Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Broszka pisze:Beasia pisze:Ja zaglądam bardzo regularnie, ale wczoraj byłam na uczelni (zachciało się starej babie studiować), więc nowe wpisy mogłam poczytać dopiero dzisiaj.
U nas rano było - 16,5(marzę o wiośnie
)
O, gratulacje że Ci się chciałoCo studiujesz?
Dobrze kojarzę że jesteśmy mniej więcej w tym samym wieku?
Mi z pewnością by się już nie chciało - choć jeszcze dwa lata temu zastanawiałam się nad zrobieniem podyplomówki![]()
Dzisiaj kurier przywiózł pozostałą karmę z zooplusa, niestety paczki przeleżały w magazynie gls przez weekend i mokra karma jest zamrznięta zupełnie na kość a puszki mają powypychane wieczka![]()
Ciekawe czy po odmrożeniu nadaje się do skarmienia?![]()
felin, a jak Twoje zamówienie?
Broszka pisze:felin, a jak Twoje zamówienie?
Beasia pisze:(druga połowa lat 60-tych)
Jeśli chodzi o te przemrożone puszki, to sama nie wiem ale zapytałam mojego Tż-kucharza i mówił, że nic nie powinno im się stać i można śmiało karmiś kociaste. Ale w razie czego nie biorę odpowiedzialności za jego słowa![]()
Broszka pisze:Dzisiaj kurier przywiózł pozostałą karmę z zooplusa, niestety paczki przeleżały w magazynie gls przez weekend i mokra karma jest zamrznięta zupełnie na kość
felin pisze:Broszka pisze:felin, a jak Twoje zamówienie?
Na razie mam wqrwNie dalo się polączyć wszystkich rabatów, bo za reklamację udzielili w formie kuponu, a w zamówieniu jest miejsce na wpisanie tylko jednego kodu
![]()
Na moje pytanie czy to się sumuje, odpowiedzieli mi inteligentnie co następuje: "Pragniemy poinformować, iż rabat z planu oszczędnościowego łączy się z innym rabatem, ale w przypadku zamówienia nr ... problem polega na czymś z innym - przypominamy, iż w ramach 1 zamówienia można skorzystać z jednego kuponu rabatowego. Pani przy złożeniu tego zamówienia wpisała 10% kupon rabatowy NKAUW4-3852-WM4G-ER59-W4-S8, dlatego system już nie udostępnił Pani możliwości wpisania kuponu ZAMOWIENIEZBIORCZE."
Jakby nie bylo widać![]()
Za to zastanawiam się, czy przypadkiem kurier nie wyrwie mnie jutro z wyra, bo już dziś przyszedl mail, że paczka 1 von 1 zostala przekazana firmie kurierskiej. Niestety, kasę będę mieć na koncie dopiero jutro, a paczka z platnością przy odbiorzeMam nadzieję, że sąsiadka będzie miala pożyczyć na kilka godzin w razie czego.
Poza tym caloksztalt mi się nie podoba
Gochulec pisze:A swoją drogą to jest wkurzające - paczka w systemie 2 lutego, odebrana przez gls 4-go, a doszła 6-tegoPrzesyłka kurierska powinna być na drugi dzień. Zastanawia mnie kto jest bardziej niezorganizowany: zooplus czy gls?
felin pisze:To Wyście, kobitki, mlode są![]()
Broszka pisze:Bo rejestracja w systemie jest wtedy kiedy klient drukuje sobie etykietę a nie wtedy kiedy kurier odbiera fizycznie paczkę - to następuje najczęściej na drugi dzień - paczka trafia do sortowni w Komornikach a potem to już zależy kiedy z niej wyjdzie i ile przeładunków będzie po drodze. Do mnie trafia najczęściej na trzeci dzień roboczy od rejestracji w systemie i oczywiście jeśli po drodze jest weekend to paczki leżą w magazynie u kuriera i czekają
Gochulec pisze:Broszka pisze:Bo rejestracja w systemie jest wtedy kiedy klient drukuje sobie etykietę a nie wtedy kiedy kurier odbiera fizycznie paczkę - to następuje najczęściej na drugi dzień - paczka trafia do sortowni w Komornikach a potem to już zależy kiedy z niej wyjdzie i ile przeładunków będzie po drodze. Do mnie trafia najczęściej na trzeci dzień roboczy od rejestracji w systemie i oczywiście jeśli po drodze jest weekend to paczki leżą w magazynie u kuriera i czekają
Tak, tylko, że jak zamawiam coś gdzie indziej i przesyłka jest kurierem, to mam zazwyczaj na drugi dzień. Tu jak dobrze pójdzie trwa to 3 dni a czasami potrafi tydzieńPo wysłaniu przelewu wysyłam od razu potwierdzenie, wtedy szybciej nadają.
Broszka pisze:A tak poważnie to niestety, jeszcze kilka lat temu miałam głowę pełną planów i czułam że życie przede mną - ale to się zmieniło... Teraz juz mam świadomość że jest "z górki" i większość planów nie będzie zrealizowana bo już nie ma na to siły, zdrowia, czasu...
