Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stado...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 12, 2012 9:45 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Proszę mnie wpisać na jutro i czwartek na pks

miki27

Od: Nie cze 12, 2011 21:23

Post » Nie lut 12, 2012 10:52 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

miki27 pisze:Proszę mnie wpisać na jutro i czwartek na pks

Wpisałam :)
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Nie lut 12, 2012 13:21 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Hej, widzę, że dziewczyny już pisały o kotkach po sterylce i Tygrysi (którą nazwałam Lara), ale ja chciałam bardzo podziękować Hannah12, która w piątek 3 razy woziła koty do weta. :kotek:
Najpierw zawiozłyśmy rano koteczki na sterylkę, później wieczorem odebrałyśmy towarzystwo i po powrocie do piwniczki jeszcze raz z Larą do innego weta.

Lara dostała dwutygodniowy antybiotyk, u weta zero agresji, w piwniczce tez bez problemu wzięłam Ją na kolana i dawała się głaskać.
Na razie nie mruczała, ale myślę, że da się z Niej zrobić pieszczocha :)

Czarna koteczka (Noelka) już pokazała swoją mrucząca stronę.
Głaskana, mruczy i wywala brzuszek do góry :)
Mama Pandy chyba jest bardzo zestresowana w piwniczce i dlatego nie jest miziakiem, ale w piątek przywieziona po sterylce i nie do końca wybudzona z narkozy, dała się głaskać i zaczęła nawet przechylać łepek.
Bella po sterylce na mnie syczała, ale dwa dni wcześniej też nadstawiała łepek do głaskania.

Wczoraj byłam we wszystkich miejscach nakarmić koty.
Na PKS koło rudery siostra Radka i Mozaika.
Mozaika nie podszedł, ale siostra Radka prawie wchodziła mi na kolana.
W zagajniku 9 kotów - koteczka, którą ciachnęłyśmy już wcześniej prawie tak miziasta jak czarny dorodny Kocurek - oboje ocierali się o moje nogi i właściwie nie mogłam nawet wyłożyć karmy, bo podstawiali łepki do głaskania. Inne koty tez miziaste, ale nie aż tak.
moorland przygotowała dla nich mięso z wołowego serca, które bardzo im posmakowało i zniknęło w oczach :)

Na PKP w graciarni trzy gracje, na łączce dziesięć kotów:
- 5 czarnuszków
- 2 krówki
- biała kotka/kocurek
- dwa Buraski

Czarna koteczka w złym stanie - chyba będziemy musiały Ją złapać i zabrać do weta.
Wczoraj nie podeszła do jedzenia, zaczęła jeść dopiero, gdy zaniosłam Jej miseczkę i podstawiłam pod nosem.

Na Składowej koło budek z przodu dwie krówki, koło drugiej budki jedna krówka i kotek wygląda jacy jak Sasanka.
Ktoś zostawił kotom twarożek z warzywami - jakaś papryka, itp, kwaśno pachnący...
Wyrzuciłam.

I mam jeszcze transportową prośbę, a nawet dwie:
1) jutro trzy kotki po sterylce i Ryś muszą jechać do weta. Koteczki na podanie antybiotyku i kontrolę po sterylce, Ryś na zdjęcie szwów.
Koty pojadą na Rolniczą.
Nasza wetka jest jutro od 8-mej do 15-tej.
Czy w tym czasie ktoś mógłby zawieźć koty do weta?

2) w odpowiedzi na nasze maile wysyłane do stadnin/gospodarstw agroturystycznych dostaliśmy odpowiedź ze Stajni Łopuchowskich, że mogą od nas przyjąć dwa koty.
Rozmawiałam z Panią Kierownik Stajni, rozmowa bardzo miła, ale chciałybyśmy tam najpierw pojechać i zobaczyć jak to wygląda, co ewentualnie musimy zapewnić, żeby można tam było przez jakiś czas odizolować koty, itp.
Dlatego nieśmiało zapytam, czy ktoś zmotoryzowany wybrałby się tam z nami np. w przyszły weekend (jeszcze musimy to potwierdzić z panią kierownik)?

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Nie lut 12, 2012 13:23 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

moorland pisze:
Polanka pisze:Poznańskie schronisko wstawiło na swojej stronie prośbę o zakup poduszek ogrzewających Snuggle Safe. Pomyślałam, że może naszym futrzakom coś takiego umiliłoby te mroźne dni? http://www.zooplus.pl/shop/koty/legowis ... szki/59181

Myślę, że w tej cenie jest wiele innych rzeczy które polepszyły by kotom życie, np. dwa szczepienia :wink:
A tak serio to za te pieniądze można kupić 10 termoforów na allegro, do których można by zbierać gorącą wodę, bo mikrofalówką jeszcze nie dysponujemy na dworcu :D

Moje zdanie jest takie, że byłaby to ekstremalna ekstrawagancja, zakup takich poduch i trochę się dziwię schronisku, bo oni w przeciwieństwie do nas mają akurat możliwość częstej zmiany gorącej wody w termoforach, które też trzymają ciepło przecież przez 8-10 godzin.

