23tymczasy i 8 rezydentów i pies Felek.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 14, 2012 7:18 Re: 14 JoKotowych i 8 rezydentów. Znajda suczka.POMOCY!FOTKI.

ale słodziak :1luvu: taka niskopodłogowa chyba?
sięga grzbietem do kolana ? czy raczej do łydki?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto lut 14, 2012 11:55 Re: 14 JoKotowych i 8 rezydentów. Znajda suczka.POMOCY!FOTKI.

Na zdjęciach budzi we mnie skojarzenia z przerośniętym jamnikiem. :P Dużo ciałka na krótkich łapkach. Slodkie biedactwo. Przejrzałam ogłoszenia zaginionych na gumetrre - na nic nie trafiłam. Rozwieszasz ogłoszenia?
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Wto lut 14, 2012 22:19 Re: 14 JoKotowych i 8 rezydentów. Znajda suczka.POMOCY!FOTKI.

Sytuacja suczki się wyjaśniła.Sąsiedzi powiedzieli mi,że suczkę widywano tu z jakimś menelem,który przychodził do innego menela. :?
Niestety menel nie pojawia się od 3 tygodni. :(

Zawieźć ją do schronu to dla niej wyrok.Urodziwa nie jest. :(

Poradźcie co mam zrobić.W chwili obecnej nie stać mnie na psa.Tż pracuje tylko do końca miesiąca,nie wiem czy tak od razu znajdzie inną pracę.
Sunia na pewno nie jest szczepiona,sterylizowana,dobrze gdyby ją obejrzał wet.Miejscami ma mocno matową przerzedzoną sierść i łupież.I mam nadzieję,że nie jest ciężarna,ma duży brzuch :(

Może ktoś jest chętny adoptować suczkę.Jest grzeczna,zgadza się z kotami,nie szczeka.Lubi jeść i spacerować :D
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Śro lut 15, 2012 11:34 Re: 14 JoKotowych i 8 rezydentów. Znajda suczka.POMOCY!FOTKI.

Renatko, mogę podrzucić Ci suchej karmy dla psiaka na kilkanaście dni, najlepiej w piątek. Mam duży wór, chociaż to nie jest jakaś tip topowa karma. Tylko to dość duże krążki, ona ma zdrowe ząbki, żeby chrupać?
Mogę też poprosić na FB o pomoc w zaszczepieniu, odrobaczeniu i wysterylizowaniu suni, bo niestety finansowa pomoc z mojej strony w tym miesiącu już nie wchodzi w grę :(

Plus ogłaszanie ode mnie. Bo Paluch to faktycznie paskudny pomysł :(

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro lut 15, 2012 17:43 Re: 14 JoKotowych i 8 rezydentów. Znajda suczka.POMOCY!FOTKI.

Chętnie,suczka ma zdrowe zęby,jest jeszcze młoda.
Martynko,dzięki za wszystko :1luvu:
Obrazek

renatab

Post » Śro lut 15, 2012 17:49 Re: 14 JoKotowych i 8 rezydentów. Znajda suczka.POMOCY!FOTKI.

jak będziesz mi wysyłała spis koci, to weź też dodaj suczkę. też wrzucę na fb :)
a nuż widelec ktoś kogoś zna, kto chciałby ja adoptować.

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Śro lut 15, 2012 17:59 Re: 14 JoKotowych i 8 rezydentów. Znajda suczka.POMOCY!FOTKI.

klauduska pisze:jak będziesz mi wysyłała spis koci, to weź też dodaj suczkę. też wrzucę na fb :)

Dzięki :D
Zaraz zapędzę młodą doroboty.
Obrazek

renatab

Post » Śro lut 15, 2012 18:02 Re: 14 JoKotowych i 8 rezydentów. Znajda suczka.POMOCY!FOTKI.

klauduska pisze:jak będziesz mi wysyłała spis koci, to weź też dodaj suczkę. też wrzucę na fb :)

To napisz też, że DT potrzebuje wsparcia, zwłaszcza pilnie na sterylizację. I jak ktoś się zgłosi, to daj znaka, podeślę konto Renaty :)

Szalony Kot

Post » Śro lut 15, 2012 19:08 Re: 14 JoKotowych i 8 rezydentów. Znajda suczka.POMOCY!FOTKI.

