Pakt Czarownic XXXI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 15, 2012 7:32 Re: Pakt Czarownic XXXI

Moje uszanowienie 8)

WStępniaczek klarowny, wypunktowany czyściutko :piwa:

A z tymi paniami w kolejce to trzeba uważać. Niedawno moja Mam powodowana dobrym sercem własnie, chciała zrobic jednej zakupy, a ekspedientka na to: jak pani uważa ale ona tu cały dzień poluje :?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro lut 15, 2012 7:36 Re: Pakt Czarownic XXXI

AYO pisze:Moje uszanowienie 8)

WStępniaczek klarowny, wypunktowany czyściutko :piwa:

A z tymi paniami w kolejce to trzeba uważać. Niedawno moja Mam powodowana dobrym sercem własnie, chciała zrobic jednej zakupy, a ekspedientka na to: jak pani uważa ale ona tu cały dzień poluje :?

Własnie nie, ta kobieta nawet nie widziała,że płace za jej zakupy..Smutna już odeszła od kasy...zmieszała się bardzo jak ją zawołałam.. Dla niej to 7 zł to był chyba majątek ...smutne :cry: i jeszcze takie stwierdzenie" Tak miałam chęć na te cukierki ...." a było to zalednie kilka sztuk i 4 jabłka..Dla niej pewnie rarytasy ... :cry:
Ale masz rację,naciągacze też są .
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro lut 15, 2012 7:57 Re: Pakt Czarownic XXXI

To rzeczywiście inna sytuacja :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro lut 15, 2012 8:06 Re: Pakt Czarownic XXXI

Smutne jest to, że tak naprawdę coraz więcej jest takich sytuacji. Emerytura w naszym kraju to porażka...

Cholera, cholera, cholera! :evil:
Zadarłam skórkę na palcu, spuchł mi i boli :crying: W weekend zaś mamy zamiar jechać do aquaparku...czy jest jakiś w miarę mało inwazyjny sposób naprawy palca? Bez ucinania?
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Śro lut 15, 2012 8:13 Re: Pakt Czarownic XXXI

AniHili pisze:Smutne jest to, że tak naprawdę coraz więcej jest takich sytuacji. Emerytura w naszym kraju to porażka...

Cholera, cholera, cholera! :evil:
Zadarłam skórkę na palcu, spuchł mi i boli :crying: W weekend zaś mamy zamiar jechać do aquaparku...czy jest jakiś w miarę mało inwazyjny sposób naprawy palca? Bez ucinania?

Ani -koniecznie wymocz w gorących mydlinach, to czasem pomaga .
Dawno temu miałam "zastrzał"więc współczuję..
Obrazek[b]

becia_73

Post » Śro lut 15, 2012 8:22 Re: Pakt Czarownic XXXI

W wodzie z sodą moczyłam, i doopa :evil: Musze się wreszcie nauczyć, że łapy precz od skórek.
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Śro lut 15, 2012 8:36 Re: Pakt Czarownic XXXI

Spóźniona, zapracowana, ale jestem :oops:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Śro lut 15, 2012 8:37 Re: Pakt Czarownic XXXI

AniHili pisze:W wodzie z sodą moczyłam, i doopa :evil: Musze się wreszcie nauczyć, że łapy precz od skórek.

nie z sodą tylko z mydłem .Zrobić roztwór i w gorący wkładać palec, nawet na kilka sekund i tak aż woda ostygnie.Ale musi być gorące.
Drugi sposób to odkazić spirytusem ,ale nie salicylowym tylko "wódką" .
Jak jest stan zapalny to nie minie tak od razu .Jedno jest pewne -moczenie w mydle nie zaszkodzi .
Taki zastrzał od obgryzania skórek mnie oduczył od razu obgryzania paznokci...BARDZO skuteczna metoda. Zwłąszcza ,że u mnie się skończyło...ściąganiem paznokcia u chirurga niestety.
Obrazek[b]

becia_73

Post » Śro lut 15, 2012 8:42 Re: Pakt Czarownic XXXI

becia_73 pisze:
AniHili pisze:W wodzie z sodą moczyłam, i doopa :evil: Musze się wreszcie nauczyć, że łapy precz od skórek.

