Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3- obcy kontra predator

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 09, 2012 10:32 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3- obcy kontra predator

juana pisze:
Oj. Za późno- Już dostał surowe... Dzisiaj przez cały dzień był ok. A kuraka ścinam na suchej patelni. Mowy nie ma, żeby zjadł mięcho bez dodatku saszetki :? . No, chyba, że jest to świeżo rozmrożony indyk (po kilku godzinach już jest ble, mimo, ze w lodówce stało :roll: ) Rozpuściłam koofniasza i jestem sama zła na siebie :evil: . No, na niego też :evil:
W przeciwieństwie do kota ze mną wcale nie jest ok. Gardło zrypane (jak rwie, to wszystkie wnętrzności ze środka...) , nochal zapchany, łepetyna boli. Paranoja jakaś :evil: . Zaprzyjaźnione wątki nawiedzam ale nie piszę bo nie mam sił.
Mysiu- :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ale jak dzisiaj było ok to się nie stresaj,ze dałaś surowe
Być może to zwykłe jakieś zatrucie,albo jakiegos pyła zjadł i się "zapchał"?nie ma co gdybać,grunt,ze jest dobrze dzisiaj
Ło Asik ,zdrówka peuno dla CIę :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nie wiem jak u CIebie,ale jakby przyszło co do leków CI brać,to dla mnie niezawodny jest coldrex max grip w tabletkach.Dotaniochy moze nie należy,ale mi na przeziębienia takie bardzo pomaga,no chyba,że to juz za daleko zajdzie to wtedy lipa
Jak w razie kupisz to sobie bierz dwie tabsy rano i dwie na noc,a na gardzieło to albo neogardin,albo cholinex

Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mmmrrraaauuuu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw lut 09, 2012 10:46 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3- obcy kontra predator

Wiesz Ryśku, kiedy wspominałam o innych rozywkach nie myślałam, że zafundujesz swojej Dużej coś takiego

Trzymam kciuki, żeby to naprawdę nie było nic poważnego.
Wątek Karmy
Obrazek
Obrazek
Pysia [*] - 1.10.2012

erraticmuse

Od: Wto sty 17, 2012 19:34

Post » Czw lut 09, 2012 11:01 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3- obcy kontra predator

Rysiek, nie choruj, nie warto. No chyba nie chcesz łykać tabletek albo dostawać zastrzyki w d... o przepraszam, w tyłokocie.
Klakier

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw lut 09, 2012 11:10 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3- obcy kontra predator

Rysiu, absolutnie nie wolno chorować! To szkodliwe!
Kretki
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw lut 09, 2012 12:43 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3- obcy kontra predator

Jesteśmy
Kotek miał robioną morfologię na wątrobę, żołądek i coś jeszcze. Ma podwyższone limfocyty i jeszcze 3 wskaźniki ale nie wiem jakie :oops: bo się nie znam. Pokujany biedny: na pobranie krwi (ogoliła mu pani łapkę), na kroplówkę ( w dwa boki dostał igłę) i 3x z lekami. Odwodniony też był. Temperatura 38,1. Generalnie został obmacany i jest "zbity" w sensie pełny (żołądek). No i nie sikał dzisiaj, więc pewnie tez dlatego. Beczał żałośnie i wciskał się we mnie jakby chciał zniknąć :( . Wyrywał się przy kujaniu ale nie było to takie tragiczne. Smutno mi było jak taki biedny siedział, płakał i patrzył się na mnie czasem z takim żalem... Do jedzenia za 3-4 h tylko trochę saszetki, żadnego suchego. Przy okazji obejrzane zostały jego zęby - jak na tak młodego kota ma duży osad :? . Jak go doleczymy dostanie RC dental. W sobotę mam go zanieść na kontrolę i następną dawkę leku. Gdyby coś się działo idziemy wcześniej. Jakiegoś wirusa chyba ma. Teraz chodzi sobie po domu i nawet jakoś bardzo obrażony na mnie nie jest. Dał się podrapać po doopce, przez chwilę nawet gotowy do zabawy był. No i mruczy :D

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Czw lut 09, 2012 13:51 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3- obcy kontra predator

No i mówiłem ci, że cię skłują.
I pewnie Duża się martwi.
Chłopie zdrowiej szybko, bo będzie powtórka tych kłujaków, po co ci to.
Klakier

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw lut 09, 2012 14:35 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3- obcy kontra predator

Oczywiście martwię się o niego ale wierzę, że szybko dojdzie do "stanu wyjściowego" Dopiero poszedł spać. A tak szwędał się po domu. Zamiast odrobiny saszetki wg zaleceń vetki dałam mu kilka chrupek :oops: ale nic mu nie jest, wymiotów nie było. Tylko w kuwecie nie był :? : ani na sikaniu ani na qopalu. Qopal pewnie będzie wieczorem ale sikanie powinno było już być do tej pory.
Z torbami mnie puści ten kot :roll: . Ale w razie czego będzie pójdzie ze mną :mrgreen:

Obrazek

juana

Post » Czw lut 09, 2012 15:15 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3- obcy kontra predator

Rysiu, co sie dzieje, kochanie? Czyzby Cie dopadl syndrom urologiczny?

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw lut 09, 2012 15:20 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3- obcy kontra predator

czesc kochani...:)
Ech widze ze choróbska non stop krążą... :evil:
My juz w domku... ale padniete na maksa....

PS obrazek z demotów mnie rozwalił :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

ninakiler

Od: Pt paź 14, 2011 14:49

Post » Czw lut 09, 2012 19:02 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3- obcy kontra predator

Witamy się cieplutko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Czw lut 09, 2012 19:05 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3- obcy kontra predator

Rysiuniu :(
zdrowiej szybko
:1luvu: Fasolka

To ciekawe, że pani doktor kazała dać mokre, a nie suche. Gdzie upatruje to zapalenie?
duża
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw lut 09, 2012 19:26 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3- obcy kontra predator

W żołądku, bo na wątrobę też były robione wyniki i są ok.

juana

Post » Czw lut 09, 2012 19:55 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3- obcy kontra predator

Rysiu, zdrowiej szybko.
Haker
PS. Polecam suche RC Fribe i/ lub Gastro Intestinal. Nam Duże zawsze przy problemach żołądkowych je podają. Mnie smakuje i nawet dostaje je czasami bez powodu, tak jak teraz.
Haker

Edit: zamian przez na bez
Ostatnio edytowano Czw lut 09, 2012 21:07 przez Haker1, łącznie edytowano 1 raz

Haker1

Od: Pt lis 20, 2009 17:35

Post » Czw lut 09, 2012 20:00 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3- obcy kontra predator

Haker1 pisze:Rysiu, zdrowiej szybko.
Haker
PS. Polecam suche RC Fribe i/ lub Gastro Intestinal. Nam Duże zawsze przy problemach żołądkowych je podają. Mnie smakuje i nawet dostaje je czasami przez powodu, tak jak teraz.
Haker

Haker ma rację :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw lut 09, 2012 20:00 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3- obcy kontra predator

I jak tam Biedulek?
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

[poprzednia][następna]