Przykra sprawa...

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt lut 03, 2012 14:20 Re: Przykra sprawa...

Staram się kupować u osób albo znanych albo wydających się uczciwych, w wątku komentarzowym kiedyś byłam, ale przyznaje się bez bicia - zapominam.

Tylko raz zostałam oszukana - myślę że na moje bazarowe uzależnienie to mało:-), ale jak pisałam kupuje u "swoich" i na cele jakie wiem że idą.

Cóż trzeba uważać i być czujnym, zawsze na zwierzątka i dzieci - najwięcej oszustw. Więc trzeba naprawdę uważnie kupować.
Obrazek Jeśli kupiłam i nie zapłaciłam, sprzedałam i nie wysłałam itp = zapomniałam jestem tylko człowiekiem. Napisz do mnie g.monika@wp.pl

MonikaWarszawa

Od: Sob maja 14, 2005 13:15

Post » Nie lut 05, 2012 16:57 Re: Przykra sprawa...

moś pisze:Jak to czytam to zaczynam sie przychylac do postulatu znikniecia z forum bazarkow. Mimo, ze od lat tu kupuje. Coraz czesciej sie zdarzaja ludzie nieuczciwi :? Moze czas to zamknąc? :?

ja nacięłam się raz . Tylko raz na dziesiątki transakcji zakupowych. Ale ze mnie bardziej aktywny sprzedawca, wiem, ile setek złotych udało się dzięki temu zebrać na wroclawskiekoty.com, na KAN z Radomska, Kocią Lady , anita5..... i na inne "moje " cele bazarkowe.
Uczciwi sprzedający i przede wszystkim koty nie mogą stracić tego źródła przez kilka czarnych owiec.
Warto wpisywać w wątku komentarzowym to co dobre i to co złe i warto tam zaglądać w poszukiwaniu ocen.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie lut 05, 2012 19:04 Re: Przykra sprawa...

Daga- wiem, ze bazarki pomagaja. Jestem tu od 2004 roku i ciagle kupuje . Bazarki zrobilam chyba z cztery w ciagu tych lat wiec glownie jestem nabywca.Tylko wszyscy sobie zdaja sprawe , ze ta forma nie jest calkiem legalna i obawiam sie, ze wswietle tych wszystkich zmian w necie,- Admin moze miec klopot przez nasze bazarki. Zastanawiam sie tez czym by mozna je zastapic. Ja te bazarki lubie,pomagaja i maja swoisty klimat. Niepowtarzalny . A nieuczciwosci sie zdarzaja niestety coraz czesciej. P[ewnie dlatego, ze forum sie rozrasta a ludzie sa rozni.Kiedys zanim zapłacilam, mialam juz paczke w drodze od spzredawcy, teraz ludzie sie boja- nie ma zaufania. I wcale sie nie dziwie.
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Nie lut 05, 2012 19:25 Re: Przykra sprawa...

to prawda , żyjemy w takim bagiennym kraju, gdzie państwo nie realizuje swoich zadań na żadnym chyba polu a bazarki na tym czy na innych forach są podejrzane dla aparatu państwowego.
Smutne. Prawdziwe. Żałosne.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie lut 05, 2012 19:44 Re: Przykra sprawa...

na all - już są kontrole :idea:

:?: ale nie wiem czy jeśli przedmiot ma +6 miesięcy, lub jest używany to chyba można sprzedawać bez podatku i opłat.

ps.wystawiłam pozytywy :ok: dla dobra naszych bazarków.
Obrazek Jeśli kupiłam i nie zapłaciłam, sprzedałam i nie wysłałam itp = zapomniałam jestem tylko człowiekiem. Napisz do mnie g.monika@wp.pl

MonikaWarszawa

Od: Sob maja 14, 2005 13:15

Post » Nie lut 05, 2012 19:51 Re: Przykra sprawa...

na pewno jest jakaś kwota (nie pamietam niestety jaka) do której sprzedający jest zwolniony.
W wielu wypadkach natomiast wpłaty są dokonywane na konta fundacji -to wtedy chyba nawet mozna odliczyc sobie od podatku w ramach darowizny.
Jeśli się mylę niech ktos poprawi.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Nie lut 05, 2012 20:02 Re: Przykra sprawa...

Wystawiajmy oceny. Może poprośmy sprzedawców i kupujących, żeby wystawiali oceny. Można by poprosić jedną/kilka osób, by po zakończeniu danego bazarku weszła w wątek i poprosiła o skomentowanie, z podaniem linku do wątku komentarzowego. To bardzo cenne dla uczestników. Można może to zrobić w lepszej formie, np przy profilu danej osoby, tak jak jest na niektórych forach z ostrzeżeniami czy tu z adopcjami.
To tylko luźne pomysły, ale bazarki są zbyt cenne żeby je likwidować.

A moja przykra sprawa to użytkowniczka marija. Od października nie dostałam przedmiotu i zero kontaktu :roll:

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Nie lut 05, 2012 20:14 Re: Przykra sprawa...

mgj pisze:na pewno jest jakaś kwota (nie pamietam niestety jaka) do której sprzedający jest zwolniony.
W wielu wypadkach natomiast wpłaty są dokonywane na konta fundacji -to wtedy chyba nawet mozna odliczyc sobie od podatku w ramach darowizny.
Jeśli się mylę niech ktos poprawi.