Tak, jak pisałam mogę odstąpić niewielką ilość karmy. Wiem, że to niewiele, ale zawsze coś tam sobie pochrupie. Niestety teraz mamy sami szczepienia i sterylki, więc finanoswo na razie nie pomogę. Ale mogę pokopać za czymś na bazarek, może coś się znajdzie. Czy sunia zna podstawowe komnedy? Spokojny charakter i wyszkolenie mogą być atutem przy szukaniu domu. Mocno trzymam kciuki.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Śro lut 15, 2012 20:48 Re: 14 JoKotowych i 8 rezydentów. Znajda suczka.POMOCY!FOTKI.

Sunie nie zna niestety komend ale ładnie chodzi na smyczy i przy nodze.
Obrazek

renatab

Post » Śro lut 15, 2012 20:58 Re: 14 JoKotowych i 8 rezydentów. Znajda suczka.POMOCY!FOTKI.

To i tak dużo. Oby jej się szybko domek trafił!
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Śro lut 15, 2012 22:35 Re: 14 JoKotowych i 8 rezydentów. Znajda suczka.POMOCY!FOTKI.

Obrazek
Obrazek

renatab

Post » Śro lut 15, 2012 23:05 Re: 14 JoKotowych i 8 rezydentów. Znajda suczka.POMOCY!FOTKI.

Obrazek
1. Mamcia-Czesia
Bura
2 lata
Odrobaczona
Szczepiona
Sterylizowana
Kuwetkowa 100%
Do domu z dziećmi - tak
Z innymi kotami tak, ale niekoniecznie
Z psami - tak
Powinna znaleźć bezpieczny dom wychodzący.

Obrazek
2. Michasia
Bura
ok. 4-5 lat
Odrobaczona
Szczepiona
Sterylizowana
Kuwetkowa 100%
Do domu bez dzieci
Z innymi kotami - tak
Psy - toleruje
Jest bardzo nieśmiała, ale jak pokocha to całym serduszkiem. Jest już rok w naszym DT. Kotka z ulicy. Nie nadaje się do domu wychodzącego.

Obrazek
3. Maniek
Czarny
1,5 roku
Odrobaczony
Szczepiony
Kastrowany
Kuwetkowy 100%
Do dzieci - tak
Inne koty - tak
Psy - tak
Jest nieśmiałym kociakiem ale uwielbia głaskanie. Nie nadaje się do domu wychodzącego.

Obrazek
4. Agatka
Czarna
1 rok
Odrobaczona
Szczepiona
Sterylizowana
Kuwetkowa 100%
Do domu z dziećmi - nie
Inne koty - tak
Psy - nie

Obrazek
5. Marcyś
Biało-bury
6 miesięcy
Odrobaczony
Szczepiony
Kastrowany
Kuwetkowy 100%
Inne koty - tak
Dom z dziećmi - tak
Psy - tak

Obrazek
6. Pixi
Bura
6 miesięcy
Odrobaczona
Szczepiona
Sterylizowana
Kuwetkowa 100%
Dom z dziećmi - nie
Inne koty - jak najbardziej
Psy - nie

Obrazek
7. Wicek
Czarny
8 miesięcy
Odrobaczony
Szczepiony
Kastrowany
Kuwetkowy 100%
Dom z dziećmi - nie
Inne koty - koniecznie
Psy - tak
Wicek wrócił z adopcji.
Ostatnio edytowano Nie lut 19, 2012 13:56 przez renatab, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

renatab

Post » Śro lut 15, 2012 23:40 Re: 14 JoKotowych i 8 rezydentów. Znajda suczka.POMOCY!FOTKI.