My nawet w tej chwili nie mamy, żeby uregulować ostatnią fakturę od weta :roll:

Ok, nie dokończyłam swojej myśli. Oczywiście, że wydawanie takiej kwoty na zwykłe termofory to ekstrawagancja, ale sam pomysł z termoforami nie jest zły.
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

Post » Nie lut 12, 2012 13:29 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Wiem gdzie są stajnie Łopuchowskie :) Kasiu jak uda mi się wrócić we wtorek to pojadę chętnie ale będę wiedzieć dopiero we wtorek.
Obrazek

itaka

Post » Nie lut 12, 2012 13:44 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Dzięki itaka! :)
To czekam na info.

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Nie lut 12, 2012 13:58 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Dobrze,że Lara juz się uspokoiła, bo jak była na pks to niekoniecznie podchodziła do człowieka a u weta nas (wetkę i mnie) pogryzła i podrapała. Dziewczyny, nie wiem czy wiecie, ale w weekend 18-19.02 w Palmiarni znowu organizowana jest akcja kotów do adopcji, w której koty wystawia Animalia. Nie wiem czy też można by wystawić Kotki, które są pod Waszą opieką i przebywają na dt, ale może warto się zorientować czy istnieje taka możliwość. Ostatnio, bodajże 2tyg temu też była taka akcja i dużo kotów znalazło domki.

miki27

Post » Nie lut 12, 2012 18:08 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

dzisiaj
na PKS przy rampie mozaika ale nie podeszla, poszla do zagajnika i tam jadla ! W sumie bylo 8 kotow. Przynioslam rosolek i chetnie pily :)
na Skladowej 2 krowki i jeden caly czarny
na PKP w graciarni 3 panny, na laczce 7 kotow. Z czarnych byl tylko jeden duzy i taki mniejszy z wyrudziala sierscia - ale on nawet nie przyszedl jesc, polecial za metalowa blame i z tamtad mialczal :( wolalam ale nie przyszedl...

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Nie lut 12, 2012 18:52 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Ten mniejszy wyrudziały to ta czarna koteczka z języczkiem, wyraźnie coś jej jest, Kasia pisała, że trzeba ją pewnie będzie złapać i do weta. Ona kiedyś była tej samej wielkości co pozostałe koty z PKP, poza tym sprawia wrażenie mocno przestraszonej, jakby ktoś ją skrzywdził.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Nie lut 12, 2012 19:39 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Oby z tą czarną kicią z wyrudziałym futerkiem nie było to co z biednym Hektorkiem[*].. Na pks pojawia się też taki czarny kotek z wyrudziałą sierścią, bardzo podobny do Hektorka, zawsze siedzi z boku, przestraszony, często język ma na wierzchu. Dziwnie się zachowuje, jakby Mu cos było.

miki27

Post » Nie lut 12, 2012 20:36 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Jutro przed pracą postaram się ją złapać. Bardzo się zmartwiłam, tym że miauczała - to się nigdy nie zdarza. Najpóźniej na 9:30 muszę być w pracy, więc będę działać około 8:00, żeby ewentualnie zdążyć ją zawieźć do weta, a odbiorę ją jakoś po południu. Oby się udało :!:

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Nie lut 12, 2012 22:30 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Marta to mam jutro karmić koty bo będę to robić o 6 rano :?: O 6.18 mam pociąg :roll:
Obrazek

itaka

Post » Nie lut 12, 2012 22:34 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

itaka pisze:Marta to mam jutro karmić koty bo będę to robić o 6 rano :?: O 6.18 mam pociąg :roll:

Wysłałam sms.

MartaK

Post » Nie lut 12, 2012 22:34 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Ja też :ryk: :ryk: :ryk:

Na pierwszej stronie jest nowy grafik. Zapraszamy do wpisywania się :ok:
Obrazek

itaka

Post » Pon lut 13, 2012 9:43 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Nie było jej nigdzie :( Chodziłam ze 40 min, szukałam, kiciałam, na wstępie zajrzałam i wymacałam wszystkie budki - byłam pewna, że jak zawsze będzie w którejś siedziała, zblokuję ją kratką od transportera i wyciągnę za kark. I nic. Mam złe przeczucia :( To jest pierwszy raz, kiedy nie zastałam jej na łączce. Pierwszy w ogóle :roll:

Postaram się wyrwać z pracy chociaż pół godziny wcześniej i pojechać tam jeszcze raz. Kurde nooo. Niech się pojawi, niech się pojawi...

MartaK

[poprzednia][następna]