DużaBurania uratowana! = kochana Zosia ma DS :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 08, 2012 19:00 DużaBurania uratowana! = kochana Zosia ma DS :)

Koteczka w wieku ok. 1,5 roku...milutka, przytulaśna słodzinka...zdrowa i po sterlyce...
Przebywa w Warszawie, w lecznicy dla zwierząt, w której nie ma warunków na przetrzymywanie zwierząt...właściciel lecznicy zgodził się na przetrzymanie kici do weekendu, a właściwie do piątku...jak nie znajdzie się dla niej dom lub chociaż tymczas - wyślą ją na Paluch :cry:

Mam tylko takie zdjęcie: Obrazek
Ostatnio edytowano Czw lut 23, 2012 2:51 przez Draugia, łącznie edytowano 2 razy
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Śro lut 08, 2012 19:28 Re: POMOCY! DT lub DS na już! Kotka ma czas do weekendu :(((

Help! Kota jest w naprawdę ciężkiej sytuacji... w nocy lecznica nie jest ogrzewana (wraz z zamknięciem lecznicy wyłączany jest piec), kicia siedzi w malutkiej klateczce i nikt nie ma czasu się nią zajmować... :(
A do tego nieuchronna (póki co) wizja syfu = Palucha :cry:

Draugia

Post » Czw lut 09, 2012 17:20 Re: POMOCY! DT lub DS na już! Kotka ma czas do weekendu :(((

Może napisz trochę więcej o tej kici np. skąd się wzięła w tej lecznicy, czy oswojona / dzika i jaki ma mniej więcej charakter (jeśli wiadomo).
Za nią :ok:

bazyla

Od: Pon kwi 03, 2006 8:14

Post » Czw lut 09, 2012 17:36 Re: POMOCY! DT lub DS na już! Kotka ma czas do weekendu :(((

Szczepiona? Miała robione testy? Jak reaguje na inne koty?
Za domek :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt lut 10, 2012 2:58 Re: POMOCY! DT lub DS na już! Kotka ma czas do weekendu :(((

Kochani, ja niewiele wiem o kocicy... poza tym, co napisałam :| Jest zdrowa i sterylkowana, ale chyba raczej nie szczepiona... Do ludzi milusińska, jak do innych zwierzaków - nie wiem niestety :(
Kotka przebywa (jeśli jeszcze jej na Paluch nie wywieźli) w lecznicy Tygrysek na ul. Sokratesa 5/102, tel. (22) 403 99 44
Najlepiej dzwonić bezpośrednio do nich i pytać lekarzy o szczegóły.
Ja dowiedziałam się o kotce od psiarza, który na kotach się nie zna, więc o charakterze koty za wiele nie mógł mi powiedzieć :roll:

Draugia

Post » Pt lut 10, 2012 7:22 Re: POMOCY! DT lub DS na już! Kotka ma czas do weekendu :(((

Tylko nie schron :cry: Taka śliczna burasia.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lut 10, 2012 12:44 Re: POMOCY! DT lub DS na już! Kotka ma czas do weekendu :(((

Super pilne :!:

Bazyliszkowa

Post » Pt lut 10, 2012 13:42 Re: POMOCY! DT lub DS na już! Kotka ma czas do weekendu :(((

Dzwoniłam do lecznicy.
Kotka ma ok.2,5 roku. Została przyniesiona przez właścicielkę do uśpienia, bo pani zmieniła się sytuacja życiowa.
Jest zdrowa, wysterylizowana i prawdopodobnie ma aktualne szczepienia i odrobaczenie (lecznica ma pełną dokumentację, ale pani z która rozmawiałam, nie była w stanie w tej chwili sprawdzić).
Kotka jest energiczna, lubi ruch i podobno najlepszy byłby dla niej dom z ogórdkiem. Jest przyjazna dla ludzi. Na zwierzęta w lecznicy reaguje spokojnie. Kuwetkowa, lubi i suchą i mokrą karmę. Jest sporą kotką, waży ok. 5 kg.
Bardzo potrzebuje choćby DT!

