PJD-Operacja ZABIEG - zapraszamy do NOWEGO WĄTKU s. 100 :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 04, 2012 10:09 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 139!:D

Beata, Twoja pomoc jest ogromna i bardzo ją doceniamy. :1luvu:
Zajmę się dzisiaj/jutro podliczeniem nowych faktur. Poza tym wstępnie jest już umówionych na zabiegi 11 koteczek z Jeleśni (zabiegi w Bielsku-Białej) :)
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Sob lut 04, 2012 11:50 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 139!:D

A ja zaproszę pana z Bielska na forum i spróbuję zachęcić do kastracji - mam nadzieję, że się uda :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob lut 04, 2012 12:23 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 139!:D

ryśka pisze:Beata, Twoja pomoc jest ogromna i bardzo ją doceniamy. :1luvu:
Zajmę się dzisiaj/jutro podliczeniem nowych faktur. Poza tym wstępnie jest już umówionych na zabiegi 11 koteczek z Jeleśni (zabiegi w Bielsku-Białej) :)

To ogromne stado! 11 kotek ? 8O

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Nie lut 05, 2012 20:29 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 141!:D

A ja chciałabym zameldować, że w Nowym Sączu zostały wysterylizowane w piątek dwie kotki - ich złapaniem i doglądaniem ich w hoteliku zajmuje się forumowa Fonja (z funduszy OZ zostały sfinansowane zabiegi do kwoty 120 zł za zabieg). To już kolejny raz, kiedy we współpracy z nami pomaga zwierzakom przez sterylizacje :1luvu: .

Mam już zdjęcia na komórce, teraz trzeba tylko je zgrać. Z tego, co mówiła mi Fonja, koteczki czują się już nieźle po zabiegu :ok: .
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Nie lut 05, 2012 20:35 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 139!:D

Chiara pisze:
ryśka pisze: Poza tym wstępnie jest już umówionych na zabiegi 11 koteczek z Jeleśni (zabiegi w Bielsku-Białej) :)

Tak, to bardzo duża grupa, wszystkich kotów pod opieką jednej osoby jest ponad 20. To koty bezdomne, czekają na swoje domy. Mają jednak zapewnioną karmę, leczenie, schronienie. Brakuje im domów i... sterylizacji. A jak ważny to zabieg, także z perspektywy szukania dla nich domów, nie trzeba nikomu tłumaczyć. Będą sterylizowane po kolei, na pewno będziemy zamieszczać relacje.
Obrazek

ryśka

Post » Nie lut 05, 2012 20:39 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 141!:D

luelka pisze:A ja chciałabym zameldować, że w Nowym Sączu zostały wysterylizowane w piątek dwie kotki - ich złapaniem i doglądaniem ich w hoteliku zajmuje się forumowa Fonja (z funduszy OZ zostały sfinansowane zabiegi do kwoty 120 zł za zabieg). To już kolejny raz, kiedy we współpracy z nami pomaga zwierzakom przez sterylizacje :1luvu: .

Mam już zdjęcia na komórce, teraz trzeba tylko je zgrać. Z tego, co mówiła mi Fonja, koteczki czują się już nieźle po zabiegu :ok: .

To moocne kciuki za szybką rekonwalescencję. Mają szczęście - ominą je największe mrozy :)
Obrazek

ryśka

Post » Pon lut 06, 2012 18:05 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 141!:D

luelka pisze:A ja chciałabym zameldować, że w Nowym Sączu zostały wysterylizowane w piątek dwie kotki - ich złapaniem i doglądaniem ich w hoteliku zajmuje się forumowa Fonja (z funduszy OZ zostały sfinansowane zabiegi do kwoty 120 zł za zabieg). To już kolejny raz, kiedy we współpracy z nami pomaga zwierzakom przez sterylizacje :1luvu: .

:catmilk: :catmilk: :piwa:

Chiara

Post » Pon lut 06, 2012 18:06 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 139!:D

ryśka pisze:
Chiara pisze:
ryśka pisze: Poza tym wstępnie jest już umówionych na zabiegi 11 koteczek z Jeleśni (zabiegi w Bielsku-Białej) :)

Tak, to bardzo duża grupa, wszystkich kotów pod opieką jednej osoby jest ponad 20. To koty bezdomne, czekają na swoje domy. Mają jednak zapewnioną karmę, leczenie, schronienie. Brakuje im domów i... sterylizacji. A jak ważny to zabieg, także z perspektywy szukania dla nich domów, nie trzeba nikomu tłumaczyć. Będą sterylizowane po kolei, na pewno będziemy zamieszczać relacje.

