Wszystkie koty jamnika Melona -jamniczy DT dla tatusia Amki!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 15, 2012 12:56 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

Pewnie był uszcześliwiony :?
Gdzie zakłada?
Na kotach czy na hodowcach?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro lut 15, 2012 12:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

Obrazek

Gochulec

Od: Pon maja 30, 2011 12:49

Post » Śro lut 15, 2012 13:08 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

Dzięki 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro lut 15, 2012 13:38 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

Neigh - a hodowca nie może go zabrać z tego strychu i umieścić u siebie lub znajomych np?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro lut 15, 2012 14:16 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

dalia pisze:Neigh - a hodowca nie może go zabrać z tego strychu i umieścić u siebie lub znajomych np?

Szukamy......sama wiesz, że to nie jest takie proste. Na strychu nie zostanie, to pewne.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro lut 15, 2012 14:36 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

Neigh pisze:
dalia pisze:Neigh - a hodowca nie może go zabrać z tego strychu i umieścić u siebie lub znajomych np?

Szukamy......sama wiesz, że to nie jest takie proste. Na strychu nie zostanie, to pewne.

wiem jak najbardziej,
cieszę się że się zaangażował :ok:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw lut 16, 2012 22:43 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

kotkins pisze: Az do świętej pory obiadu melońskiego, która wypada rychtyk o 15.

O rety, jak w Niemczech :roll: Tylko tam dają o 12.00. Ale też w chwili wybicia ostatniego uderzenia zegara. Nie wcześniej i nie później.

Doczytuję.

Co do brania zwierząt - chciałabym królika lub świnkę z interwencji. Np. z laboratorium. Straszliwie mi ich żal. Albo kota ślepaczka.
Ale nie. Nie wezmę. Króliczka ma prawie 7 lat i nie zaakceptuje nowego w klatce, nie mam złudzeń. Zaborczy Czesiek i zazdrosna Pola ledwo tolerują swoją obecność. Unieszczęśliwiłabym ich skandalicznie, gdybym wzięła kolejne zwierzę. Nie mam możliwości izolowania, nie mam możliwości przechowania dłużej niż 2-3 dni. Dlatego nie myślę o tym. Jedyne, na co sobie ostatnio pozwoliliśmy to chomik. Powiedzmy, że jeszcze jeden (z osobnym lokum) by się zmieścił. Ale absolutnie nic większego.

Doczytuję dalej...
Aniada

Post » Czw lut 16, 2012 23:07 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

Aniado jamniki to rasa niemiecka :mrgreen:
Najbardziej niemieckie z niemieckich są owczarki niemieckie.
Takiemu niemieckiemu bencwłowi jak się powie zostań -to zostanie nawet jakby wybuchł obok wulkan i mu lawa spływajaca ogon przypiekła:)
Miałam, to wiem.
I ta ufność: jakby mój tato(główny, ukochany pan) postanowił skoczyć z dachu-owczarek Ringo skoczyłby w tej samej sekundzie.
A Mel by popatrzył, ziewnął i zszedł kulturalnie po schodach...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw lut 16, 2012 23:17 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

kotkins pisze:Aniado jamniki to rasa niemiecka :mrgreen:
Najbardziej niemieckie z niemieckich są owczarki niemieckie.
Takiemu niemieckiemu bencwłowi jak się powie zostań -to zostanie nawet jakby wybuchł obok wulkan i mu lawa spływajaca ogon przypiekła:)
Miałam, to wiem.

Też miałam. Ale on widać musiał jakiś polskich przodków mieć (i to ukrywanych, z rodowodem go kupiliśmy). Mądry był pierońsko, sprytny jak Lucyfer, ale niemiecką precyzję postępowania wykorzystywał jedynie do osiągnięcia własnych celów. Posłuszny pozostawał tylko wtedy, gdy wiedział, że to się opłaci.
A sprzedałby nas wszystkich i kupił kilkanaście razy. Ależ to było bystre i egoistyczne psisko!! :1luvu:
Aniada

Post » Czw lut 16, 2012 23:25 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

http://www.makelifeeasier.pl/blog/zdrowie-i-uroda/

Zobaczcie , toz to siostra Fio!!
Nie ta dziewczyna (Kasia Tusk zresztą!) ale ta kotka!

