Skarpecia, Niunia, PusiaKlusia, Kelsi i Fajans

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 04, 2012 13:06 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

kalair pisze:Niuńka słodka, buziaczki w ten brzusio! :1luvu: :1luvu:

No, musi przemęczyć, i potem będzie już tylko dobrze. Ale uważaj, zeby nie rozdrapała ranki. :P

Pomyślę może jej jakiś kaftanik zrobię, choć boję się że próbując go ściagnąć narobi więcej krzywdy. Nie jest jakimś kotem z ADHD a wet mówił, że nie miał jeszcze kota który by interesował się tą ranką :roll: Pozostaje obserwować i w razie czego działać :mrgreen:
Obrazek
"Kocia twarz nie należy do najbardziej mimicznych. Nie wynika to z jego niechęci do okazywania uczuć, lecz z niemożności robienia zbyt wyrazistych min. Jednak kocie oczy rekompensują to w pełni. Po ich wyrazie możemy dokładnie poznać stan kociej duszy."

spookyaga

Od: Pt wrz 07, 2007 20:48

Post » Sob lut 04, 2012 13:14 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Kochana, Kretki nie mają żadnego szczególnego ADHD, a rozdrapać nie musi specjalnie, po prostu myjąc się, rozdrapie języczkiem. Safcia się popruła ale ona szalała już na drugi dzień, jak wariatka, A Lafince wystarczył moment, żeby rozkwasić rankę, a tak pilnowałam,potem musiała twardo do końca w kubraczku chodzić. Ja już wolę dmuchać na zimne. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob lut 04, 2012 20:35 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

kalair pisze:Kochana, Kretki nie mają żadnego szczególnego ADHD, a rozdrapać nie musi specjalnie, po prostu myjąc się, rozdrapie języczkiem. Safcia się popruła ale ona szalała już na drugi dzień, jak wariatka, A Lafince wystarczył moment, żeby rozkwasić rankę, a tak pilnowałam,potem musiała twardo do końca w kubraczku chodzić. Ja już wolę dmuchać na zimne. :mrgreen:

Zrobię kubrak bo pojechałam na adopcje i zdążyła przez ten czas zerwaćsrebrny plasterek, ranka ładna, malutka praktycznie jej nie widać.
I jak wróciłam to zjadła! :1luvu:
Obrazek
"Kocia twarz nie należy do najbardziej mimicznych. Nie wynika to z jego niechęci do okazywania uczuć, lecz z niemożności robienia zbyt wyrazistych min. Jednak kocie oczy rekompensują to w pełni. Po ich wyrazie możemy dokładnie poznać stan kociej duszy."

spookyaga

Post » Sob lut 04, 2012 20:50 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Brawo Peciulku, tak trzymać! :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie lut 05, 2012 9:34 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

kalair pisze:Brawo Peciulku, tak trzymać! :ok: :ok:

Na a dziś lezy na krzesełku swoim ulubionym, wstaję to słysze jej głosik, no i jak pogłaskałam to mruczała :) Kaftanik taki bylejaki z rękawa ma ale lepsze to niż nic :D
Obrazek

spookyaga

Post » Nie lut 05, 2012 9:42 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Pewnie! :D :ok: :ok: Buziaczki dla Pecinki!

Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon lut 06, 2012 10:35 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Obrazek
Obrazek

Wczoraj był pokaz brzucha, rana praktycznie niewidoczna, czyli dobrze jest. Posmarowałam jej trybiotykiem aby jeszcze bardziej przyśpieszyć leczenie :mrgreen:

Ale nerwowa jest jak się ją chce dotknąć w nogi, brzuch oczywiście też, ale po bokach jak się nogi dotknie lub jak poprawiam ten kubrak, bo ciągle jest ulepszany, żeby się nie zsuwał itp. To nigdy jej tak wściekłej nie widziałam 8O Nawet jak ją kąpałam to mnie nie gryzła, nie warczała ani nic :roll: Może obolała jest i dlatego :roll:
Obrazek

spookyaga

Post » Pon lut 06, 2012 13:31 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Raczej kubraczek ją lekko..krępuje. :lol:
Cześć Dziewczęta poniedziałkowo!
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon lut 06, 2012 18:40 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

kalair pisze:Raczej kubraczek ją lekko..krępuje. :lol:
Cześć Dziewczęta poniedziałkowo!

Rany nie liże więc robi swoje :D Jest zbyt rozproszona faktem że ma kaftanik :D I jednocześnie zachowuje swobodę ruchów.
Teraz jest troszkę poprawiony, bo ten na fotkach jej zjeżdżał ciągle, teraz już jest ok :D
Obrazek

spookyaga

Post » Pon lut 06, 2012 18:45 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

To dobrze! :D :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt lut 10, 2012 15:12 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Dziś mija tydzień od sterylki, a Skarpecia właśnie biega po mieszkaniu jak mały kociak i się bawi, to papierową kulką, to kulkąz kocimiętki, lub ucieka przede mną :D Dawno nie była taka aktywna. Raczej nigdy nie rzucała się na zabawki, zawsze trzeba było je jej pod nos podtykać, a teraz skacze rzucając kulkę w powietrze :D W takich chwilach przydałby się jej rozrywkowy kompan do zabaw :)
Obrazek

spookyaga

Post » Pt lut 10, 2012 18:21 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Czeeść! :D No,Pecia już chyba o zabiegu zapomniała. :P
A jak ranka?
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt lut 10, 2012 18:26 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

kalair pisze:Czeeść! :D No,Pecia już chyba o zabiegu zapomniała. :P
A jak ranka?

Jeśli można tak mówić o ranie-śliczna :mrgreen: leciutka kreseczka, baardzo delikatna i nic poza tym. No i jest takie zgrubienie na niej, ale to wet mówił, że normalne, poza tym jej już to zgrubienie maleje więc jest OK :ok: :1luvu: Ściagnęłam jej nawet kaftanik (dlatego tak szaleje, nacieszyć się chce). Ranki nie liże więc już raczej będzie zbędny :) Być może w weekend dostanę kotkę na przetrzymanie, co prawda około roczną, ale to będzie 'test bojowy' jak Skarpetka się zachowa gdy wyczuje nowego kota :)
Obrazek

spookyaga

Post » Sob lut 11, 2012 10:04 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Super! :D
Buziaczki Peciu i9 miłego weekendziku Wam! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob lut 11, 2012 10:13 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

kalair pisze:Super! :D
Buziaczki Peciu i9 miłego weekendziku Wam! :D

Dzięki wiekie i wzajemnie!
Obrazek

spookyaga

[poprzednia][następna]