5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 12, 2012 13:07 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

Ja myślałam, żeby pomyśleć o jakimś innym żwirku, ,ale koty są już tak przyzwyczajone do tego Benka, że kontynuujemy z nim. Zaciskam zęby i zamiatam po kotach, i odkurzam. Citka gubi przy okazji masę sierści, więc dywany są u mnie w koszmarnym stanie.

Przy tym ten jasnoniebieski Benek jest bezzapachowy i on moja Citka go lubi. rzeczywiście pochłania zapachy, chociaż po kilku minutach.

Parę lat temu mama moja używała tez piasku, bo kotów było 11 i to kosztowna była impreza, ale był w domu smród, potem mama kupowała jakieś tanie żwirki i mieszała z piaskiem i znów śmierdziało i ja wkroczyłam z Benkiem, po wspólnej awanturze z bratem przeciwko mamie, o te żwirki i koty autentycznie poczuły się lepiej. Wcześniej potrafiły mamie nasikać na kołdrę, łóżko, dywan i mama ciagle wszystko prała i nie wiedziała czemu.

Gdy zawitał do niej Benek, koty sikają do kuwet, ale też jest warunek. Kuwety muszą być systematycznie czyszczone. Jeśli w kuwecie jest za dużo, też rąbią po kątach.

Koty to jednak czyściochy i one nas bardziej w tym wychowują niż my ich.

Gdy wypiorę koce Citka momentalnie rozkłada się po tych czystych pachnących kocach :?
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Nie lut 12, 2012 13:10 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

vailet pisze:Pozdrawiamy niedzielnie Ola i kotki też :1luvu: Sorki za zaśmicanie o żwirku :oops: ale zawsze coś do głowy przyjdzie i pisze się nie zupełnie na temat :)

My tez pozdrawiamy niedzielnie i jakie to zaśmiecanie o żwirku :?:
Normalny koci temat przecież :)
Zawsze można się coś nowego dowiedzieć a ja zajrzałam do tych dwóch żwirków poleconych przez Magdę :)

olafen

Post » Nie lut 12, 2012 13:14 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

Ola zgadza się jak miałam starszą kotkę to poszła siku do wanny :ryk: gdy śmierdziało w kuwecie.Cwaniara,a kupę obok samej kuwety :mrgreen: Ona nie chciała się brudzić,a pańcia zapuściła kuwetę :oops: Bejbi będzie wstrzymywać jak nie sprzątnę :roll: i muszę :lol: Co do piasku to nie wspominaj bo też za młodu używałam i to na 16 metrach kw. 8O Smód trzech kotów mimo że dwa wychodziły powalał.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Nie lut 12, 2012 13:16 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

olafen pisze:http://mail.google.com/a/gazeta.pl/?AuthEventSource=SSO#inbox/135716e672d5cca8

Ola,a o co chodzi z tym linkiem :roll:
Obrazek ,

vailet

Post » Nie lut 12, 2012 13:27 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

Że w marcu są bezpłatne sterylki. Niektórzy mogą nie wiedzieć i gdy zobaczą ten link, mogą poszukać, gdzieś blisko siebie i za darmo kotki wysterylizować.

olafen

Post » Nie lut 12, 2012 13:46 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

olafen pisze:Że w marcu są bezpłatne sterylki. Niektórzy mogą nie wiedzieć i gdy zobaczą ten link, mogą poszukać, gdzieś blisko siebie i za darmo kotki wysterylizować.

Aaa dzięki za wyjaśnienie :)
Obrazek ,

vailet

Post » Nie lut 12, 2012 21:55 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

Rozmawiałam z mamą i opowiadała o Orusiu. To jest jedna wielka chodząca dobroć. Ta kotka z działki ma rujkę, najpierw w nocy przyszła Sara i budziła mamę, aby ta jej pomogła a potem Oruś chodzi kolo niej i próbuje jej pomóc.

Jak te koty sobie pomagają, aż jest to niewiarygodne. Ta kotka z działki dopiero co przybyła do nas i już czuje się z pozostałymi kociakami dobrze. A one ją po prostu przyjęły, jak gdyby ją znali od nie wiadomo kiedy 8O
Ostatnio edytowano Wto lut 14, 2012 17:55 przez olafen, łącznie edytowano 1 raz

olafen

Post » Nie lut 12, 2012 22:01 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

olafen pisze:Rozmawiałam z mamą i opowiadała o Orusiu. To jest jedna wielka chodząca dobroć. Ta kotka z działki ma rujkę, najpierw w nocy przyszła Sara i budziła mamę, aby ta jej pomogła a potem Oruś chodzi kolo niej i próbuje jej pomóc.

Jak te koty sobie pomagają, aż jest to niewiarygodne. Ta kotka z działki dopiero co przybyła do nas i już czuje się z pozostałymi kociaki dobrze. A one ją po prostu przyjęły, jak gdyby ją znali od nie wiadomo kiedy 8O

To niesamowite 8O że nie było syków,buczenia i fruwania pęków futra.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie lut 12, 2012 22:17 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

Autentycznie, nie było. Kotka dwa dni się pochowała, a trzeciego dnia biegała z innymi po domu 8O
A śpią już razem

olafen

Post » Pon lut 13, 2012 19:31 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

Co za człowiek kamery by patrzeć które zwierzę kupę walnie.Walnięty jest.Niestety są tacy :(
Szkoda mi zwierzaków :( :(
Obrazek ,

vailet

Post » Wto lut 14, 2012 17:24 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

Szkoda tych zwierzątek :(

Oruś został wczoraj wykastrowany. Oczywiście po zabiegu sobie spał. Mama wzięła go sobie pod kocyk, aby mieć go jednak na oku i Sara, w pewnym momencie zaczęła go wołać a on nic, zaczęła go tykać a on nic, zaczęła przytulać się do niego , a ona nadal śpi. Zaczęła już głośno miauczeć, co by się obudził, a on nadal sobie spał, więc położyła się prawie na nim i przytuliła główkę do główki.

Ona jest tak słodka jak Fifi. Po jednej matce i wizualnie wyglądają identycznie :)
I znów Sara uzależniona jest od Orusia, tak jak Fifi od Felka. :?:

Znów potrzebny domek dla dwupaku.

Jeszcze nie dzwoniłam dziś do mamy, ale Sara ma być dziś ciachnięta :)

olafen

Post » Wto lut 14, 2012 21:30 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

Oruś już biega a Sara dziś śpi, bo..................... wysterylizowana została.
Filuś podszedł do niej, gdy tak biedna sobie spala, powąchał, popatrzył. Wczoraj widział tak zmarnowanego Orusia. Moja mama odpoczywała sobie polegując, a Filuś usiadł na jej plecach i zrobił siusiu.

Chyba mu się nie podoba, to, co mama robi z kotkami - STERYLIZACJA - KASTRACJA, ale sam jest wykastrowany.

olafen

Post » Śro lut 15, 2012 11:58 Re: 5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

W dwupaku trudniej wyadoptować,ale fajnie że już po zabiegach kotki są :) :ok:
Obrazek ,

vailet

[poprzednia][następna]