No,no...stajemy się sławne...na konkurs sobowtórów pojedziemy...

A owczar był mądry...bezkrytycznie!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw lut 16, 2012 23:31 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

kotkins pisze:A Mel by popatrzył, ziewnął i zszedł kulturalnie po schodach...

I za to lubię :!: jamniki

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Pt lut 17, 2012 8:02 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

Najbardziej niemieckie z niemieckich to są rottki. Owczarków nie lubię - się przerasowiły. Przypłaciły w setkach przypadków życiem popularność rasy..

Moja rottka w tłumie psów i rzucanej przez środek piłce, w siąpiącym deszczyku lezała jak ta durna, bo zostań było, a pańcia jełop się zagadała i o psie zapomniała i nie zwolniła..............

Wszystkie psy z kursu poooooooooooooszły ganiać a mój Niemiec leżał na środku pola.
Zawsze będę powtarzać - miała wiecej zdrowego rozsądku niż wielu z ludzkiej populacji. Serio tak uważam.

Za rasy powalające uważam jamniki, rottki i kanarki ( dogi kanaryjskie). Za psy które mnie powalają ze śmiechu nieustająco uważam mastiffy tybetańskie. Zanim do tego łba przez te zwoje mózgu dotrze komenda to lata świetlne upływają. Wyobraźcie sobie - wchodzę na posesję Klienta - siedzą takie dwa.......rzuciłam im "cześć głupy"...........przeszłam cała działkę, doszłam do drzwi.........jeden zamerdał, bo dotarło, ze to do nich. I też idę o zakład, że to suka była, bo jak wiadomo samice wcześniej łapią:-)i bardziej rozmowne...........HIhihi. Nieeeeeeee nooo. Wiem co mówię, miałam mastiffkę angielską. Rzucałam "siad" i szłam umyć zęby......Jak wracałam składała się do wykonania tej jakże skomplikowanej czynności.....
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt lut 17, 2012 9:38 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

Obrazekwszystkiego najlepszego kociaki
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt lut 17, 2012 9:50 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

Neigh pisze:
Za psy które mnie powalają ze śmiechu nieustająco uważam mastiffy tybetańskie. Zanim do tego łba przez te zwoje mózgu dotrze komenda to lata świetlne upływają. Wyobraźcie sobie - wchodzę na posesję Klienta - siedzą takie dwa.......rzuciłam im "cześć głupy"...........przeszłam cała działkę, doszłam do drzwi.........jeden zamerdał, bo dotarło, ze to do nich. I też idę o zakład, że to suka była, bo jak wiadomo samice wcześniej łapią:-)i bardziej rozmowne...........

A w opisie rasy:Mastif tybetański jest psem o żywym temperamencie, z tendencją do dominacji. Należy od początku hodowli psa tej rasy postępować zdecydowanie i konsekwentnie, a mimo to po dłuższym okresie wychowywania może mieć skłonności np. do niepohamowanej chęci zabawy. Wykazuje czujność i odwagę w gospodarstwie domowym, nieufność wobec obcych 8O :lol:

Mastifa angielskiego widziałam u weterynarza. Weszłam do małej poczekalni w piwnicy a tam oolbrzymie cos rozwalone na podłodze a pod ścianami ludzie ze zwierzętami na kolanach w pozycji na wcisk w krzesełku :lol: Pies ułozony, spokojny mimo to swoja masą spacyfikował czekających.
edit: cytat

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Pt lut 17, 2012 9:53 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

Z okazji Dnia Kota, święta naszych najukochańszych tyranów, życzę wszystkim kociarzom stałych funduszy na zapełnianie miseczek oraz wielkich serc dla kotków. A KOTKOM wielu szczęśliwych lat, pełnych brzuszków, wydrapanych uszków i wyciągniętych ogonków.
Obrazek
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

[poprzednia][następna]