Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Jest nas dużo.....Szczecin.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 17, 2012 8:45 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

Ta dziewczyna z fundacji z Tomaszowa to może być całkiem porządna osoba, która naprawdę chce pomóc zwierzętom, i akurat złapała kontakt z taką a nie inna fundacją, więc może jej od razu nie skreślać, jak ma i zechce pożyczyć łapkę to chyba można skorzystać.
Kłopoty z niechęcią wetów do leczenia bezdomniaczków niestety znam, u mnie niektórzy nawet odmawiali leczenia "niewspółpracujących" domowych :( , teraz jest lepiej, ale jeszcze nie doskonale.
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt lut 17, 2012 8:53 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

taizu pisze:Ta dziewczyna z fundacji z Tomaszowa to może być całkiem porządna osoba, która naprawdę chce pomóc zwierzętom, i akurat złapała kontakt z taką a nie inna fundacją, więc może jej od razu nie skreślać, jak ma i zechce pożyczyć łapkę to chyba można skorzystać.

Nie no, do pożyczenia klatki, bym na pewno nie skreślała :)
Ja tak bardziej w formie ostrzeżenia, coby mieć oczy szeroko otwarte :)
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Pt lut 17, 2012 9:48 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

Wszystkiego dobrego w Dniu Kota :!: Obrazek ObrazekObrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt lut 17, 2012 10:46 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

Hanulka pisze:Wszystkiego dobrego w Dniu Kota :!: Obrazek ObrazekObrazek

Dziękujemy Kochana. :1luvu: :D
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pt lut 17, 2012 10:47 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

Kochani a mówiłam Wam już że jesteście Wspaniali??? :D Dziękuję Wam ze JESTEŚCIE Z NAMI. :1luvu: :D :1luvu:

iza71koty

Post » Pt lut 17, 2012 10:57 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

Wszystkiego dobrego dla Was i :1luvu: kociastych :1luvu:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt lut 17, 2012 10:58 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

toz-police pisze:Ja podaje Swoim dzikuskom Unidox prawie na wszystko, koci katar, jakies okaleczenia, przetracenia a nawet na zmiany skorne i te antybiotyki naprawde pomagaja. I sa nie drogie, opakowanie na recepte od weta ( 10 szt. ) kosztuje 8.16, a jesli uda mi sie wyrwac recepte od mojej rodzinnej lekarki to place okolo 5 zl. Podaje przez 14 dni i koty jak nowo narodzone.

Mam jeszcze takie pytanie.Potrzebuje Pomocy w dwóch sprawach.Miałam nawet napisać do Ciebie pw ale nie byłam pewna czy mogę. :roll: :oops:

Potrzebuje pomocy dla kota.Dla kota z Tęczy.Terenu opuszczonych działek, gdzie nie ma juz ani warunków ani życia dla kotów.Chodzi o Kubusia kotka od Gospodarza.Zyje tam sam,jak palec.Smutny, osowiały, zrezygnowany. Jego stan zdrowia jest fatalny.Nie mogę go zabrac do siebie ,bo niestety mam podejrzenie ze moze miec białaczkę.Ogladałam jego dziasla.Wiele kotkow z Teczy ,kociaków głównie odeszło w wyniku tej choroby.4 lata temu wyciągałam z budek całe martwe mioty.Naturalnie wiem jak z finansami u Was i w tej kwestii obiecuje pomoc.Zorganizujemy Bazarki i co tylko sie da tylko...no nie ukrywam patowa sytuacja dla mnie.

Druga sprawa.Potrzebuję nabyć Pratel lub inny środek na odrobaczenie po jak najniższej cenie zakupu.Mozesz mi jakoś pomóc?

iza71koty

Post » Pt lut 17, 2012 10:59 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

nelka83 pisze:Wszystkiego dobrego dla Was i :1luvu: kociastych :1luvu:

:1luvu: :D :1luvu:

iza71koty

Post » Pt lut 17, 2012 11:00 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

iza71koty pisze:
toz-police pisze:Ja podaje Swoim dzikuskom Unidox prawie na wszystko, koci katar, jakies okaleczenia, przetracenia a nawet na zmiany skorne i te antybiotyki naprawde pomagaja. I sa nie drogie, opakowanie na recepte od weta ( 10 szt. ) kosztuje 8.16, a jesli uda mi sie wyrwac recepte od mojej rodzinnej lekarki to place okolo 5 zl. Podaje przez 14 dni i koty jak nowo narodzone.

