i każdy ma coś do powiedzenia.

Wiiwii, próbuję dojść do tego jak komentować nie jako KP a:
wiiwii i Herzpl.

Jak tylko coś mi sie uda ustalic to dam Wam znać.
MIKUŚ

[poprzednia][następna]