Mała kotka, problem z okiem, stawem skokowym

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 14, 2012 22:27 Re: 3 tygodniowy kotek pilnie DT :(

Jakby co też mam Kitty-milka- otwarte ale przechowywane w lodówce
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Śro lut 15, 2012 6:47 Re: 3 tygodniowy kotek pilnie DT :(

terenia1 pisze:Martynka w szafie w kociarni jest chyba pół puszki mleka w proszku dla kociąt - no nie starczy to na wiele ale moze zabrać dla maluszka.

ok terenia jak cos podjade najwyzej zrobie dyzurek jakis :)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro lut 15, 2012 10:04 Re: 3 tygodniowy kotek pilnie DT :(

Miałam fatalny dzień od samego rana, nie ma co nawet gadać.

Dziewczynka kociaka nie chce oddać i co ja mam zrobić?

Kupiłam wczoraj mleko mixol za 59 zł

Wypił wieczorem 15 ml bodajże.Zrobił w końcu po masowaniu kupke i to w kuwecie.

Dziewczynka sie stara,nawet radzi sobie,ale takiej 100 % odpowiedniej opieki nie ma.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro lut 15, 2012 10:09 Re: 3 tygodniowy kotek pilnie DT :(

ale w czym problem jeśli go karmi i wymasowuje? jeśli robi to odpowiednio i odpowiednio często, to ja np nie widzę problemu, żeby kociak u niej został.
3 tyg to już nie taki mega maluszek. jeszcze tydz i będzie można stały pokarm wprowadzać.

co prawda wiem ile to roboty, bo ja wykarmiałam 2 maluchy od 2 tyg życia bez żadnego doświadczenia wcześniej, ale wykarmiłam. forum mi pomogło i mogłam zawsze zadzwonić do bardziej doświadczonych dziewczyn w razie czego albo do weta.

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Śro lut 15, 2012 19:35 Re: 3 tygodniowy kotek pilnie DT :(

klauduska pisze:ale w czym problem jeśli go karmi i wymasowuje? jeśli robi to odpowiednio i odpowiednio często, to ja np nie widzę problemu, żeby kociak u niej został.
3 tyg to już nie taki mega maluszek. jeszcze tydz i będzie można stały pokarm wprowadzać.

co prawda wiem ile to roboty, bo ja wykarmiałam 2 maluchy od 2 tyg życia bez żadnego doświadczenia wcześniej, ale wykarmiłam. forum mi pomogło i mogłam zawsze zadzwonić do bardziej doświadczonych dziewczyn w razie czego albo do weta.

Problem w tym,że ona ma 11 lat.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro lut 15, 2012 19:45 Re: 3 tygodniowy kotek pilnie DT :(

Zawsze możesz jej powiedzieć brutalną prawdę - jest duże prawdopodobieństwo, że pod jej opieką, mimo jej dobrych chęci kotek umrze, bo wymaga opieki osoby doświadczonej, U takiego maluszka kilka godzin może zdecydować o życiu lub śmierci. Powinien być karmiony kilka razy dziennie plus przynajmniej raz w nocy, za każdym razem odsikiwany i odkupkiwany. Inaczej umrze w męczarniach. Zwierzę to nie zabawka, którą można komuś oddać dopiero jak się znudzi albo zepsuje - bo jak zacznie być tak źle, że to dziecko to zauważy i Cię zawiadomi, to prawdopodobnie będzie za późno na akcję ratunkową. Jeśli to możliwe - zawsze można porozmawiać z rodzicami - nie sądzę, że chcieliby zafundować dziecku traumę oglądania kociaka, który kona w męczarniach, zwłaszcza ze świadomością, że to ona do tego doprowadziła.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lut 15, 2012 20:02 Re: 3 tygodniowy kotek pilnie DT :(

klauduska pisze:ale w czym problem jeśli go karmi i wymasowuje? jeśli robi to odpowiednio i odpowiednio często, to ja np nie widzę problemu, żeby kociak u niej został.

sory sama mam syna ktory ma 11 lat ale nie wyobrazam sobie zeby sam mial odkarmiac takiego malucha
wiadomo sa rozne dzieci mniej bardziej odpowiedzialne ale z takimi maluchami roznie bywa

troche to dziwne przeciez ta dziewczynka musi do szkoly chodzic to kto sie tym kociakiem zajmuje wtedy ?
rodzice? no chyba bo tez ktos musi kase wylozyc na mleko
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro lut 15, 2012 20:23 Re: 3 tygodniowy kotek pilnie DT :(

a no to co innego. nie wiedziałam, że ma 11 lat. no to teraz to ja też się zastanawiam kto się kotem zajmuje w takim razie..

