Czar-koty,bur-koty,paw i jej siostra życzą DOBREGO ROKU

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 31, 2012 11:17 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

gertaaa pisze:
jej siostra pisze:Powinno być o 6.05 :evil:, nie 6.25 , ale ja ostatecznie mam tylko jednego baranka.
a u paw cytuję: zaczęła Wykałaczka, która przypuszczalnie użarła Bezika, potem Dyziek gonił Wykałaczkę, potem Bezik mamlal trawkę, a Dyziek wygrzebywał dziurę w kuwecie :ryk:

Pani, ale tam się u Paw dzieje :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
A 6.05 to najwyższa pora do wstawania przecież, ile się Służba może wylegiwać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

swobadnie do 10 we wtorki i czwartki :D

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Wto sty 31, 2012 11:19 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

a Lukrecjan uprzejmie donoszę za paw:właśnie się zastanawiam, co on zbroił, do końca nie jestem pewna, kto co. bo próbowałam spać. wczoraj się z Dyzkiem gonili po zgaszeniu światła, a wcześniej koniecznie musiał iść do sąsiadów choć ja już padałam...

jej siostra

Post » Wto sty 31, 2012 11:28 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

Fajnie jest mieć dużo kotów w domu, co?
:ryk:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Wto sty 31, 2012 21:44 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

Dzisiaj ciotka była w gościnie u Starszych Panów :D Chłopcom bardzo służy DT. Bezik wyluzowany, przywitał mnie już w drzwiach, a potem przez cały czas podsłuchiwał siedząc na kolanach u Paw :D
Dyzio nieco zdystansowany, ale z ciekawością zaglądał :D Kocio wypiękniał, futerko mięciutkie, lśniące. A jaki on ma apetyt, zjadł swoją porcję, potem sprawdził co tam Bezik ma w miseczce a na końcu wyżarł jedzenie Lukrecjankowi. Łobuz jeden :mrgreen:
No i bawi się jak mały kociak, zresztą razem z Bezikiem.
Lukrecjanek trochę wystraszony, chował się - ale po kiełbaskowej zachęcie pokazał się na trochę.
No i Wykałaczka, mała księżniczka :1luvu: :1luvu: Ach te oczyska, można się zakochać. Dziewczyna trzyma się nieco z boku, ale jak dzieje się coś ciekawego to biegnie zobaczyć :D
Jak fajnie było ich wszystkich zobaczyć :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

gertaaa

Od: Śro lip 14, 2010 17:12

Post » Śro lut 01, 2012 9:48 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

nam też było miło :) gromadka z nostalgią wspomina kabanosiki! a staruchy młodnieją jak widzą jaką mają młodą ciocię :)

paw

Od: Pt mar 27, 2009 16:37

Post » Pt lut 10, 2012 9:41 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

dlaczego tu się nic nie pisze??????
ObrazekObrazek

galos3max

Od: Sob lip 31, 2010 9:06

Post » Pt lut 10, 2012 12:46 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

bo się tu właściwie nic nie dzieje... staruchy bardzo dobrze, moje kotki trochę wycofane, trudno im dopchać się do zabawy czy pieszczoty - do wszystkiego co się ruszy pierwszy biegnie Dyziek, a człowiek w bezruchu jest natychmiast wykorzystany przez Bezika. Lukrecjan nawet przy miskach się wycofuje (Wykałaczka ma swoją bezpieczną jadalnię na blacie, ale też muszę pilnować). Dyzio jest bardzo aktywnym kotkiem - próbuję go oduczyć czajenia się na kota korzystającego z kuwety, ale to jest silniejsze od niego, na dźwięk przesypywanego żwirku oczy robią mu się wielkie jak spodki i pędzi sprawdzić co powstało .... :roll:
ale w nocy śpią wszystkie na łóżku i w ogóle, nie ma awantur
a wczoraj Wykałaczka wykonała piękny skok na Dyzia - właściwie lot - wyskoczyła z szafki wysoko w powietrzy żeby efektownie opaść mu na głowę - Dyziek kompletnie ją zlekceważył i wrócił natychmiast do mycia - i to już było wstrętne, bo się dziewczyna bardzo postarała :)

paw

Post » Pt lut 10, 2012 13:04 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

Wredny ten Dyziek :twisted: W kociarni taki nie był.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt lut 10, 2012 13:09 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

No wogóle nie był... :roll:
Martwiłyśmy się przecież o niego, bo wystraszony siedział w najdalszym kącie...

Trochę mi przypomina mojego Czestera - też się czai na kotki w kuwecie i goni potem za nimi z rozcapierzonymi łapami :evil: Tyle, że Czester młodziak przy nim :wink:

A Wykałaczka się postarała :lol: Nie jej wina, że trafiła na buraka :wink:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pt lut 10, 2012 13:34 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

nieeeee... Dyziek nie jest wredny.... on jest ciekawy świata i eksperymentuje. i aktywny jest bardzo :) tylko jego wielkość sprawia że inne koty go traktują z rezerwą. wczoraj schował się pod fotel, czekał aż go ktoś znajdzie i zaprosi do zabawy, ale się nie doczekał , no to wyszedł.
buraczkiem to trochę jest, brakuje mu delikatności i wrażliwości
no i cykorem też jest. to tyle o Dyźku :)
a Bezik ma wszystko w poniżej ogonka :)

paw

Post » Pt lut 10, 2012 13:41 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

przynieś Dyzia z wizytą, Idzi na pewno go nie zignoruje

jej siostra

Post » Pt lut 10, 2012 14:22 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

no przecież ci proponowałam permanentną wizytę :twisted:

paw

Post » Pt lut 10, 2012 14:37 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

no bo permanentna to nie, kiedyś muszę spać

jej siostra

Post » Pt lut 10, 2012 21:25 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

A jak Żil? Dalej nie ma czasu? :) Zróbmy kocie przedszkole, dołożę Szyszkę, może się we trójkę z Dyziem jeszcze nawzajem zmęczą :).

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pt lut 10, 2012 22:05 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

dziś nie ma czasu od 5.30 :twisted:
apetycik mu dopisuje
poluje na wszystko, co się rusza - od sznurówki paw po ogon Kleksa

jej siostra

[poprzednia][następna]