Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Broszka pisze:Zamarzłam dzisiaj zupełnie kiedy rano przy -22 stopniach pojechałam po siano i słomę. W sobotę mogę tam się zjawić tylko o świcie kiedy karmią i doją krowy - potem nie ma kto załadować bel.
Do samochodu nie mogę zakładać termobutów bo są za wysokie pod kolana i nie mam jak w nich prowadzić a zwykłe buty zimowe do kostki bez wkładek elektrycznych w ogóle nie chronią w takim mrozie i stopy mi tak zmarzły przy załadunku że miałam duże problemy z prowadzeniem samochodu a na dodatek było bardzo ślisko i wyczucie było niezbędne![]()
Przy wkładkach w zeszłym roku przetarły mi się kabelki i tak zwlekałam z kupieniem nowych bo była ciepła zima - teraz żałuję
Woda w stajni znów zamarzła
Kiedy ten sybir odpuści![]()
Znalazłam fotkę mojego samochodu z sianem i słomą dla kopytnych,
wstawiam żebyście wiedziały o czym piszę![]()
olafen pisze:Ile taka bela słomy waży?
olafen pisze:Czyli to coś więcej jak surwiwal. U Ciebie powinni organizować obozy przetrwania, szczególnie w takie zimy , jaką mamy obecnie.
anita5 pisze:To ja się przywitam i obiecuję doczytać historię Broszki. A teraz chciałam bardzo podziękować w imieniu Zdzisia Chomika z pękniętą przeponą i swoim za pomoc! Bardzo, bardzo dziękuję.
Beasia pisze:Broszeczko, napiszę raz jeszcze, że szczerze podziwiam Twój hart ducha i to, jak dobrze potrafisz sobie radzić z trudnościami dnia codziennego. Wielki szacun, Dzielna Kobieto![]()
Nie miałam pojęcia, że te bele słomy i siana są tak ogromneZupełnie nie wiem, jak Ty sama dajesz radę to rozpakować i dostarczyć kopytnym
ewan pisze:Zaglądam i witam serdecznie zmarzluszków. U mnie +8 i słoneczkoaż boję się wracać do Polski
Beasia pisze:Ja zaglądam bardzo regularnie, ale wczoraj byłam na uczelni (zachciało się starej babie studiować), więc nowe wpisy mogłam poczytać dopiero dzisiaj.
U nas rano było - 16,5(marzę o wiośnie
)
Broszka pisze:ewan pisze:Zaglądam i witam serdecznie zmarzluszków. U mnie +8 i słoneczkoaż boję się wracać do Polski
Zdradzisz gdzie Cię wywiało?![]()
W Polsce od dzisiaj ma być ocieplenie, zapowiadają u nas pod koniec tygodnia nawet kilka stopni na plusieSzkoda że jednocześnie będzie padać śnieg i silnie wiać, więc pewnie znów nas odetnie od świata
![]()
Ale chyba już żegnamy syberyjską epokę lodowcową
ewan pisze:Broszka pisze:ewan pisze:Zaglądam i witam serdecznie zmarzluszków. U mnie +8 i słoneczkoaż boję się wracać do Polski
Zdradzisz gdzie Cię wywiało?![]()
W Polsce od dzisiaj ma być ocieplenie, zapowiadają u nas pod koniec tygodnia nawet kilka stopni na plusieSzkoda że jednocześnie będzie padać śnieg i silnie wiać, więc pewnie znów nas odetnie od świata
![]()
Ale chyba już żegnamy syberyjską epokę lodowcową
Jestem w Irlandii Pn. tutaj już wiosennie, kwitną krokusy i żonkile, na drzewach duże pąki. Ludzie sadzą już pierwiosnki przed domami i robi się kolorowo. Ale kupiłam na wyprzedaży ciepłe buty z grubym futrem (sztucznym oczywiście) bo chyba w Krakowie jeszcze pochodzę
Broszka pisze:Naprodukowałam się wczoraj a tu nikt nie zagląda do nas?(...)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 150 gości