Wydarzenie kotki na FB: http://www.facebook.com/events/327089227329689/

Bazyliszkowa

Post » Pt lut 10, 2012 15:23 Re: POMOCY! DT lub DS na już! Kotka ma czas do weekendu :(((

Piekny eufemizm- przyniesiona do uśpienia:(
A przeciez o zwyczajne zabicie chodzi.

Dajcie jej szansę, jeśli ktoś ma choc trochę miejsca.
Tzrymam kciuki, zeby nie musiała na Paluch jechać.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt lut 10, 2012 16:04 Re: POMOCY! DT lub DS na już! Kotka ma czas do weekendu :(((

Tylko nie Paluch :( .Podam ją na grupy pro-zwierzęce na FB
Obrazek

Dominka1

Od: Czw paź 07, 2010 0:50

Post » Pt lut 10, 2012 16:26 Re: POMOCY! DT lub DS na już! Kotka ma czas do weekendu :(((

no to konkretnie:

po pierwsze-jak kici na imię-to bardzo ważne dla jej przyszłego życia.

po drugie-ja jej wziąć nie mogę - już nie mam miejsca-nic się nie wciśnie-nawet mysz :mrgreen:

gdybym jednak namówiła kogoś bliskiego -(co nie jest wykluczone ale i nie przesądzone) na danie jej dt to czy ktoś pomoże w utrzymaniu kici i w daniu jej ogłoszeń? bo nie mogę tej osoby obarczać niczym ponad danie kici domu i dbanie o nią w sensie codziennym.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lut 10, 2012 16:31 Re: POMOCY! DT lub DS na już! Kotka ma czas do weekendu :(((

Smarti - to ja też konkretnie :mrgreen:
Wiem tyle co 1/ z postów założycielki wątku 2/ rozmowy z wetką w lecznicy (która też nie była do końca zorientowana, choć bardzo miła - nie umiała mi powiedzieć, czy kicia ma aktualne szczepienia, ale mówiła, że to się da sprawdzić).
Nie wiem, jak kici na imię, myślę, że przyjemność wyboru nowego imienia można by zostawić dt. :D
W ogłoszeniach chętnie pomogę, mam trochę wprawy :mrgreen:
W utrzymaniu niestety pomóc nie mogę :oops:

Bazyliszkowa

Post » Pt lut 10, 2012 16:41 Re: POMOCY! DT lub DS na już! Kotka ma czas do weekendu :(((

to b.Cię proszę-kicia byłaby z dwoma kitkami które są wprawdzie po kwarantannie w tdt, ale wyszły ze schronu a więc w "jej interesie " jest aby była szczepiona-to wazne abyśmy to wiedziały na ile się da na pewno.
a imię-one na prawdę wolą aby nie zmieniać im imienia-cały jej świat się rozwalił i wybieranie jej nowego imię to przyjemność może dla nas ale zapewne nie dla niej.
Jesli mogę Cię prosić-zadzwoń do lecznicy skoro już tam dzwoniłaś i "masz chody" :D i poproś-przecież mogą zadzwonić do tej pseudopani i ustalić imię. Bardzo Cię proszę :D

a za pomoc w ogłoszeniach osoba ta będzie bardzo wdzięczna :D

czyli jeszcze dobrze byłoby aby ktoś zaoferował pomoc w utrzymaniu abym miała więcej "argumentów przetargowych" :D :ryk:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lut 10, 2012 16:53 Re: POMOCY! DT lub DS na już! Kotka ma czas do weekendu :(((

Ok - ustalą i dadzą mi znać (kotka była prowadzona w ich drugiej siedzibie, na Pradze, więc wszystko da się sprawdzić) :ok:

Bazyliszkowa

Post » Pt lut 10, 2012 17:02 Re: POMOCY! DT lub DS na już! Kotka ma czas do weekendu :(((

Witam,
dzwoniłam już do lecznicy i jestem jutro umówiona na odbiór kici z lecznicy.
Pani powiedziała że wcześniej dzwoniła w kici sprawie pani K. więc abyśmy się nie zdublowały proszę o info czy mam odebrać skarba.
Mogę zabrać kitkę i dać jej utrzymanie, ale potrzebne będą ogłoszenia bo niestety ds dać kici nie mogę.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

[następna]