KOTY Z KORABIEWIC - głosuj w Krakvecie!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lut 16, 2012 8:44 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

zaznaczam!

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Czw lut 16, 2012 12:02 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

joshua_ada pisze:On ma jakieś widmo DT chociaż, czy póki co nie i jest groźba, że tam wróci? :strach:

Widma nie ma, a wrócić nie może. Kić ma bardzo wysokie leuko i gorączkę. Jest podejrzenie, że to jakiś proces zapalny w organizmie. Wczoraj wszedł na antybiotyk i jeśli "zaskoczy" (proszę o mooocne kciuki) czeka go długa antybiotykoterapia :( Wątpię, żeby w warunkach schronowych była ona możliwa...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw lut 16, 2012 12:07 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

Zofia&Sasza pisze:
joshua_ada pisze:On ma jakieś widmo DT chociaż, czy póki co nie i jest groźba, że tam wróci? :strach:

Widma nie ma, a wrócić nie może. Kić ma bardzo wysokie leuko i gorączkę. Jest podejrzenie, że to jakiś proces zapalny w organizmie. Wczoraj wszedł na antybiotyk i jeśli "zaskoczy" (proszę o mooocne kciuki) czeka go długa antybiotykoterapia :( Wątpię, żeby w warunkach schronowych była ona możliwa...

:cry:
No to może on nie neurologiczny kot, tylko gorączka go tak wykańcza? Może nie miał sił stać, iść, łapy mu padały.
Tylko ta lewa źrenica (brak reakcji) wzbudza niepokój.
Dobrze, że on w rękach wetów. Kibicuje krówce, jestem! :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw lut 16, 2012 12:08 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

Wet sugeruje proces zapalny w obrębie układu nerwowego... Ja mam swoją drogą szczęście do karłowatych krówek, psia kostka. :?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw lut 16, 2012 12:10 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

Zofia&Sasza pisze:Wet sugeruje proces zapalny w obrębie układu nerwowego... Ja mam swoją drogą szczęście do karłowatych krówek, psia kostka. :?

O kurde. To niedobrze. Szansa leczenia jest. Ale i szansa dalszych komplikacji także. :cry:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Czw lut 16, 2012 12:24 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

joshua_ada pisze:
Zofia&Sasza pisze:Wet sugeruje proces zapalny w obrębie układu nerwowego... Ja mam swoją drogą szczęście do karłowatych krówek, psia kostka. :?

O kurde. To niedobrze. Szansa leczenia jest. Ale i szansa dalszych komplikacji także. :cry:

Za dzień-dwa będzie wiadomo, czy antybiotyk działa.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw lut 16, 2012 12:54 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

Trzymam kciuki za wyzdrowienie kotka.

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Czw lut 16, 2012 13:38 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

Ojej Zosiu, jaka przecudna krowina :1luvu: :(
Odkąd zrobiłaś mi z mieszkania pastwisko, a jeszcze wcześniej od czasów tymczasowania Tulki i jej synka Maluta (od genowefy) - kocham to umaszczenie niewiele mniej niż czarne, na równi z pingwinami i czarnymi szylkretkami :1luvu:

Trzymam kciuki bardzo mocno :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Z tego co widzę, jest w superfachowych rękach :wink: (no, ten nowo zdobyty tytuł też chyba do czegoś zobowiązuje, nie :mrgreen: ?), także pozostaje tylko mieć nadzieję, że sytuację uda się opanować...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw lut 16, 2012 19:14 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

Trzymamy kciuki za malutkiego krówka! :ok:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt lut 17, 2012 8:29 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

kciuki kciuki..... :ok: :1luvu: :ok: :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt lut 17, 2012 11:42 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

co u krówcia?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Nie lut 19, 2012 21:37 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

Podnoszę, czy są jakieś wiadomości z tego weekendu?

U moich korabiewiczaków chyba jednak wyjdzie grzybek w badaniu, u Lunki też namierzyłam strupka. :( Znowu wylądowały w łazience i wcale im się to nie podoba. Zwłaszcza Luna wymownie dała mi do zrozumienia co o mnie myśli. :roll: Fungiderm nie za bardzo działa, Horacy ma już sporą część szyi golusieńką. Dostaje Hypoallergenica, na wypadek gdyby to jednak nie była grzybica. Od jutra koty zostaną potraktowane imaverolem, może to lepiej zadziała?

Luna:

Obrazek Obrazek

Horacy:

Obrazek Obrazek

Oboje:

Obrazek

Jutro albo pojutrze być może będę miała wstępne wyniki badania mikrobiologicznego. Mam nadzieję, że się dowiem, co to za franca podgryza futro moim podopiecznym. :evil:

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Pon lut 20, 2012 9:49 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

zaznaczam

Balonik

Od: Czw lut 02, 2012 14:57

Post » Pon lut 20, 2012 10:52 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

myamya pisze:Podnoszę, czy są jakieś wiadomości z tego weekendu?

U moich korabiewiczaków chyba jednak wyjdzie grzybek w badaniu, u Lunki też namierzyłam strupka. :( Znowu wylądowały w łazience i wcale im się to nie podoba. Zwłaszcza Luna wymownie dała mi do zrozumienia co o mnie myśli. :roll: Fungiderm nie za bardzo działa, Horacy ma już sporą część szyi golusieńką. Dostaje Hypoallergenica, na wypadek gdyby to jednak nie była grzybica. Od jutra koty zostaną potraktowane imaverolem, może to lepiej zadziała?

Luna:

Obrazek Obrazek

Horacy:

Obrazek Obrazek

Oboje:

Obrazek

Jutro albo pojutrze być może będę miała wstępne wyniki badania mikrobiologicznego. Mam nadzieję, że się dowiem, co to za franca podgryza futro moim podopiecznym. :evil:

Imaverol tłucze korabiewickiego grzyba całkiem sprawnie, niemniej trzymam kciuki :ok:
Maluch w lecznicy... nie jest gorzej - wieczorem u niego będę, to dowiem się więcej.
Z weekendu: w kociarni 12 kotów. Porobiłam fotki. Cztery do adopcji od ręki, cztery dzieki-dzikie, cztery - być może do ogarnięcia. Powstawiam jak się z robotą obrobię. Była ze mną joshua_ada, więc może ona się wypaszczy obszerniej ;)
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon lut 20, 2012 12:18 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

Zofia&Sasza pisze:Była ze mną joshua_ada, więc może ona się wypaszczy obszerniej ;)

W kwestii czego mam się wypaszczać? 8O Bo trochę nie załapałam :oops:

Jeśli chodzi o koty, to jak wstawisz koty mogę coś tam dopisać. Fakt, że 4 są do adopcji na już. Na rękach trzymane, mruczące. :ok:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

[poprzednia][następna]