nie z sodą tylko z mydłem .Zrobić roztwór i w gorący wkładać palec, nawet na kilka sekund i tak aż woda ostygnie.Ale musi być gorące.
Drugi sposób to odkazić spirytusem ,ale nie salicylowym tylko "wódką" .
Jak jest stan zapalny to nie minie tak od razu .Jedno jest pewne -moczenie w mydle nie zaszkodzi .
Taki zastrzał od obgryzania skórek mnie oduczył od razu obgryzania paznokci...BARDZO skuteczna metoda. Zwłąszcza ,że u mnie się skończyło...ściąganiem paznokcia u chirurga niestety.

Się pomoczy, jakiegoś Białego Jelenia mam chyba :wink:
Nie no, pazurów nie obgryzam od podstawówki, skórek też zębami nie atakuję. Tylko paznokciami. :oops:
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Śro lut 15, 2012 9:14 Re: Pakt Czarownic XXXI

Jestesmy :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Śro lut 15, 2012 10:15 Re: Pakt Czarownic XXXI

Ufff, zdążyłam w miarę się nie spóźnić :kotek:
Wszystkim jubilatkom duuuuuuużo......a czego? to sobie same wymyślicie i już :torte:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro lut 15, 2012 11:19 Re: Pakt Czarownic XXXI

Na nowym się melduję, w wolnej chwili poczytam wstępy i dam znac jakbym coś widziała do zmiany :wink:
Lutowym solenizantkom również wspaniałości pod sufit :1luvu:

Becia, dobre dziecko z Ciebie :1luvu: I ja trafiłam kiedyś na chłopaka, którego znam z widzenia jak młodsze rodzeństwo prowadzi do przedszkola. Widzę jak z roku na rok młodsze noszą te same kurciny, spodnie z łatami ... Kiedyś w lidlu przede mną kupował bułki i zabrakło mu parę groszy. Od razu przeprosił, zrezygnował z jednej i już miał wyjść. Dostał bułki i batoniki dla dzieciaków. Zanimówił z wrażenia :wink: Do dziś mi się kłania nad wyraz uprzejmie :D

Sol dawno nie widziałam, gdzie jesteś babo ???? 8O
A mmk, jak się miewasz ? :roll:

U mnie zimowa kraina, sypie, wieje i jest pięknie :1luvu: . Gorzej z samochodami :wink:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro lut 15, 2012 13:38 Re: Pakt Czarownic XXXI

Odkopałam się i jestem!
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Śro lut 15, 2012 14:26 Re: Pakt Czarownic XXXI

Beciu - miło, że nie dopadła cię znieczulica panująca w naszym kraju. Ja też widzę nie raz biednych, starszych ludzi zawzięcie liczących w sklepie miedziaki w portfelu. Żal mi ich strasznie bo nie zasłużyli na taki los - lata pracy a starość na skraju nędzy. Jak mogę-staram się pomóc ale nie finansowo - jeśli ktoś mnie zaczepia i prosi o coś do jedzenia to owszem kupię-ale jeśli prosi o pieniądze staram się odmawiać...

AniHili - mnie tam już dwukrotnie pomogła..maść ichtiolowa. Niby ropka się nie zebrała ale przy paznokciu skóra nieziemsko bolała. Posmarowałam tym paskudztwem w kolorze g..., zawinęłam palucha i na drugi dzień jak nowy! Biały Jeleń z gorącą wodą też według mojej babci rewelacyjnie pomaga :ok:
Ostatnio edytowano Śro lut 15, 2012 14:50 przez Asia_Siunia, łącznie edytowano 1 raz

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Śro lut 15, 2012 14:36 Re: Pakt Czarownic XXXI

Ja stosuję zasadę paluszek do wrzątku Zawsze pomaga :ok: Tzn. do gotującej wody wkładam i wyjmuje paluszek bardzo szybko. I tę czynność powtarzam kilka razy. Wcale nie czuje się, że woda gorąca

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

[poprzednia][następna]