3xG + R + Lolka na koloniach. Piękna wiosna tej jesieni

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 15, 2012 20:08 Re: 3 x G +R - vol.IV. Obrzydliwe foty Gadżeta

mówiłam, że odstawiłam całe żarcie oprócz Josery? bo tak mi się pomyślało, że niedawno skończył nam się Felidae i otworzyłam Ariona.
Pewnie opinie o tej karmie są różne, ale wcześniej już moje kociaste go jadły (nawet Georg-alergik), bardzo lubią, a testerem jakości jest u nas Gabryś, który się świeci jak psu to, czego nie ma już od roku. Jak tylko karma jest niezbyt dobra jakościowo, Gabriel przestaje lśnić własnym światłem i wtedy chrupki idą na domieszkę do karmy dla "dworniaków".
No więc jadły wcześniej, ale teraz nowy worek otworzyłam... może znów cholerny producent zmienił jakiś drobny składnik i Gadżet się uczulił?...? Od wczoraj strupy troszkę przysychają...
Jak się teraz okaże, że mam dwa alergiki, każdy uczulony na coś innego, to się zastrzelę chyba :roll:

Przegapiłam urodziny :oops: W sobotę minął dokładnie rok, jak wlokłam psa na pasku od spodni. Czyli Rustie jest już u nas przez większość swego życia. Jest utyty jak parówka, ale to chyba przez nadmierny wzrost poziomu hormonów "kobiecych" bo i siusiaczek malutki - jak to Ciocia Ania Zmienniczka oceniła.

Dziś rano Rustie dał popalić TŻ-towi przez... zapominalstwo tego drugiego.
Otóż, jak wszyscy pewnie wiedzą, w nocy spadł śnieg. :twisted: TŻ wstał rano, złapał łopatę i poleciał odśnieżać co nieco. Otworzył przy tym bramę, żeby zgarnąć tez śnieg sprzed bramy na zewnątrz i żebym mogła normalnie wyjechać. Jak już dojrzałam, wsiadłam w autko i pomknęłam do pracy, a TŻ usiadł do zasłużonego śniadania. Pojadł, wypił herbatkę, po czym doszedł do wniosku, że syzyfowa praca pt. Odśnieżanie Continuous ma swój sens głębszy :roll: i udał się na dwór, wypuszczając psa. Sam zaczął ostrożnie schodzić z trzech niewielkich schodków, pomny moich sinych pleców sprzed roku i własnego trzykrotnie już obitego tyłka. Jak podniósł wzrok - Rustie stał przy OTWARTEJ bramie, szczeknął radośnie i... pomknął w stronę trasy szybkiego ruchu. TŻ zamarł, potem dostał gonitwy myśli: ślisko, pies, jezdnia, bez obroży, ciężarówki, "misiek mnie zabije", auto, gonić, ojezu!!! Wrócił do domu, powiesił sobie smycz na szyi, obrożę w kieszeń, klucze i kluczyki od auta oraz dokumenty w drugą kieszeń i wylatuje znów na dwór. W tym samym momencie ruda, poszczekująca radośnie strzała, przemknęła przed bramą goniąc psa sąsiadów! Lekkie odetchnięcie z ulgą - przynajmniej nie na szosę, tylko w pola. Leci TŻ do bramy, Rastek i "brat Benka" od sąsiadów machają ogonkami, wąchają sobie wzajemnie wiadomoco i ogólnie szaleją 50 m. dalej, na takiej malutkiej, przyulicznej polance. TŻ - uczony w psiej szkole - wali się w pierś i drze twarz: "Rustie! do mnie!" w międzyczasie zamykając połowę bramy. Rastuś się zatrzymał, zastanowił i ... biegiem do domu, w objęcia pańcia. Druga część bramy została zatrzaśnięta nogą i pies już "ujarzmiony" ;)
Komentarz TŻ-ta: chyba sobie płuca odbiłem, waląc się w tors przy tym "do mnie!". Sam słyszałem jak dudnię...

:roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro lut 15, 2012 21:25 Re: 3 x G +R - vol.IV. Gadżet trędowaty i urodziny Rustiego ;)

Jednak szkolenie nie poszło w las :mrgreen:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro lut 15, 2012 22:00 Re: 3 x G +R - vol.IV. Gadżet trędowaty i urodziny Rustiego ;)

biedny tż gotów sobie mostek połamać żeby tylko sprowadzić pieska i dostać bury od pani :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

KUBA73

Od: Pt lut 12, 2010 11:18

Post » Czw lut 16, 2012 7:39 Re: 3 x G +R - vol.IV. Gadżet trędowaty i urodziny Rustiego ;)

Łojezusicku Georg-inio - umarłam ze śmiechu :ryk: :ryk: :ryk:

