Zwrot z adopcji po roku... co robić?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 12, 2012 23:28 Re: 7-mies. Dunia w DT. Po 3 tyg. wyszła spod łóżka :D (Wro)

Duniasza dała mi buziaczka i ocierała się o twarz jak leżałam w łóżku :1luvu:

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Pon lut 13, 2012 10:38 Re: 7-mies. Dunia w DT. Po 3 tyg. wyszła spod łóżka :D (Wro)

dzisiaj znowu zostałam zbuziaczkowana :D

michalinadzordz

Post » Pon lut 13, 2012 21:02 Re: 7-mies. Dunia w DT. Po 3 tyg. wyszła spod łóżka :D (Wro)

wszystko wskazuje na to, że jutro Dunia pojedzie do nowego domku... domek chciał ją zabrać dzisiaj, ale jeszcze nie oddałam :oops: jutro ją sama zawiozę, żeby aż tak się nie bała moja bidulinka

michalinadzordz

Post » Pon lut 13, 2012 22:55 Re: 7-mies. Dunia w DT. Po 3 tyg. wyszła spod łóżka :D (Wro)

Ty to masz tempo dziewczyno!!
Masz szczęśliwą rękę!!
Ale współczuję rozstania, bądź silna :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Wto lut 14, 2012 13:30 Re: 7-mies. Dunia w DT. Po 3 tyg. wyszła spod łóżka :D (Wro)

No i daj koniecznie wieczorem znać
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Wto lut 14, 2012 15:48 Re: 7-mies. Dunia w DT. Po 3 tyg. wyszła spod łóżka :D (Wro)

czekamy na wieści :)

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto lut 14, 2012 19:43 Re: 7-mies. Dunia w DT. Po 3 tyg. wyszła spod łóżka :D (Wro)

Dunia już w nowym domku. Została przekazana ze swoimi zabawkami i ulubionymi smakołykami. Wbrew moim obawom nie była spanikowana kiedy ją wypuściłam z transportera w nowym miejscu, weszła powoli pod niską ławę i tam siedziała, ale wyszła troszkę raz z jednej, raz z drugiej strony i rozglądała się co jest wyżej, więc pewnie w nocy zbada teren ;) Dzielnie się trzymałam i nie płakałam. Taka fajna para ją wzięła, że jestem pewna, że Duniasza będzie szczęśliwa i absolutnie zostanie oczkiem w głowie ;)

Tym sposobem moja "misja" dobiegła końca. 8 kociąt w DS, z czego 7 dopilnowałam i są już wysterylizowane, ich 3 mamusie też wysterylizowane i karmione przez moją babcię i jej sąsiadkę. Pewnie nie będę już domkiem tymczasowym, ale mam nadzieję, że będę mogła pomagać w inny sposób. 2 moim maluchom muszę jeszcze złożyć wizyty poadopcyjne, z niektórymi właścicielami jestem w stałym kontakcie.

Chyba udało mi się z domkami stałymi napisać zakończenie: "i żyły długo i szczęśliwie"...

THE END :kotek:

michalinadzordz

Post » Wto lut 14, 2012 19:53 Re: 7-mies. Dunia w DT. Po 3 tyg. wyszła spod łóżka :D (Wro)

Jesteś niesamowita, masz dobrą rękę do adopcja!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Wto lut 14, 2012 20:26 Re: 7-mies. Dunia w DT. Po 3 tyg. wyszła spod łóżka :D (Wro)

mamy wieści od Edyty:
Eh biedna boi się cały czas, jak ją biore na ręce to jest spokojna. Siedziała i prawie spała mi na nogach z pół godziny, ale jeden szelest i ucieka. Mam wrażenie, że ona nie boi sie ludzi tylko jakby przestrzeni. Ucieka w najciemniejsze dziury i tam siedzi bez ruchu. Je mi z ręki, ale zastanawiam się, czy będzie miała odwagę iść do kuwety, czy do miski. Jak jest na rękach to ogląda wszystko z ciekawością, ale jak ją postawie na podłoge to przylepia się do podłogi i szuka ucieczki...
Mam nadzieje, że się oswoi :)

michalinadzordz

Post » Wto lut 14, 2012 21:19 Re: 8 kociąt w DS, 3 matki wysterylizowane - misja zakończona :)