To będzie wielki cios dla bezdmoności :ok: :P

Chiara

Post » Sob lut 11, 2012 11:37 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 141!:D

Jak się mają ostatnio sterylizowane koteczki? :)
A czy wiecie, że jedna z kotek (OZ136) szuka domu? Okazała się być oswojona i... została podopieczną Fundacji. Otrzymała imię - Kalipso. Szuka teraz swojego człowieka. :)

Bardzo prosimy o wsparcie dla Operacji Zabieg - każdą złotówkę z dopiskiem Operacja Zabieg przeznaczymy na akcję sterylizacji. Powinniśmy jak najwięcej kotów wysterylizować przed wiosną, zanim kotki zajdą w kolejne ciąże...
Obrazek

ryśka

Post » Sob lut 11, 2012 12:24 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 141!:D

ryśka pisze:Jak się mają ostatnio sterylizowane koteczki? :)
A czy wiecie, że jedna z kotek (OZ136) szuka domu? Okazała się być oswojona i... została podopieczną Fundacji. Otrzymała imię - Kalipso. Szuka teraz swojego człowieka. :)

Bardzo prosimy o wsparcie dla Operacji Zabieg - każdą złotówkę z dopiskiem Operacja Zabieg przeznaczymy na akcję sterylizacji. Powinniśmy jak najwięcej kotów wysterylizować przed wiosną, zanim kotki zajdą w kolejne ciąże...

Zakopiańskie kotki się nieśmiało przypominają. Dominika co tydzień pyta, czy ma cos przywieźć, ja co tydzień mówię, że nie. Pytałam w ToZie, kazali się zgłosić w marcu :(

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Sob lut 11, 2012 14:57 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 141!:D

ryśka pisze:Jak się mają ostatnio sterylizowane koteczki? :)
...

Oswojona to chyba mało powiedziane :wink: -> stachurka mówiła że ona potrzebowała asysty przy jedzeniu :twisted: . Ja ją chyba komuś ukradłam :? Trudno, jeśli nawet była czyjaś to się dom niezbyt nią zajmował. Jeśli ktoś by jej szukał to karmicielka powinna o tym wiedzieć (jest tam dwa razy dziennie) a nic takiego do mnie nie dotarło.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Nie lut 12, 2012 16:41 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 143!:D

Bardzo prosimy o pomoc! Zjednoczmy siły kociarzy przed wiosną, by wygrać jak najwięcej.

Nasze łączne wydatki na walkę z kocią bezdomnością przekroczyły wpływy do wojennej kasy o 616,11 zł.
W najbliższym czasie do końca wykorzystamy też środki, które mamy jeszcze na zabiegi w Bielsku. Wstępnie umówionych na zabiegi jest łącznie 13 bielskich kotek i jeden kocur (to więcej, niż mamy na tą chwilę środków do wykorzystania :( ).
Obrazek

ryśka

Post » Nie lut 12, 2012 16:49 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 139!:D

przeczytalam i zrobilo mi sie teraz bardzo wstyd :oops: :oops: :oops:
puscilam przelew - mnie w sumie wszystko jedno, czy przez 2 tygodnie bede "na minusie", mam kredyt odnawialny, przezyje :wink:
a dla Was to wazne, szczegolnie ze zaczyna sie powolutku robic cieplo...

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Nie lut 12, 2012 19:12 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 139!:D

Beata pisze:

przeczytalam i zrobilo mi sie teraz bardzo wstyd :oops: :oops: :oops:
puscilam przelew - mnie w sumie wszystko jedno, czy przez 2 tygodnie bede "na minusie", mam kredyt odnawialny, przezyje :wink:
a dla Was to wazne, szczegolnie ze zaczyna sie powolutku robic cieplo...

Beata... Dzięki :1luvu:

Tosza, tak mi przykro, nie ma za co sterylizować zakopiańskich kotów. Przywieźcie pierwszą kotkę, ja za nią zapłacę.

Smutne to, kiedy brakuje pieniędzy na to, co najważniejsze :( Koty czekają na zabieg. Różne koty pod opieką różnych ludzi. Dzikie i oswojone, pojedyńcze i w stadach. Bardzo chcemy im pomóc, ale...

Chiara

Post » Nie lut 12, 2012 21:48 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! straty wroga rosną! 143!:D

Tosza, łapcie dwie (będzie im raźniej). Ja biorę drugi zabieg na siebie.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

[poprzednia][następna]