Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro lut 15, 2012 21:22 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Ale fakt, że stary i serce chore... Niby kardiolog go oglądał i zezwolenie dał...
Takie jakieś te tylne łapy ma sztywne. :?
Gdyby tylko z Leonem się bił, to jeszcze, ale Kartofla mi atakował też, bardzo niedyplomatycznie. I stąd decyzja.
No, ale na razie zastanawiam się, jak noc przetrzymamy.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Śro lut 15, 2012 21:35 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Może dostał znieczulenie, nie wiem, jak to określić, :?: typu dentystycznego, po którym człekowi paszcza sztywnieje? I stąd te łapki?
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Śro lut 15, 2012 21:37 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Szczerze mówiąc, nie wiem. No nic, rano może będzie lepiej.

Megana

Post » Śro lut 15, 2012 21:55 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Obydwa moje koty po kastracji miały zadnie łapy takie dziwne w dotyku. Normalnie miękkie i ciepłe podusie były zimne i takie jakby nieżywe, lekko obrzmiałe i zesztywniałe. Nie umiem tego określić inaczej.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Śro lut 15, 2012 22:50 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Będzie dobrze :ok: Po narkozie zwierzak z reguły wygląda tragicznie. Trzymamy kciuki i zasuplone ogonki.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Czw lut 16, 2012 12:21 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Żyjemy. Dwa razy w nocy wychodziliśmy na siusiu, raz na kupę, o 3 założyłam mu kołnierz, bo zaczynał się lizać. Kiepski ten kołnierz, bo daje radę lizać i w nim. Na szczęście, nie upiera się przy tym lizaniu. Chodzi z trudem, sztywny jakiś, ciągle się trzęsie. Ubrałam go w sweterek.
Suchego jeść nie chciał, pewnie ząbki go jeszcze bolą po czyszczeniu. Namoczonego zjadł trochę.
Kwitnąco nie wygląda, ale też już nie tak, jakby za chwilę miał zejść.

Megana

Post » Czw lut 16, 2012 13:50 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Najwyraźniej jego organizm znosi wszystko dużo gorzej, ale nie ma co się dziwić.
Kciuki trzymam za geriatyków.

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Czw lut 16, 2012 16:09 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

To i ja się dołączam do życzeń szybkiego powrotu do formy. Jeszcze będziesz tęsknic za tymi chwilami, kiedy Fistek nie szczeka :mrgreen:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Post » Pt lut 17, 2012 10:05 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Fistaszek wciąż jakiś niewyraźny, ale idzie ku lepszemu. Je już normalnie swoje chrupy, cyrkuluje okienkiem.
Natomiast Kartofel coraz bardziej mnie niepokoi. Coraz chudszy, apetyt coraz mniejszy i nie podoba mi się jego oddychanie. A wyniki ma bardzo dobre i jeszcze we wtorek pani wet go badała i nic.
Po prostu coś mi siedzi z tyłu głowy, że Kartofelek coraz bardziej się oddala... :(

Megana

Post » Sob lut 18, 2012 9:37 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Przepraszam za OT :oops: :oops: :oops: i zaśmiecanie. Potrzebna wizyta pa w Wa-wie Śródmieście
viewtopic.php?f=1&t=139186
Dla kociastych z tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=138694
Udało się wyadoptować 11 z 22 i właśnie dla pozostałej 11-tki potrzeba dt/ds...
Może ktoś zna kogoś...

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie lut 19, 2012 18:48 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Megana pisze:Po prostu coś mi siedzi z tyłu głowy, że Kartofelek coraz bardziej się oddala... :(

Brutalna prawda jest taka, że wszyscy się pomału oddalamy (nienawidzę tej myśli) i dlatego tak ważne jest, żeby móc odejść w takich warunkach jakie ty dajesz swoim zwierzakom.
Obrazek

babajaga

Post » Nie lut 19, 2012 19:01 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Issey, ktoś już się chyba zgłosił?
BaboJ - no ja doskonale o tym wiem i generalnie jestem przygotowana...
Obrazek

Megana

Post » Nie lut 19, 2012 19:14 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Dla cioć ogólnie, a dla cioci Carmen w szczególe bo chyba chorsza - stary kotek mocno śpi...
Obrazek

Stara Szyszka mocno śpi...!
Obrazek

Choć oczywiście niektórzy zachowują czujność bez względu na porę roku!
Obrazek

I ja nic nie chcę skarżyć, ale jakaś kur.... ew naszczała Fistaszkowi na posłanko w sypialni!!!!! :strach: :evil:

Megana

Post » Nie lut 19, 2012 19:22 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Kartofel, jak zwykle, wywołuje u mnie rzęsisty pot w okolicach spojówek. I ja wiem Megano, że ty wiesz. Ale od takiego wiedzenia wcale nie jest łatwiej.

A Szyszka na środkowym zdjęciu wygląda jak z jakiegoś filmu boliłódzkiego :mrgreen: Te poduchy! Te ornamenty! To spojrzenie!
Obrazek

babajaga

[poprzednia][następna]