Czika, Kizia, Hana - trzy szczęścia - saga chorzowska

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 20, 2011 18:54 Re: Czika, Kizia, Hana - trzy szczęścia - saga chorzowska

Tiaaa...choinka "ochrzczona"! :) Hanulka się zaczęła na nią wspinać. Dziś podobno wyglądała slicznie spomiędzy gałązek. :kotek: Próbuje też gryźć lampki... mam nadzieję, że jednak jej się nie uda tego pogryźć. :roll:

Przygotowania do świąt idą pełną parą. Gotowanie, sprzątanie, harmider, rozgardiasz i trzy kociaste do tego!! :mrgreen: Dzis próbowały śledziki, chyba jednak nie bardzo im smakowały, mimo, że już wymoczone...Z karpiem nie poszlo tak łatwo, trzeba było koty nakarmić rybą do oporu, żeby łaskawie dały skończyć krojenie! :wink:

Chłopak mojej córki stwierdził dziś bardzo mądrze, że "jak te koty leżą sobie, jeden tu drugi tam... to jest tak normalnie... ale jak wlezą gdzieś wszystkie naraz to już nie bardzo"... Coś w tym prawdy jest, no nie??? :ryk:

A teraz Hanulek siedzi pod choinką i patrzy na mnie, bo wie, że jak tylko ruszy bombką, to będzie "psik"! A na psik reaguje się jeszcze szybszym "pacaniem" w bombki. Wtedy ja robię długie "pssssik" i wtedy biegnie się do mnie i grucha przymilnie - bo to przecież zabawa tylko, psikusy takie młodzieńcze... a że bombek na ziemi pełno, to tylko szczegół taki nieważny! Bo bawić się trzeba jak się jest kotem młodym, i człowieki powinny to zrozumieć... - tak mi tłumaczy Haneczka i za chwilkę znowu "paca" bombki na choince... :1luvu:
Obrazek Obrazek
Czika, Kizia, Hana - moje kociaki: viewtopic.php?f=1&t=136223

Kornish

Od: Nie lip 10, 2011 9:10

Post » Śro gru 21, 2011 13:18 Re: Czika, Kizia, Hana - trzy szczęścia - saga chorzowska

Kornish-trzeba bylo sfocic mala na tej choince i dac zdjecie na konkurs na kocia miss i mistera :) banerek w moim podpisie :) :1luvu: Obrazek

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob gru 24, 2011 15:35 Re: Czika, Kizia, Hana - trzy szczęścia - saga chorzowska

Obrazek
zdrowka przede wszystkim

Kociara82

Post » Sob gru 31, 2011 22:29 Re: Czika, Kizia, Hana - trzy szczęścia - saga chorzowska

Obrazek
wszystkiego dobrego, kociego w Nowym Roku, zdrowka przede wszystkim Obrazek

Kociara82

Post » Pt lut 10, 2012 18:26 Re: Czika, Kizia, Hana - trzy szczęścia - saga chorzowska

Witam!!
Dziękuję, Kaciara, za zyczenia!!
Dłuuugo nas tu nie było. Ale najpierw okres świąteczny, potem poświąteczny... ;) No, w każdym razie u nas wszystko ok! Hanulka, czarny diamencik nasz, urosła piękna i dorodna. Gadatliwa jest bardzo. Nie traci żadnej okazji, żeby coś opowiedzieć. Jak z pracy wracam, to czekają wszystkie trzy i głaski trzeba rozdzielić uczciwie i pogadać z kociastymi. Ale tylko Hana umie odpowiadać na głos. W oczy patrzy i mówi, główkę przekrzywi i słucha, a potem znowu odpowiada nosek marszcząc. I chodzi tak za człowiekiem i opowiada o swoim i reszty ferajny dniu. A potem pyta, co tam w pracy i można się z nią problemami podzielić... :roll: Każda z moich kocic jest inna, Czika zawsze w nocy przyjdzie, pod kołderkę wlezie, przytuli się, zagrzeje, włączy mruczenie i zasnąć pomoże. Kizia to masażystka, jak się na fotelu siedzi, to na brzuchu stanie i łapkami masaż robi, tłuszczyk wyrabia... :ryk: No i Hanulka czarnulka rozmowna taka i gadatliwa, zawsze jak najbliżej człowieka, ze mną pogadać lubi bardzo, ale w nocy to już córce na głowie od początku śpi.

Zdjęć jak zwykle nie ma... mąż znowu wyjechał z aparatem... ;) A najgorsze, że chyba wszystkie "świąteczne" zdjęcia szlag trafił, bo system nowy wgrywany był i format dysku c... chyba tam zdjęcia były... oj! idę szukać zdjęć... :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Kornish

Post » Pt lut 10, 2012 18:42 Re: Czika, Kizia, Hana - trzy szczęścia - saga chorzowska

Zdjęcia znalezione... :)

Zacznę od Hanki świątecznej, podchionkowej:

Obrazek

I Hanulka nachoinkowa:

Obrazek

Jak zwykle ciekawska:

Obrazek

I zaczepialska:

Obrazek

A tu dowód, że koci Sylwester też był "udany"....:

Obrazek

I na koniec... zagadka: ile kotów jest na piecu??? :ryk: :1luvu:

Obrazek
Obrazek Obrazek

Kornish

Post » Pt lut 10, 2012 18:49 Re: Czika, Kizia, Hana - trzy szczęścia - saga chorzowska

:1luvu:

Jaka Hana już duża:-)
I jak fajnie ją znów 'zobaczyć' i poczytać o Trzech Szczęściach:-)

Zdjęcie, zwłaszcza ostatnie i przedostatnie - rewelacja :mrgreen:

