Nasze kotki, kłopotki i działkowi przyjaciele

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 13, 2012 18:38 Re: Nasze kotki, kłopotki i działkowi przyjaciele - Stepnica

Jakoś ta jesień nas tak nastroiła, że nie pisaliśmy zbyt dużo w internecie - pozdrawiamy Świnoujście i dzięki, że do nas wpadacie :)

jessi74, my też was pozdrawiamy serdecznie! Mam pytanie: dało by radę kupić jedną kopię waszego kalendarza? Bo mam zamówienie ;)
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Wto lut 14, 2012 15:33 Re: Nasze kotki, kłopotki i działkowi przyjaciele - Stepnica

anduk pisze:Jakoś ta jesień nas tak nastroiła, że nie pisaliśmy zbyt dużo w internecie - pozdrawiamy Świnoujście i dzięki, że do nas wpadacie :)

jessi74, my też was pozdrawiamy serdecznie! Mam pytanie: dało by radę kupić jedną kopię waszego kalendarza? Bo mam zamówienie ;)

oczywiście , piszę pw :ok:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw lut 23, 2012 21:51 Re: Nasze kotki, kłopotki i działkowi przyjaciele - Stepnica

melduję ze Mafia rozpoczęła sezon 7 :mrgreen:

zapraszamy viewtopic.php?f=1&t=139450
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Czw lut 23, 2012 23:57 Re: Nasze kotki, kłopotki i działkowi przyjaciele - Stepnica

Mafio kochana, dodaj nas w linkach zatem, chociaż my tylko podszczecińscy i mało widoczni ;)
A tak nawiązując do wpisów Cypiska i Moniki, dodam, że po prostu pracuję więcej, by zarobić uczciwie na naszych podopiecznych. Nie czuję potrzeby skamlania o wpłaty na forum. Dajemy radę :)

Mafii zawdzięczamy wiele, więc zaraz banerek w podpisie dam odpowiedni :)

Jessi, kalendarz przepiękny :1luvu: Poszła wpłata na następny. Strasznie to wzruszające, że Mela, biedactwo spod baraku, nie ruda, nie szylkretka, nie długowłosa, zwykła czarnulka z domieszką bieli, znalazła się w chatulowym kalendarzu. Bardzo Wam jestem wdzięczna ( Tobie, Agacie, Ani).
Własność Nelli, Luny, Kłopotka i księcia Rudolfa :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Od: Pon kwi 26, 2010 15:51

Post » Śro lut 29, 2012 20:10 Re: Nasze kotki, kłopotki i działkowi przyjaciele - Stepnica

Dodam, że zyskałam małych pomocników. W miejscowej podstawówce utworzyłam koci wolontariat. Selekcja była ostra :mrgreen:
Szczęśliwi wybrańcy to dzieci o wielkim sercu i wrażliwości. Tylko takim mogłam zaufać. Serdeczne podziękowania dla Julity, Jagody, Wiktorii, Klaudii, Wojtka i Patryka :1luvu:
Poniżej fotki ze styczniowego dokarmiania:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

envy

Post » Śro lut 29, 2012 20:16 Re: Nasze kotki, kłopotki i działkowi przyjaciele - Stepnica

Ale fajny pomysł :)
A w czym dzieciaki pomagają?
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Śro lut 29, 2012 20:32 Re: Nasze kotki, kłopotki i działkowi przyjaciele - Stepnica

Przynoszą karmę i chodzą ze mną, by własnoręcznie częstować kociska :)
Fajnie, że rodzice dzieci wyrazili na to zgodę i wspierają rzeczowo.
ObrazekObrazekObrazek

envy

Post » Śro lut 29, 2012 20:37 Re: Nasze kotki, kłopotki i działkowi przyjaciele - Stepnica

Takie projekty powinna mieć każda szkoła, to uczy dzieci empatii i wrażliwości, dzięki temu co robicie razem, nie przejdą obojętnie obok kogoś komu się dzieje krzywda.
Oby dzieciaki wytrwały :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Śro lut 29, 2012 20:54 Re: Nasze kotki, kłopotki i działkowi przyjaciele - Stepnica

E-dita, też tak uważam. Większość dzieci ma zdolność empatii i trzeba to u nich wzmacniać i pielęgnować. To taka niematerialna inwestycja w przyszłość :) Z racji wykonywanego zawodu mogę mieć na to wpływ, więc działam w tym kierunku.
Dziękuję za kciuki :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

envy

Post » Śro lut 29, 2012 20:56 Re: Nasze kotki, kłopotki i działkowi przyjaciele - Stepnica

Cudownie by było, jakby rodzice w przyszłości zgodzili się na tymczasowanie kociaków. Krok po kroku i może się uda stworzyć stepnicką kocią mafię :)
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Czw mar 01, 2012 22:39 Re: Nasze kotki, kłopotki i działkowi przyjaciele - Stepnica

Marzę o tym :)

Dziś mieliśmy lekcję w sali komputerowej. Pokazałam ten temat wolontariuszom. Mam nadzieję, że stan liczebny użytkowników miau trochę się powiększy :)

Z wieści domowych: Po miesiącu siedzenia pod wanną Panikarz najwyraźniej poczuł się znudzony i ponownie zamieszkał za pralką. Nadal szczerze nas nienawidzi za wizyty u weterynarza. Pamiętliwa bestia :mrgreen:

Tu zdjęcie z końca października. Fotka obrazuje, jak bardzo Panikarz jest wycofany. Czarny punkt na dalszym planie, gdy osobniki alfa żerują.

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

envy

Post » Pt mar 02, 2012 12:13 Re: Nasze kotki, kłopotki i działkowi przyjaciele - Stepnica

Za bardzo nie ma alternatywy, bo jak tylko zmienił miejscówkę to wejście pod wannę zostało zablokowane i jak na razie pomimo prób nie zostało sforsowane :mrgreen:

Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Sob mar 03, 2012 9:41 Re: Nasze kotki, kłopotki i działkowi przyjaciele - Stepnica

Poszukiwany kocurek do adopcji :D
Wiek: młody (do kilku lat) i ugodowy, bo w domu są dwie kotki i małe dziecko.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Czw mar 08, 2012 22:27 Re: Nasze kotki, kłopotki i działkowi przyjaciele - Stepnica

Mamy dwa ugodowe kocurki, ale one strasznie płochliwe. Obawiam się, że takie dzikuski nie są na ogół poszukiwane. Wiem też, że od dzieci (nawet tych z serdecznymi intencjami) uciekają sprintem błyskawicznym (sprawdzone naocznie :mrgreen: )
ObrazekObrazekObrazek

envy

Post » Czw mar 08, 2012 22:55 Re: Nasze kotki, kłopotki i działkowi przyjaciele - Stepnica

Jak by ktoś był zainteresowany to mamy też na działce kota, który potrafi sikać z wysokiej gałęzi drzewa :mrgreen:

Obrazek Obrazek

anduk

[poprzednia][następna]