klauduska,jutro reszta bo mi laptop się wyłącza z przegrzania.Te koty są do adopcji.Jutro prześlę te ,które się jeszcze oswajają i te wyadoptowane.
Obrazek

renatab

Post » Czw lut 16, 2012 0:03 Re: 14 JoKotowych i 8 rezydentów. Znajda suczka.POMOCY!FOTKI.

renatab pisze:Obrazek Obrazek
1. Mamcia-Czesia
Bura
2 lata
Odrobaczona
Szczepiona
Sterylizowana
Kuwetkowa 100%
Do domu z dziećmi - tak
Z innymi kotami tak, ale niekoniecznie
Z psami - tak
Powinna znaleźć bezpieczny dom wychodzący.
Szalony: Mamcia jest bardzo towarzyska, łazi za człowiekiem, pakuje się blisko do niego, nadstawia do ręki. Kocha głaskanie po łebku, uszach, pod bródką :)

Obrazek
2. Michasia
Bura
ok. 4-5 lat
Odrobaczona
Szczepiona
Sterylizowana
Kuwetkowa 100%
Do domu bez dzieci
Z innymi kotami - tak
Psy - toleruje
Jest bardzo nieśmiała, ale jak pokocha to całym serduszkiem. Jest już rok w naszym DT. Kotka z ulicy. Nie nadaje się do domu wychodzącego.

Obrazek
Szalony: Mimo wszystko foto Renaty jest lepsze ;) link: http://img97.imageshack.us/img97/392/maniov.jpg
3. Maniek
Czarny
1,5 roku
Odrobaczony
Szczepiony
Kastrowany
Kuwetkowy 100%
Do dzieci - tak
Inne koty - tak
Psy - tak
Jest nieśmiałym kociakiem, ale uwielbia głaskanie. Nie nadaje się do domu wychodzącego.
Szalony: Według mnie inne koty bardzo dodają mu odwagi, także na pewno jest świetny na dokocenie. Młody kocurek, dobrze się z nimi dogada :)

Obrazek
4. Agatka
Czarna
1 rok
Odrobaczona
Szczepiona
Sterylizowana
Kuwetkowa 100%
Do domu z dziećmi - nie
Inne koty - tak
Psy - nie
Szalony: Agatka jest bardzo spokojna, nieco wycofana. Brak jej przebojowości, to idealny kot dla osoby starszej i spokojnej, w dużym towarzystwie Agatka blaknie na tle innych...

Obrazek
5. Marcyś
Biało-bury
6 miesięcy
Odrobaczony
Szczepiony
Kastrowany
Kuwetkowy 100%
Inne koty - tak
Dom z dziećmi - tak
Psy - tak
Szalony: Młody kocurek, widać, że chętny do zabawy, ale nie wydaje się wariatem, jak Syjamek :D Bardzo ładnie pozował, non stop wsadzał nos w aparat i niuchał. Według mnie ma przyszłość łamacza serc :1luvu:

Obrazek
6. Pixi
Bura Szalony: z rudym
6 miesięcy
Odrobaczona
Szczepiona
Sterylizowana
Kuwetkowa 100%
Dom z dziećmi - nie
Inne koty - jak najbardziej
Psy - nie
Szalony: Dużo śmielsza niż jej siostra, wskoczyła na kanapę, obniuchała aparat, przepięknie pozowała. Urodzona modelka :1luvu: łakomczuszek, na bank do przekupienia łakociami ;)

Obrazek
7. Wicek
Czarny
8 miesięcy
Odrobaczony
Szczepiony
Kastrowany
Kuwetkowy 100%
Dom z dziećmi - nie
Inne koty - koniecznie
Psy - tak
Wicek wrócił z adopcji.
Szalony: Matko, jakie to jest cudo! On ma taką budowę podobną do Syjamka, te długaśne uszyska, ta mordka, te łapy... Bardzo błyszczące futerko, śliczny jest!

Szalony Kot

[poprzednia][następna]