Noj bosz, przecie w nowym miejscu jest. I tak jest dzielna dziewczyna :)
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Czw lut 16, 2012 16:21 Re: 8 kociąt w DS, 3 matki wysterylizowane - misja zakończona :)

Wczoraj dostałam trochę informacji od moich kocich domków, w tym od Łaski prosto z Katowic :) Podobno sporo urosła i jest łakomczuchem :mrgreen: Mam nadzieję, że prześlą mi jakieś zdjęcia :)

Duniasza wczoraj na 40 min zaginęła. Edyta zostawiła jej otwarte drzwi, żeby sobie pozwiedzała, a ta mała dziewczyna ukryła się w garnku :lol: Wczoraj jeszcze nie była w kuwetce, ale za to pięknie jadła i mruczała na rączkach ;)

Katjusza natomiast jest oduczana miauczenia, bo jest z tym dość upierdliwa ;)

michalinadzordz

Post » Czw lut 16, 2012 17:08 Re: 8 kociąt w DS, 3 matki wysterylizowane - misja zakończona :)

Bosz miauczenie. Drugą nic nie spałam przez Czarną. Jak nóżki powyrywam, to dalej będzie miauczeć. Dziwne, bo teraz siedzi cicho, a jak przychodzi noc, to się zaczyna. Muszę ją dzisiaj wymęczyć po południu.

A co to za chowanie w garnku, to ja nie wiem ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Czw lut 16, 2012 18:39 Re: 8 kociąt w DS, 3 matki wysterylizowane - misja zakończona :)

turkawka pisze:Bosz miauczenie. Drugą nic nie spałam przez Czarną. Jak nóżki powyrywam, to dalej będzie miauczeć. Dziwne, bo teraz siedzi cicho, a jak przychodzi noc, to się zaczyna. Muszę ją dzisiaj wymęczyć po południu.

A co to za chowanie w garnku, to ja nie wiem ;)

Katja była taka już u mnie, a jak ją rozpieścili to zrobiła się jeszcze bardziej marudna :D podobno odmiauczanie dobrze im idzie :D

Jeszcze są nowe wieści od Duniaszy, która chyba zmieni imię :) jestem z niej dumna, przeczytajcie:
kuwetka zaliczona juz 2 razy wieczorem zaczęlam ja drażnić myszka to sama wylazła z za łóżka i bawiła sie z nami na kołdrze, aż wylądowała na środku pokoju. Była chwila zastanowienia, czy nie uciec znowu za łóżko, ale ciekawość wygrała zwiedziła każdy zakamarek pokoju gdzies do 2 w nocy bawila sie sama myszką. No i cały film z nami obejrzała! Leżała pomiędzy mną, a Damianem i mruczała. Płoszy się na każdy szelest, ale chwila głaskania i jest ok. Siedzi większość czasu jeszcze w kącie, ale wyciągam ją troche na siłe raz na dzień i biore na kolana do drugiego pokoju. na początku panika, ale po 1 minucie rozkłada sie do głaskania. Właśnie leży mi na brzuchu i przysypia (...)
A i zastanawiam się nad zmianą imienia, jakoś tak wyrwało mi się do niej pare razy Lilu. Nie wiem skąd mi się to wzieło, ale podoba mi się imię Lilu/ Lila

michalinadzordz

Post » Czw lut 16, 2012 21:07 Re: 8 kociąt w DS, 3 matki wysterylizowane - misja zakończona :)

Lilu ładnie. Na Lilu bym się zgodziła ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Pt lut 17, 2012 15:03 Re: 8 kociąt w DS, 3 matki wysterylizowane - misja zakończona :)

Dostałam zdjęcia cudownej Łaski, która nieźle wyrosła :D Kiedy ją oddawałam nowym właścicielom miała 8-9 tyg. i była tylko trochę większa niż dłoń, a teraz wyrosła na dostojną damę :) miała zabawny czarny pyszczek i teraz jak urosła ślicznie wygląda :) bardzo mi się podoba!
Obrazek
Obrazek

michalinadzordz

[poprzednia][następna]