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Śro lut 15, 2012 20:51 Re: 3 tygodniowy kotek pilnie DT :(

justyna8585 pisze:Dziewczynka kociaka nie chce oddać i co ja mam zrobić?
Dziewczynka sie stara,nawet radzi sobie,ale takiej 100 % odpowiedniej opieki nie ma.

Może się starać ile chce, ale jest maloletnia i nie do niej należy decyzja :!: Ponadto ma chyba jakichś rodziców, którzy w razie czego mogą się wypowiedzieć.
A poza tym, to ona pewnie chodzi do szkoly i sypia w nocy, więc kto się tym zwierzątkiem wtedy opiekuje?
To jakaś paranoja jest :twisted: Nie rozumiem jak możesz nie wiedzieć co zrobić.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw lut 16, 2012 14:27 Re: 3 tygodniowy kotek pilnie DT :(

"To nie rozum. Nie ma przepisu, że wszystko trzeba rozumieć."
Dziewczynka ma rodziców, którzy nie chcą już oddawać kociaka. Sytuacja była awaryjna i niewiele można teraz niestety zrobić. Podsunęłam Justynie jeden pomysł, może zadziała. Jeżeli nie, obawiam się, że kociak tam zostanie :(

Wielka szkoda, że nie było możliwości umieszczenia go gdziekolwiek indziej tuż po znalezieniu. I szkoda tymczasu u Martyny :( Ehh, może się uda jednak, zobaczymy.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw lut 16, 2012 14:43 Re: 3 tygodniowy kotek pilnie DT :(

Liwia_ pisze:"To nie rozum. Nie ma przepisu, że wszystko trzeba rozumieć."

Jasne. [...]

Usunęłam obraźliwy zwrot. Proszę o konstruktywne wpisy
alix76

felin

Post » Czw lut 16, 2012 15:00 Re: 3 tygodniowy kotek pilnie DT :(

Justynko, w takim przypadku dzwoń może do zaprzyjaźnionych DT- do mnie, mar9, MartynyP. Na zwykły DT nie wzięłabym w tej chwili ani jednego kota, ale na 2-3 dni max i owszem. Bo forumowe DT jednak oddają kociaki nawet najsłodsze gdy wiedzą, że ktoś inny się nimi zajmie.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lut 16, 2012 15:06 Re: 3 tygodniowy kotek pilnie DT :(

Alienor - to jest oczywiste - tylko cały problem był w tym, że Justyna była w pracy, nie mogła jej opuścić, a kota musiała się pozbyć natychmiast. Gdyby znalazła tego kota po swojej zmianie - nie byłoby sprawy, dałaby może radę jakoś go przetrzymać 2-3 godziny, zanim forumowy dt mógłby przyjechać. Tu w ogóle takiej możliwości nie było.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw lut 16, 2012 15:37 Re: 3 tygodniowy kotek pilnie DT :(

felin pisze:

Jasne. [...]

alix76

Obraźliwy? :ryk: :ryk: :ryk:
To mój ostatni wpis w tym wątku, więc możesz się więcej nie fatygować.

felin

Post » Czw lut 16, 2012 16:57 Re: 3 tygodniowy kotek pilnie DT :(

felin pisze:
felin pisze:

Jasne. [...]

alix76

Obraźliwy? :ryk: :ryk: :ryk:
To mój ostatni wpis w tym wątku, więc możesz się więcej nie fatygować.

Obraźliwy był, i to bardzo. :!:
Swoją drogą, dużo jest 11-letnich dzieciaków, które chcą zająć się takim małym zwierzakiem? Jeśli ma wsparcie ze strony rodziców, może dadzą radę? Ktoś ma kontakt z tą rodziną, żeby z nim pogadać, jak się takim maluchem opiekować?

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

[poprzednia][następna]