[Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem s.56

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 11, 2012 19:24 Re: [Białystok12] dostawy kotów się nie kończą :(

DS w tydzień :ok: to tylko potrafi dr Renata :1luvu:
Mój Chomik od wczoraj w nowym domku... i całe szczęście bo jeszcze trochę i wszystko co do zjedzenia z lecznicy by ukradł :ryk: ... trzymajmy kciuki, żeby w DS się powstrzymywał;)

asika5

Od: Pon gru 15, 2008 21:52

Post » Sob lut 11, 2012 21:12 Re: [Białystok12] dostawy kotów się nie kończą :(

Koty na Palmowej są przecudne, pomimo bezdomności natura wyposażyła je w śliczny czysty odcień bieli. Jakieś 2 tygodnie temu miały ocieplony domek , który postawiłam za przywoleniem u sympatycznej pani na balkonie na parterze. Kotki były karmione , chodziły w ogródku i miały gdzie nocować( jest ich 7).Niestety kobieta zachorowała, szpital, a jej siostry zajęły sie kotkami. Wywaliły domek, zabiły wejście na balkon i powiesiły kartkę na płocie ogródka,że nie wolno dokarmiać tu kotów.
Mrozy !!!!!, a kotki pod balkonami, obok jeszcze szczelina, którą lada moment zamkną, bo będą dalej ocieplać ten blok.
Wczoraj byłam tam, kicie wskakują do ludzi na balkony i w chłodzie tam siedzą. Tragedia!!!!! Dziś postawiłam ocieploną budę, tylko na jak długo, bo ludzie nieprzyjaźni. Byłąm z koleżanką w administracji osiedla Dziesięciny II, naświetliłyśmy sytuację prosząc o jakieś wolne pomieszczenie piwniczne czy miejsca na budki, kierownik niby miał się rozejrzeć ale widać,że nie bardzo mu ten temat leży. Cytowałyśmy ustawę i apel radnych, na rzaie prosiłyśmy bardzo grzecznie ..... Wybieramy się znów w środę.
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Sob lut 11, 2012 21:28 Re: [Białystok12] dostawy kotów się nie kończą :(

u mnie Prezes na moją prośbę zrobił budkę ,,moim" bezdomnym kotkom i ustawił na terenie spółdzielni :ok:

asika5

Post » Nie lut 12, 2012 1:19 Re: [Białystok12] dostawy kotów się nie kończą :(

MałgorzataJ, asika5- trzeba chodzić i molestować.Kropla dąży skałę nie siłą a ciągłym padaniem, jak mawiają :)

Ogłaszam amnestię 8)
Dokładnie w kwestii umów adopcyjnych. Jeśli ktoś ma u siebie to proszę ładnie - potrzebne mi do dokumentacji. może być ksero... Przyznawać się proszę bez bicia :twisted:

No i pytanie - kto ma czas żeby porobić ogłoszenia? Uparcie i codziennie (no, co drugi dzień) wrzucać kogoś na bialystokonline. jest możliwość ogłoszenia ze zdjeciem bezpłatnego, jest też bez zdjęcia. Lu się zgodziła ale może jeszcze ktoś?
Dziś porobiłam trochę, ale niestety, mam możliwość otwarcia biura dopiero po 23 i mnóstwo maili do odpisania-cały czas ktoś gubi kotka, znajduje kotka, ma kotka pod blokiem i takie tam, papierów, ważnych raportów bez których świat się skończy - Pliss pw.
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Nie lut 12, 2012 4:59 Re: [Białystok12] dostawy kotów się nie kończą :(

http://www.mdk.bialystok.pl/konkursy_plastyka_koty.htm

I tu warto zajrzeć....

I propagować....

To wszak NASZA SPRAWA także....

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Nie lut 12, 2012 8:10 Re: [Białystok12] dostawy kotów się nie kończą :(

Jania tak subtelnie napisała a tu NAPRAWDĘ warto zajrzeć :)
To konkurs plastyczny i fotograficzny, organizowany przez MDK przy naszym udziale...
Jania dzielnie to wymyśliła, zorganizowała i pilotuje. :1luvu:

Jeśli więc ktoś ma jakieś dzieciaki na stanie (własne, szkolne, przedszkolne) to do dzieła 8)
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Nie lut 12, 2012 11:06 Re: [Białystok12] dostawy kotów się nie kończą :(

Ja mam umowę na Gacusia i Kasia z Jurowieckiej też ma umowy adopcyjne no i może Ela P.
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Nie lut 12, 2012 11:13 Re: [Białystok12] dostawy kotów się nie kończą :(

i ja się przyznaję do posiadania umów :oops:

asika5

Post » Nie lut 12, 2012 12:17 Re: [Białystok12] dostawy kotów się nie kończą :(

ja także - mea culpa!

jania

Post » Nie lut 12, 2012 12:43 Re: [Białystok12] dostawy kotów się nie kończą :(

u mnie też są umowy
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Nie lut 12, 2012 12:55 Re: [Białystok12] dostawy kotów się nie kończą :(

U mnie też kilka umów by się znalazło... :oops:
Obrazek

tove

Od: Pt mar 20, 2009 15:21

Post » Nie lut 12, 2012 13:58 Re: [Białystok12] dostawy kotów się nie kończą :(

Prawdę mówiąc -
TE KONKURSY zawdzięczamy przesympatycznym Paniom z MDK!

Fajnie byłoby, gdyby sporo Młodych Ludzi i nie tylko MŁODYCH - zainteresowało się losem BEZDOMNIACZKÓW.
Może nie mają SERC z kamienia?

A zbliża się SWIATOWY DZIEŃ KOTA - 17 lutego.
Dla Każdego Bezdomniaczka
przydałaby się z tej okazji jakaś smaczna PACZKA!

Wszyscy lubimy prezenty!
I kotki również.....
Na pewno....

jania

Post » Nie lut 12, 2012 14:25 Re: [Białystok12] dostawy kotów się nie kończą :(

Dzisiaj ostatecznie postanowiłyśmy z mamą poświecić swoje ręcę i wepchnęłyśmy Burą do transportera, bo wyglądała już naprawdę nieciekawie i nie było na co czekać. Nie było tak źle, oprócz rękawiczek nic nie ucierpiało. Dostała Convenię, aminokwasy, Furosemit, nawodnienie, przeciwzapalny i teraz grzeje się u mnie w piwnicy. Jutro mamy się pokazać jeszcze raz. Po głupim jasiu była grzeczna :) Ogólny stan dobry, lekko podwyższona temp, no i mocno osłabiona. Mam nadzieję, że będzie już lepiej :ok: :ok:
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Nie lut 12, 2012 19:22 Re: [Białystok12] dostawy kotów się nie kończą :(

i ja mam pare umów w domu... :oops: ale podrzucę na dniach, słowo skauta :mrgreen:
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Nie lut 12, 2012 20:55 Re: [Białystok12] dostawy kotów się nie kończą :(

Oddam w dobre ręce (a raczej w miłe pyszczki) jakieś 3kg (może 4-5kg, ciężko powiedzieć) karmy Sanabelle Adult, bo koty rodziców nie radziły sobie z małymi chrupkami, a Kropka ma nadmiar swojego;)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Marta_od_Kropeczki

Od: Nie paź 16, 2011 14:26

[poprzednia][następna]