Głaski dla całej trójki i pozdrowienia.
I w ogóle to strasznie się cieszymy, że się tej 'naszej' Hanie tak udało w życiu:-)
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pt lut 10, 2012 19:11 Re: Czika, Kizia, Hana - trzy szczęścia - saga chorzowska

Korciaczki pisze:I w ogóle to strasznie się cieszymy, że się tej 'naszej' Hanie tak udało w życiu:-)

Dziękujemy za dobre słowo... :piwa:
Obrazek Obrazek

Kornish

Post » Pt lut 10, 2012 20:42 Re: Czika, Kizia, Hana - trzy szczęścia - saga chorzowska

Mnie najbardziej podoba się Haneczka pod choinką i na choince.Fajna żywa ozdoba mogłaby tak dłużej posiedzieć i nie przemieszczać się :lol:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Sob lut 11, 2012 8:26 Re: Czika, Kizia, Hana - trzy szczęścia - saga chorzowska

rudy kociak pisze:Mnie najbardziej podoba się Haneczka pod choinką i na choince.Fajna żywa ozdoba mogłaby tak dłużej posiedzieć i nie przemieszczać się :lol:

Absolutnie i totalnie niemożliwe..... :ryk:
Obrazek Obrazek

Kornish

Post » Nie sie 05, 2012 17:08 Re: Czika, Kizia, Hana - trzy szczęścia - saga chorzowska

Witam wszystkich baaardzo serdecznie!

Dłuuugo mnie tu nie było. I niewiele się wydarzyło u nas. Hanulka już parę miesięcy po sterylce, przeszła zabieg wyjątkowo dobrze. Dorosła, wypiękniała. Jej upór w zaczepianiu pozostałych kociaków doprowadził do tego, że teraz często z Kizią ganiają sie i uprawiają zapasy. Nawet z Cziką czasem uda się Hanie pobawić, tyle, że dla Cziki zabawa bez pazurów, to nie zabawa i harce nie trwają długo... :lol:
Poza tym Hana udowodniła, że człowieka da się wytresować!!! Kiedy ma ochotę na zabawę "krówką na sznurku" podchodzi do mnie i zaczyna miaukać wymownie patrząc mi w oczy. Czasem staram się nie zwracać na nią uwagi, wtedy miauczy głośniej, następny etap, to ocieranie się o nogi, a na koniec staje na tylnych łapkach, opiera się o moje nogi i zaczyna spiewać: "mia mia miau, mia mia miau!". I temu już nie mogę się oprzeć! biorę krówcię i do zabawy! Wytresowała mnie jak nic!!! :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kornish

Post » Nie sie 05, 2012 17:55 Re: Czika, Kizia, Hana - trzy szczęścia - saga chorzowska

Taka jest rola personelu kociego zawsze musi być do usług :wink:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Śro sie 08, 2012 15:44 Re: Czika, Kizia, Hana - trzy szczęścia - saga chorzowska

Łoooo
to ja zaglądam na telefon :wink: i czekam i myślę sobie - no chyba rodzinka gdzieś wyjechała, a tu dziewczyny mi mówią: Mamuś, ty nie widziałaś, Pani od Hany napisała na wątku :D
No to ja w te pędy czytać :wink:

Fajnie, fajnie, że u Was dobrze - jak to mówią "lepsza stara bieda niż nowa".
Hanusia łobuziara - przynajmniej nie nudno :mrgreen:
A kto by pomyślał, bo u nas to raczej taka mała dama była...

Pozdrawiamy sredecznie i bardzo, bardzo dziękujemy za wieści. Tak się wybierałyśmy odwiedzić, znaczy się dziewczyny, ale jakoś dojechać nie można :ryk:

A jakby kiedyś znów jakieś fotki były to :1luvu: :1luvu: :1luvu:
tellma

Post » Śro sie 08, 2012 16:01 Re: Czika, Kizia, Hana - trzy szczęścia - saga chorzowska

Tiaaaa. na nasze Pnioki to cała wyprawa, nie da się ukryć. :)
Hanulek pozdrawia gorąco - my także! ;) Reszta kociarni dołącza się do pozdrowień.
Zdjęcia na pewno dorzucę jak córka wróci z urlopu. Aparaty w domu już dwa, ale to i tak ciągle mało... jeden w używaniu u męża w Holandii, a jeden Karolina zabrała na wyjazd.
:piwa: I do "przeczytania"
Obrazek Obrazek

Kornish

Post » Pon sie 13, 2012 19:19 Re: Czika, Kizia, Hana - trzy szczęścia - saga chorzowska

Kilka obiecanych zdjęć.
Najpierw gwiazda Hanulka. Znajduje sobie czasem ulubione mijsca do spania. kilka dni z rzędu była to szuflada na dokumenty na biurku dzieci... Szkoda, że Karolina zdjęcia z komórki nie zrobiła z większej odległości... w tej sufladzie prócz Hany leżą jeszcze książki. Tyle, że dla Uparciucha nie ma żadnych problemów z pomieszczeniem się w każdej wolnej przestrzeni! ;)
Obrazek

A teraz Czika - arystokratka. Najlepiej czuje się w towarzystwie innych kocich arystokratów - tu z tygrysami... :D
Obrazek

I Kizia - grubasek najkochańszy, leniuszek słodziutki! Najpierw po królewsku z profilu:
Obrazek

I jeszcze - wybacz Kiziu, ale nie mogłam się powstrzymać!! :1luvu: :1luvu: - Kizia odpoczywająca! Z królewskością nie ma to nic wspólnego, prawda??
Obrazek

I zaznaczam, że na ostatnim zdjęciu znajduje się jak najbardziej ŻYWY KOT!!!!!

:ryk:
Od jutra jak tylko wrócę z pracy, to będę gonić za kotami z aparatem i pofocę je trochę!!
Obrazek Obrazek

Kornish

[poprzednia][następna]