Owszem, można odliczyć, ale:
1) nie od podatku, a od przychodu (taka różnica niby banalna, ale sprawia, że mniej Ci państwo odda, jeżeli masz nadwyżkę);
2) nie więcej niż 6% dochodu;
3) trzeba posiadać dowód wpłaty na rachunek bankowy obdarowanego;
Szczegóły :arrow: http://www.pit.pl/darowizny/

Z tego co pamiętam to, dodatkowo, w tytule przelewu musi być wpisane słowo DAROWIZNA (albo formuła "na cele statutowe" - tego już nie jestem pewna). Przynajmniej tak było w zeszłym roku, gdy rozliczałam się za 2010 r.

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Nie lut 05, 2012 20:44 Re: Przykra sprawa...

MonikaWarszawa pisze:na all - już są kontrole :idea:

Ale kontrole to są w przypadku dużych handlarzy, a nie jak sprzedasz jakiś drobiazg z własnej szafy. :wink:

rebellia1

Od: Sob wrz 09, 2006 20:10

Post » Nie lut 05, 2012 21:34 Re: Przykra sprawa...

moś pisze:Daga- wiem, ze bazarki pomagaja. Jestem tu od 2004 roku i ciagle kupuje . Bazarki zrobilam chyba z cztery w ciagu tych lat wiec glownie jestem nabywca.Tylko wszyscy sobie zdaja sprawe , ze ta forma nie jest calkiem legalna i obawiam sie, ze wswietle tych wszystkich zmian w necie,- Admin moze miec klopot przez nasze bazarki. Zastanawiam sie tez czym by mozna je zastapic. Ja te bazarki lubie,pomagaja i maja swoisty klimat. Niepowtarzalny . A nieuczciwosci sie zdarzaja niestety coraz czesciej. P[ewnie dlatego, ze forum sie rozrasta a ludzie sa rozni.Kiedys zanim zapłacilam, mialam juz paczke w drodze od spzredawcy, teraz ludzie sie boja- nie ma zaufania. I wcale sie nie dziwie.

ostatnio wylicytowałam dwa obrazy, za kwotę dość dużą, jak na Bazarek. Przesyłka została nadana zanim zdążyłam zrobić przelew, a płacę zawsze najpóźniej następnego dnia po otrzymaniu numeru konta. Byłam z jednej strony bardzo mile zaskoczona, ale z drugiej od razu pomyślałam, że w ten sposób, jeśli trafi się na osobę nieuczciwą, przepaść mogą super fanty. Nawet w PW do osoby wystawiającej napisałam o tym i zwróciłam uwagę, żeby wysyłała fant po otrzymaniu pieniędzy. Takie czasy.

Nigdy się nie nacięłam. Miałam szczęście trafiać na super sprzedawców, na KB i PT. Ale też przyznaję, że chętniej kupuję u osób, które są na forum długo i aktywnie.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw lut 09, 2012 0:02 Re: Przykra sprawa...

Femka pisze:Nigdy się nie nacięłam.

A kupiłaś coś od Vip0?
Bo na dwóch ostatnich stronach tego wątku okazuje się, że to z jej bazarkami są problemy.
Jeśli któraś z Was nie lubi być wydymana - zadajcie Vip0 pytanie na wątku
viewtopic.php?f=1&t=137846&hilit=cz%C4%99stochowskie+kociary+a+reszta+%C5%9Bwiata
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Czw lut 09, 2012 0:15 Re: Przykra sprawa...

redaf pisze:

A kupiłaś coś od Vip0?
Bo na dwóch ostatnich stronach tego wątku okazuje się, że to z jej bazarkami są problemy.
viewtopic.php?f=1&t=137846&hilit=cz%C4%99stochowskie+kociary+a+reszta+%C5%9Bwiata

Vip0 czy kamari?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw lut 09, 2012 0:27 Re: Przykra sprawa...

redaf pisze:

A kupiłaś coś od Vip0?

nie, nigdy od niej nic nie kupowałam.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto lut 14, 2012 17:06 Re: Przykra sprawa...

skwareek pisze:Kurcze nie lubie robic zadymy itd ale... Jakis czas temu nabylam ksiazke na tym bazarku:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=130411

Ksiazki do tej pory nie otrzymalam, chyba nie tylko ja. Ok, rozumiem, mogla zaginac gdzies po drodze ale zastanawia mnie brak jakiegokolwiek odzewu ze strony kamari od ktorej kupilam ksiazke :(. Pieniadze co prawda byly dla innej osoby i przelewane na jej konto wiec mam pewnosc ze trafily do beneficjenta. Przykra sytuacja :roll: .

pieniądze szły zdaje się do vip0
a kamari założyła na kotach nowy wątek
" Nie zamieniaj serca w twardy głaz póki jeszcze serce masz"
Lombard

Alama

Od: Pt lip 07, 2006 18:50

Post » Śro lut 15, 2012 14:27 Re: Przykra sprawa...

Kupowałam kolczyki od vip0 dwókrotnie, nie było ŻADNYCH problemów!
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

[poprzednia][następna]