Masz rację to skuteczny antybiotyk.Co ważne w odróżnieniu od wielu leków nie jest gorzki i koty chętnie go zjadaja .Cena jest korzystna i oczywiście jak jest podawany w odpowiednim czasie i dawce może naprawde kota postawić na nogi.Miałam kota po wypadku w tym akurat przypadku niesamowicie skuteczny okazał sie Synergal.W przypadku pogryzienia łapki przez psa dość szybko Unidox spowodował zmniejszenie opuchlizny i ładne gojenie.Mysia z pogryziona łapką też dostaje Unidox i jest coraz lepiej.Już biega a kładła sie na boczku i nie miała siły wstać.

Moje Wetki nie maja klatki iniekcyjnej.Nie potrafia obsługiwać dzikusków.Czasem kotu trzeba pomoc natychmiast .W tej sytuacji staram sie podać sprawdzony lek.Zwykle podaję przez około 7-10 dni.Zwykle juz na trzeci dzień widać spora poprawę.

Zgadza sie Unidox jest slodziutki. Jak chodze po nocach karmic koty po Policach to zawsze mam Unidox przy sobie i jak jest potrzeba podac jakiemus biedakowi to musze przegryzac zebami zeby byla polowka i w smaku jest dobry, dlatego moje koty go zjadaja bo jest nie wyczuwalny w jedzonku.
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

Post » Pt lut 17, 2012 11:05 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

Tak wiem ze jest słodziutki.Ja juz sporo leków od Weta sprawdzałam jezykiem.Zawsze tak robie przed podaniem.Wszystkie były gorzkie.Niektóre wręcz paskudnie gorzkie.Gerneralnie wolę podawać połowe tabletki wprost do gardziołka.Wyrobiłam juz sobie metode.No chyba ze kot nie podchodzi to wtedy rozgniatam na proszek przy uzyciu dwóch małych łyżeczek i wsypuję do jedzonka.

iza71koty

Post » Pt lut 17, 2012 11:06 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

Kochani marniutko z finansami.Mira :1luvu: zamówiła dwa worki Josery ale...niestety juz zjedzone. :| Spróbuję uprosic jeszcze cos ale kiepsko u nas na koncie Vivy! z pieniażkami. :| Jeśli Ktoś mógłby nam pomóc i zamówic suchego dla kotków będziemy Bardzo bardzo Wdzięczni.

iza71koty

Post » Pt lut 17, 2012 11:10 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

iza71koty pisze:

Mam jeszcze takie pytanie.Potrzebuje Pomocy w dwóch sprawach.Miałam nawet napisać do Ciebie pw ale nie byłam pewna czy mogę. :roll: :oops:

Potrzebuje pomocy dla kota.Dla kota z Tęczy.Terenu opuszczonych działek, gdzie nie ma juz ani warunków ani życia dla kotów.Chodzi o Kubusia kotka od Gospodarza.Zyje tam sam,jak palec.Smutny, osowiały, zrezygnowany. Jego stan zdrowia jest fatalny.Nie mogę go zabrac do siebie ,bo niestety mam podejrzenie ze moze miec białaczkę.Ogladałam jego dziasla.Wiele kotkow z Teczy ,kociaków głównie odeszło w wyniku tej choroby.4 lata temu wyciągałam z budek całe martwe mioty.Naturalnie wiem jak z finansami u Was i w tej kwestii obiecuje pomoc.Zorganizujemy Bazarki i co tylko sie da tylko...no nie ukrywam patowa sytuacja dla mnie.

Druga sprawa.Potrzebuję nabyć Pratel lub inny środek na odrobaczenie po jak najniższej cenie zakupu.Mozesz mi jakoś pomóc?

Pisz PW jak najbardziej.
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

Post » Pt lut 17, 2012 11:11 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

Dzięki :D :1luvu: Poszło pw :wink:

iza71koty

Post » Pt lut 17, 2012 11:27 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

Megana.Kochana. Gwiazdeczka jest u mnie od tygodnia.Chcę zebyś to wiedziała.Ktoś mi ją przyniósł i wrzucil na klatke schodową.Myślę że chcieli sie jej pozbyc z tamtego budynku ,bo wadziła.Kuweta stała na klatce na samym dole, tak jakby wystawiona do zabrania.Poszłam zabrałam kuwetke i jej legowisko styropianowe.

iza71koty

Post » Pt lut 17, 2012 11:29 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

iza71koty pisze:Megana.Kochana. Gwiazdeczka jest u mnie od tygodnia.Chcę zebyś to wiedziała.Ktoś mi ją przyniósł i wrzucil na klatke schodową.Myślę że chcieli sie jej pozbyc z tamtego budynku ,bo wadziła.Kuweta stała na klatce na samym dole, tak jakby wystawiona do zabrania.Poszłam zabrałam kuwetke i jej legowisko styropianowe.

co za ludziska... :evil:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

[poprzednia][następna]