WStępniaczek klarowny, wypunktowany czyściutko

A z tymi paniami w kolejce to trzeba uważać. Niedawno moja Mam powodowana dobrym sercem własnie, chciała zrobic jednej zakupy, a ekspedientka na to: jak pani uważa ale ona tu cały dzień poluje

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
AYO pisze:Moje uszanowienie![]()
WStępniaczek klarowny, wypunktowany czyściutko![]()
A z tymi paniami w kolejce to trzeba uważać. Niedawno moja Mam powodowana dobrym sercem własnie, chciała zrobic jednej zakupy, a ekspedientka na to: jak pani uważa ale ona tu cały dzień poluje
AniHili pisze:Smutne jest to, że tak naprawdę coraz więcej jest takich sytuacji. Emerytura w naszym kraju to porażka...
Cholera, cholera, cholera!![]()
Zadarłam skórkę na palcu, spuchł mi i boliW weekend zaś mamy zamiar jechać do aquaparku...czy jest jakiś w miarę mało inwazyjny sposób naprawy palca? Bez ucinania?
AniHili pisze:W wodzie z sodą moczyłam, i doopaMusze się wreszcie nauczyć, że łapy precz od skórek.
becia_73 pisze:AniHili pisze:W wodzie z sodą moczyłam, i doopaMusze się wreszcie nauczyć, że łapy precz od skórek.
nie z sodą tylko z mydłem .Zrobić roztwór i w gorący wkładać palec, nawet na kilka sekund i tak aż woda ostygnie.Ale musi być gorące.
Drugi sposób to odkazić spirytusem ,ale nie salicylowym tylko "wódką" .
Jak jest stan zapalny to nie minie tak od razu .Jedno jest pewne -moczenie w mydle nie zaszkodzi .
Taki zastrzał od obgryzania skórek mnie oduczył od razu obgryzania paznokci...BARDZO skuteczna metoda. Zwłąszcza ,że u mnie się skończyło...ściąganiem paznokcia u chirurga niestety.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 779 gości