PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 05, 2012 12:21 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Asieńka29 pisze:mps/9 pawilon spóldzielni Bałtyk na dole jest sklep spozywczy obok Gzella i piekarnia to pod tymi sklepami siedzi sobie,panie akspediętki go dokarmiają

To jest Witomino, tam na końcu gdzie autobusy mają pętlę?
Mieszkam na Witominie, podejdę tam dziś i obczaję sytuację.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie lut 05, 2012 12:32 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Oki tak Witomino.Niewiem tylko gdzie sie chowa bo własnie go teraz niewidze bo tam tez psy przyczepiaja.Może w sklepie cos beda wiedzieli .

Asieńka29

Od: Czw sty 19, 2012 9:20

Post » Nie lut 05, 2012 14:50 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Byłam. Kota nie było, były miseczki z karmą i woda do picia. Rozmawiałąm z panią ze sklepu, mówi, że prawdopodobnie kot mieszka gdzieś w budkach przy okolicznych blokach, bo przychodzi głównie na jedzenie, podobno jest zaopiekowany, bo jak był kiedyś chory to jakś pani była z nim u weterynarza.
Sądzę, że nie ma powodów do niepokoju.
A jak wygląda ten kot? Bo akurat widziałam jakiegoś sporego kocura, burego pręgowanego z białą krawatką jak rozkosznie się kulał na słonku koło bloku nr 5 mps.

Asieńka29, możesz po prostu podpatrzeć gdzie on chodzi, gdzie śpi. Jeśli kot ma gdzie spać (budki czy jakieś piwnice), jest regularnie karmiony to sobie poradzi nawet w mroźną zimę, no chyba że jest chory, osłabiony...

Asieńka29 - może chcesz też pomagać kotom, a może dołączyć do PKDT jako członek bądź tylko symatyk?
Na ten moment najbardziej potrzebujemy pomocy :
- w sprzedaży kalendarzy "Wybierz Miśka", kalendarze kosztują 20zł, gdybyś miała jakichś chętnych, którzy by chcieli kupić to ja dowiozę, lub można kupić jeszcze w części zookarin lub przez internet na bazarku na miau u dziewczyny o nicku maria_kania.
- w agitowaniu ludzi, żeby przekazywali 1% podatku na PKDT , rozsyłanie mailingu, udostępnianie wydarzenia na facebooku, namawianie znajomych i rodziny.
Informacje są też na stronie www.pkdt.pl

Jeśli jesteś zainteresowana jakimś działaniem z nami na rzecz kotów to zapraszamy na spotkanie 12.01 za tydzień w niedzielę o 17.00 w Cafe Anioł na Kilińskiego w Gdyni.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro lut 08, 2012 17:39 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Alcia dla Seji:
Obrazek
Alcia ma się dobrze, ma apetyt, troszkę jej oczko łzawi, nie wiem czy nie złapała jakichś chlamydii od szylek, które mają ładne oczy ale chyba są nosicielami, bo swego czasu zaraziły Dulkę i potem rozniosło się na inne koty.
Zobaczymy jeszcze może się nie rozwinie, a jesli to najwyżej podjadę żeby jej convenię dać czy coś bo zakrapiać jej oczu mogę nie być w stanie, nie daje mi się dotykać, choć podchodzi blisko do rąk, nie jest takim całkiem dzikusem, w porównaniu do szylek to jest taka całkiem, całkiem.

Obrazek

Tutaj Mini zrelaksowana na stole

Obrazek

i Dulka telemaniak :wink:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro lut 08, 2012 18:39 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Alcia przytyła 8O czy to zdjęcie tak ją pogrubia ??
Futro wygląda na gęstsze :)

Dobrze , że ona ma się dobrze, bo Pomcia kiepsko...odmówiła jedzenia, niedawno ją kroplówkowano...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Czw lut 09, 2012 14:30 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

seja pisze:Alcia przytyła 8O czy to zdjęcie tak ją pogrubia ??
Futro wygląda na gęstsze :)

Przytyć i poprawić futra to by chyba nawet nie zdążyła, wydaje mi się, że często koty na zdjęciach wyglądają lepiej niż w rzeczywistości.

seja pisze:Dobrze , że ona ma się dobrze, bo Pomcia kiepsko...odmówiła jedzenia, niedawno ją kroplówkowano...