Broszka pisze:A zamawiasz czasem coś z krakvetu?
Tu potrafi paczka "iść" ponad dwa tyg od momentu zarejestrowania u kuriera - po prostu drukują etykiety paczki a karmy nawet jeszcze nie mają na stanie w magazynie![]()
Broszka pisze:Dzisiaj o świcie mieliśmy pobudkę odgłosami jakby przez dom przetoczył się armagedon
Zerwałam się z przestrachem - wszystkie futra warczące i zjeżone pochowane w różnych miejscach, TZ również nie wiedział co się dzieje![]()
Po chwili znalazłam wyjaśnienie: papierową torbę na zakupy wciśniętą pomiędzy fotel a regał z książkami - z urwanym uchem...
Torba wczoraj nieopatrznie została na blacie w kuchni - najwyraźniej któryś kot ją zrzucił i bawiąc się zaczepił o rączkę i przegalopował przez całą chałupę rozbijając się na wszystkich zakrętach i o meble![]()
Niestety nie wiem kto to był bo nikt się nie przyznał a wszystkie futra były jednakowo wystraszonePodejrzewam Broszkę bo najmłodsza i miewa różne pomysły, ale ostatnio otyła seniorka się mocno rozbrykała i wciąż ją przyłapuję na myszkowaniu w różnych, kiedyś niedostępnych dla niej miejscach - np na blatach w kuchni
felin pisze:Broszka pisze:felin, a jak Twoje zamówienie?
Na razie mam wqrwNie dalo się polączyć wszystkich rabatów, bo za reklamację udzielili w formie kuponu, a w zamówieniu jest miejsce na wpisanie tylko jednego kodu
![]()
Na moje pytanie czy to się sumuje, odpowiedzieli mi inteligentnie co następuje: "Pragniemy poinformować, iż rabat z planu oszczędnościowego łączy się z innym rabatem, ale w przypadku zamówienia nr ... problem polega na czymś z innym - przypominamy, iż w ramach 1 zamówienia można skorzystać z jednego kuponu rabatowego. Pani przy złożeniu tego zamówienia wpisała 10% kupon rabatowy NKAUW4-3852-WM4G-ER59-W4-S8, dlatego system już nie udostępnił Pani możliwości wpisania kuponu ZAMOWIENIEZBIORCZE."
Jakby nie bylo widać![]()
Za to zastanawiam się, czy przypadkiem kurier nie wyrwie mnie jutro z wyra, bo już dziś przyszedl mail, że paczka 1 von 1 zostala przekazana firmie kurierskiej. Niestety, kasę będę mieć na koncie dopiero jutro, a paczka z platnością przy odbiorzeMam nadzieję, że sąsiadka będzie miala pożyczyć na kilka godzin w razie czego.
Poza tym caloksztalt mi się nie podoba
Broszka pisze:Też tak miałam z kuponem 5% iza reklamację - co mi z tego kuponu skoro i tak nie mogłam go zrealizować bo zawsze robię zakupy z rabatem 5% za zamówienie zbiorcze a one się nie łączą?![]()
Broszka pisze:Jak dostaję maila o wyslaniu paczki to ją śledzę na stronie gls: http://www.gls-group.eu/276-I-PORTAL-WE ... L/5004.htm i wiem kiedy jest "w doręczeniu" tzn kurier wiezie ją do mnie.
Ja opłacam przelewem żeby mieć jeszcze 2 % rabatu i nie widzę żeby to jakoś opóźniało wysyłkę - może dlatego że mam konto w tym samym banku?
felin pisze:To Wyście, kobitki, mlode są![]()
Broszka pisze:OczywiścieCzuję się młoda, wprawdzie tzw "drugą" młodością...
![]()
A tak poważnie to niestety, jeszcze kilka lat temu miałam głowę pełną planów i czułam że życie przede mną - ale to się zmieniło... Teraz juz mam świadomość że jest "z górki" i większość planów nie będzie zrealizowana bo już nie ma na to siły, zdrowia, czasu...
Broszka pisze:Dzisiaj o świcie mieliśmy pobudkę odgłosami jakby przez dom przetoczył się armagedon
Zerwałam się z przestrachem - wszystkie futra warczące i zjeżone pochowane w różnych miejscach, TZ również nie wiedział co się dzieje![]()
Po chwili znalazłam wyjaśnienie: papierową torbę na zakupy wciśniętą pomiędzy fotel a regał z książkami - z urwanym uchem...
Torba wczoraj nieopatrznie została na blacie w kuchni - najwyraźniej któryś kot ją zrzucił i bawiąc się zaczepił o rączkę i przegalopował przez całą chałupę rozbijając się na wszystkich zakrętach i o meble![]()
Niestety nie wiem kto to był bo nikt się nie przyznał a wszystkie futra były jednakowo wystraszonePodejrzewam Broszkę bo najmłodsza i miewa różne pomysły, ale ostatnio otyła seniorka się mocno rozbrykała i wciąż ją przyłapuję na myszkowaniu w różnych, kiedyś niedostępnych dla niej miejscach - np na blatach w kuchni
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, Silverblue i 134 gości