Gonitwa myśli powaliła mnie na łopatki :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw lut 16, 2012 8:41 Re: 3 x G +R - vol.IV. Gadżet trędowaty i urodziny Rustiego ;)

no smiesnie, że boki zrywać, tak? :twisted: ;)

no to 3G (w tym jeden bez zębów, a drugi trędowaty) plus 1R (gruby i z małym siusiorkiem) zapraszają wszystkich do zmiany podejścia na bardziej ekologiczne i korzystanie z pięknych toreb płóciennych zamiast paskudnych reklamówek:

viewtopic.php?f=20&t=139136&p=8579278#p8579278

posiadam takową, jest wytrzymała - 6 browarków plus zagrycha i tubka pasty do zębów nie robi na niej wrażenia :ok:
Ostatnio edytowano Czw lut 16, 2012 9:30 przez Georg-inia, łącznie edytowano 2 razy

Georg-inia

Post » Czw lut 16, 2012 9:24 Re: 3 x G +R - vol.IV. Gadżet trędowaty i urodziny Rustiego ;)

Popraw linka 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw lut 16, 2012 9:30 Re: 3 x G +R - vol.IV. Gadżet trędowaty i urodziny Rustiego ;)

AYO pisze:Popraw linka 8)

dzięki, już :)

Georg-inia

Post » Czw lut 16, 2012 11:25 Re: 3 x G +R - vol.IV. Gadżet trędowaty i urodziny Rustiego ;)

Gizmol ma takie krosty od liści na jesień
tylko od kup liści zgarniętych przez dozorcę i to nie wszystkich
jest to alergia - pomaga wapno w dużych ilościach i zakaz zbliżania się do liści

co do Rastkowej ucieczki - uprzejmie prosi się o mienie chociaż odrobiny zaufania do psa :twisted:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Czw lut 16, 2012 11:34 Re: 3 x G +R - vol.IV. Gadżet trędowaty i urodziny Rustiego ;)

Magija pisze:co do Rastkowej ucieczki - uprzejmie prosi się o mienie chociaż odrobiny zaufania do psa :twisted:

no właśnie :oops: ja już jakoś mniej panikuję, spuszczam go ze smyczy zanim wejdziemy w lasek nasz spacerowy i zapinam z powrotem dopiero przy samej ulicy. Ale TŻ najchętniej by psa na postronku prowadzał :roll:

Georg-inia

Post » Pon lut 20, 2012 14:40 Re: 3 x G +R - vol.IV. Gadżet trędowaty i urodziny Rustiego ;)

jako że trąd Gadżeta ma się dobrze i kwitnąco - spróbowałam przyodziać smarka w kołnierz. No właśnie. Spróbowałam. Nawet kilka razy. Za każdym razem kończyło się identycznie: jedna z tylnych nóg wepchnięta pod obrożę jakieś 3 sekundy po założeniu ustrojstwa. No nie da się :( przeciez nie mogę mu zacisnąć tej obróżki mocniej, bo mu oczka z orbit wylezą, a podejrzewam że i tak nie zaprzestanie prób przejścia przez obrożę od tyłu :roll:

Ucho z tyłu już się podgoiło, został tylko cieniutki strupek, odpada powoli, pozostawiając łysą skórę. Natomiast strupy przed uszami i pod okiem - bez zmian :( zaczynają się chyba goić, bo Gadżet się zaczął drapać... całe łapki ma upaćkane w krwi. Nie mam pomysłu... przecież nie założę mu skarpetek...

Georg-inia

Post » Pon lut 20, 2012 14:41 Re: 3 x G +R - vol.IV. Co zamiast kołnierza???

u kogoś widziałam miękki kołnierz, taki materiałowy - kot nie sięgnie by lizać, ale może się wygiąc i SE kołnierz polizać :twisted:
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon lut 20, 2012 14:42 Re: 3 x G +R - vol.IV. Co zamiast kołnierza???

Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon lut 20, 2012 15:46 Re: 3 x G +R - vol.IV. Co zamiast kołnierza???

dagmara-olga pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130267&start=630

Dag, ale to nie rozwiązuje problemu - ten kołnierz miękki można stosować zamiast kubraczka, żeby nie polizał tylnych części ciała, ale tu chodzi o to, że Gadżet musi przestać myć twarz łapami! I to cudo temu nie zapobiegnie...

Georg-inia

Post » Pon lut 20, 2012 15:48 Re: 3 x G +R - vol.IV. Co zamiast kołnierza???

aaa... no to kurde nie poradzę, cos mi sie namieszalo, że chodzi o tył a przeciez fakt... TFASZ....
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon lut 20, 2012 21:26 Re: 3 x G +R - vol.IV. Co zamiast kołnierza???

Inga, załozenie kołnierza z szelkami, a nie z samą obrożą?
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

[poprzednia][następna]