:( Biedactwo.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw lut 09, 2012 14:43 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Najlepszości, Moni!!!

Obrazek

PS Wiem, ten kot wygląda jak psychopata...ale dlatego mnie urzekł :D
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Czw lut 09, 2012 19:19 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Z naszego rejonu ktos szuka kota:

viewtopic.php?f=13&t=138926
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Nie lut 12, 2012 14:57 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Od piątku mamy nowa tymczaskę (oczywiście w ramach zmniejszania kotostanu :wink: - konsekwencja i asertywność to nie są moje mocne cechy).
Aga Marczak złapała Arletkę na cmentarzu w Gdańsku.
Arletka wygląda tak:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Jak widać daje się dotykać, nawet brać na ręce, jest bardzo przestraszona, ale zero agresji, jest młodziutka i bardzo ładna jak widać.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie lut 12, 2012 14:59 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

No i mamy wieści z domku Rudaska - Gucia:
"Witam,
chciałabym poinformować o aktualnych losach kota :)
Ze szczepieniami odczekaliśmy dwa tygodnie, żeby się trochę oswoił i przyszły mrozy. Czekamy więc nadal aż się ociepli, ponieważ nie posiadamy samochodu i boimy się, że kociak przemarznie w trakcie transportu do weterynarza.
Łapka zagoiła się szybko i już zarasta sierścią, więc tym się nie martwimy.
Gucio otrzymał stałe imię "Simo", z resztą stada kociego dogaduje się już dobrze. Od mniej więcej tygodnia sam prowokuje gonitwy i zabawy z naszym najmłodszym kociakiem. Wpasował się już w hierarchię między nimi.
Na nas nadal reaguje z rezerwą, choć już nie jest to paniczna ucieczka to złapanie go jest nadal sztuką. Złapany daje się głaskać bez problemu i widać, że to lubi.
W nocy przychodzi do nas do łóżka i układa się w nogach, przyłapany na tym daje się głaskać stopą i czasem wziąć na ręce.
Zrobiliśmy kilka zdjęć, prześlę je wkrótce, ponieważ nie mam ich zgranych z aparatu.
Pozdrawiam,
Magda"
Łapka to była grzybica, cieszę się że się zagoiło a nie rozniosło na inne koty.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon lut 13, 2012 19:43 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Gucio (Simo) trafił do dobrego domu :ok:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Wto lut 14, 2012 0:45 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Tak, Gucio trafił do dobrego domku, który kocha kota takiego jakim jest. Pod tym względem, oni mają tak jak ja :ok: . Super ludzie :ok:

W nadchoodzący piątek do adopcji idzie Czarna Siostra, do domku, który już dawno jest umówiony, tylko remont im się przeciągnął.
Troszkę mi żal, bo Siestra wyjątkowo wdzięczną jest istotą, zawsze nawiązuje kontakt takim kocim gruchaniem, no ale dla mnie muszą zostać same trudne koty, taką wdzięczną Siestrę żal nie wyadoptować, nie wierzę, że ktoś mógłby jej z miejsca nie pokochać. Do tego w ogóle nie jest kłopotliwa, w życiu nie narobiła poza kuwetę, a jak znajdzie coś narobione przez innego kota to zawzięcie zakopuje z zażenowanym wyrazem pyszczka. Z innymi kotami się lubi, zero awantur, w nowym domu czeka na nią koci kolega.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto lut 14, 2012 9:23 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Walentynkowe całuski dla dla cioci Moni,kocich ogonków i cudnej Arletki od cioci agi :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Wto lut 14, 2012 9:42 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Monia, czy Czarna Siostra idzie do tych ludzi, których Ci podesłałam?

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Wto lut 14, 2012 11:32 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Tak ci sami, państwo cały czas czekają na nią, tylko remont im się przeciągnął.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]