Parys,Abi w DS.Huciane koty.Są i psy...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 15, 2012 7:31 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Wszystko pięknie wylądowało w kuwetce :lol: Śniadanko zjedzone :lol: Abi jest taka słodka :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lut 15, 2012 8:44 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Dziewczyny, jesteście wielkie :1luvu: . Zaznaczę sobie :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro lut 15, 2012 11:50 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Abi śpi sobie w domku w łazience, ma tam przytulankę tygryska.Potem włączę jej "telewizor", czyli pralkę.Zobaczymy, czy się zainteresuje.
Nelcia była dzisiaj trochę smutna :cry: , albo może śpiąca? Nie mruczała, ale zamykała oczka, kiedy ją głaskałam.Tak ją lubię, to takie kochane, ale bardzo przestraszone. Czas, czas, czas i już.
Szylcia nie wychodzi z domku, zjada coś w nocy, kiedy nikogo nie ma.Musi wrócić na wolność jak już całkowicie wydobrzeje po sterylce i może zrobi się cieplej.
W lecznicy była malutka tri, na oko 3 miesiące, taka drobniutka, a to już dorosła kotka.Ktoś wyrzucił w te potworne mrozy, ale na szczęście już przygarnięta i wczoraj wysterylizowana.Brak słów jacy ludzie potrafią być podli.

ewar

Post » Śro lut 15, 2012 14:09 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Abunia moja kochana zaczęła się bawić :dance: :dance2: :dance: Dostała odrobinkę szynki konserwowej ( nie bijcie, proszę :oops: ).Tylko jako obryweczkę.Teraz pralka chodzi, jest naprzeciwko domku, mam nadzieję, że dla Abi to będzie rozrywka, dużo kotów tak ma.

ewar

Post » Śro lut 15, 2012 17:51 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Była p.Iza i widziała Abi.Bardzo jej się podobała, ale przyznała, że faktycznie wystraszona.Mnie już się nie boi, przytula, jakby czuła, że w moich ramionach już bezpieczna.Na pewno się bawi, bo w łazience zabawki na podłodze, a nie w domku.To bardzo dobrze :lol:

ewar

Post » Śro lut 15, 2012 20:02 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

To obydwie mamy dzikunki w domu. U mnie Karolek przeszedł wielkie przeobrażenie. Dziś nawet na kolana go wzięłam. Z Abi powinno pójść jeszcze sprawniej bo to dzieciak jest. Super, że się bawi, to duży krok naprzód.
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Czw lut 16, 2012 6:46 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Nie, Marta, Abi nie jest dzika.Ona tylko się boi jeszcze.Do mnie się przytula, noszę ją na rękach, głaszczę.Bardzo interesuje ją świat za oknem.Byłoby o wiele lepiej, gdybym mogła ją wypuścić i zapoznać z moimi kotami, ale to niemożliwe.
Cieszę się, że z Karolkiem takie postępy :ok: Najwyraźniej każdego kota można oswoić, trzeba tylko czasu i cierpliwości.

ewar

Post » Czw lut 16, 2012 6:49 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Jeszcze napiszę, że Abi ma apetyt niesamowity 8O Zacznę jej ograniczać, bo brzuszek ma już jak piłeczka :P Zdrowiutka jest, w pełni kuwetkowa i prześliczna :1luvu:

ewar

Post » Czw lut 16, 2012 9:00 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Ponosiłam ją trochę po mieszkaniu.Już tak się nie boi, nawet moje koty podchodziły bliziutko i wykazywała zainteresowanie, nie strach.Nie kuli się na rękach, ale wyciąga łepek, żeby się czemuś dokładniej przyjrzeć.Najwyraźniej oswojona już z zapachami i dźwiękami domu, jeszcze trochę i spróbuję ją wypuścić na pokój, zamknę drzwi, będzie sama.
Zaraz idę do lecznicy, po drodze wyślę część bazarków.Straszna dujawica na zewnątrz, jak biedne bezdomniaki sobie radzą? :cry:

ewar

Post » Czw lut 16, 2012 16:36 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Już jak ją nosiłam tydzień temu po lecznicy to zaczynała być ciekawska i wyciągała łepek, a kiedy się czegoś wystraszyła, wciskała pyszczek z całej siły w mój sweter. Słodziutka dziewczynka;)
A jak tam Nela i szylkrecia?
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Pt lut 17, 2012 7:01 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Kasiu, szylcia czeka na wypuszczenie na wolność.Gryzie i drapie, boi się przeokropnie.Ma swoją piwnicę, za bezpiecznie tam nie jest, ale nie ufa ludziom i to jej daje szansę.Ania o nią zadba, będzie miała jedzenie, jakąś opiekę...itd.Tak musi być.
Nela nie ma dokąd wrócić, muszę ją całkowicie oswoić, to będzie kochana kotka.
Abi już coraz śmielsza.Łazi po łazience, ma kocyk na pralce i często tam siedzi.Wynoszę ją jak najczęściej, mnie już ufa, bawi się.Ma skłonności do traktowania mnie jak kota, podgryza moje ręce, no bawi się ze mną jak bawiłaby się z przedstawicielem swojego gatunku.Moje koty są spokojniutkie, w ogóle im ona nie przeszkadza, a Czaruś jest nią bardzo zainteresowany.Wczoraj leżał przy drzwiach łazienki i obserwował Abi przez kratkę w drzwiach.Bardzo chętnie by się z nią pobawił.Gdyby nie FeLV, oswajanie Abi poszłoby jak z płatka, znam swoje koty i wiem, że świetnie by ją przyjęły, ale ... :cry:
Kasiu, a jak Parys/Stefan? Wiesz coś? Chyba już czas na szczepienie, prawda?

ewar

Post » Pt lut 17, 2012 10:46 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Dziś idę do Gosi więc zobaczę co tam u naszego Parysa. Z tego co pamiętam dziś ma mieć kontrolę uszu.
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Pt lut 17, 2012 10:56 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Owszem, ale nie był na powtórnym odrobaczaniu ( 10 lutego). Oznacza to, że pierwsze odrobaczenie zostało zmarnowane.

ewar

Post » Pt lut 17, 2012 10:58 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Wszystkiego dobrego dla Was i :1luvu: kociastych :1luvu:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt lut 17, 2012 22:52 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Witaj Ewuś :lol: czytam, że nowy tymczasik u Ciebie - fajnie, że Abi się dobrze czuje i robi postępy w oswajaniu. Wygłaskaj swoje pięknoty od ciotki :wink:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

[poprzednia][następna]