Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stado...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 07, 2012 15:09 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Koty z PKS-u nakarmione:) moja pierwsza samodzielna wyprawa :) Kociaków było 7 później widziałam że jeszcze jeden czarnuszek przylazł, wszystkie już czekały na jedzonko i się na mnie wręcz rzuciły gdy podeszłam bliżej. Dostały puszeczki, suchą karmę i gorącą wodę z termosu więc może od razu nie zamarznie. Czarny grubasek jak zwykle mruczał i się miziać chciał, była/był (nie wiem co to za płeć) kot biały z brązowymi łatkami też przy kości, który łaził za mną jak pies i co jakiś czas odganiał inne od miski, ale mu nie pozwoliłam :). Wszystkie wyglądały nie najgorzej, zaniepokoił mnie tylko ten kociak o umaszczeniu tygryska bo był wyraźnie zgłodniały i zmarznięty. Cały czas się trząsł i pił dość dużo ciepłej wody. Trochę się zmartwiłam.
Na rampie żadnych kotów jak przyszłam nie było, nawoływałam ale nie przyszły, zostawiłam karmę i wodę.
Jak podeszłam do rampy to za to, był pan, który wyraźnie jakiegoś kota szukał i gdy ja nakładałam im karmę, to do niego przyszły 2 czarne koty (kotka i kocur) na jedzenie. Zaczęłam z nim gadać i się okazało że on codziennie przychodzi te koty z rampy dokarmiać, szczególnie w nocy bo on jeździ taxi i tam ma postój. Tą kotkę to on najchętniej by wziął do domu, ale trochę się boi bo ma 3 psy, które by jej krzywdy nie zrobiły ale szczekają i może się wystraszyć. Poza tym powiedział że Wy zabrałyście stamtąd brata tej kotki, wykastrowałyście (podobno to krzywda dla niego) i teraz gdzieś jest u kogoś. Tak sobie myślałam co to może być za kotek i wydaje mi się że może Radek (wyprowadźcie mnie z błędu najwyżej) On tego kota podobno kilka dni szukał i się później dowiedział że został zabrany. Kotka do mnie nie podeszła, ale jemu dawała się brać nawet na ręce. Taksiarz mnie prosił żebyśmy mu dały znać, jakbyśmy kotkę też chciały zabrać, bo on ją chce i jej brata również. Mam do niego nr kom jakby co....
Nie wiem co o nim myśleć bo o tej kastracji się wypowiedział dziwnie, z tym przygarnięciem kotki niby chce ale się boi, ale kotka jest bardzo do niego przywiązana to widać. Powiedział że niedługo będą wyburzać ten budynek z rampą, więc koty i tak trzeba zabrać.

Chciałam wstawić trochę zdjęć kocurów, ale coś mi tu nie idzie :( może później mi się uda to mi powiecie który jak ma na imię :)

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

Post » Wto lut 07, 2012 15:15 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

A to nie o tym człowieku była mowa kilka stron wcześniej...?
Skoro kastrację uznaje za krzywdę dla kocura, to lepiej, żeby żadnego kota - a kotki tym bardziej! - nie miał.

Zorlis

Od: Sob paź 27, 2007 9:44

Post » Wto lut 07, 2012 15:24 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Tak to ten co od 3 miesięcy mówi, że zabierze je. I o Radka mu chodziło :1luvu: Swoją drogą jak kotkę weźmie to pewnie będzie mu małe rodzić no bo przecież jej nie ciachnie bo to krzywda wielka :evil:
A ta gruba w zagajniku to już ciachnięta kotka, a małe szare mieliśmy łapać no ALE się nie udało z przyczyn hmm ... niezależnych od nas. Dziewczyny będziemy ją łapać w tę sobotę :?:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Wto lut 07, 2012 15:38 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Obrazek

paula_kropcia

Post » Wto lut 07, 2012 15:41 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

W końcu to rozgryzłam :) zdjęć wstawianie :)

Tu jest ta niegrzeczna miziasta:
Obrazek

A tu reszta:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

paula_kropcia

Post » Wto lut 07, 2012 21:23 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

to mogł zabrac Radka jak je tak bardzo lubi
niektórzy ludzie to są ciule
az by sie chciało zprosić takiego tłumoka do mnie w odwiedziny zeby zobaczył jak bardzo "skrzywdzony" jest Radek
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Wto lut 07, 2012 21:41 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

marinella pisze:to mogł zabrac Radka jak je tak bardzo lubi
az by sie chciało zprosić takiego tłumoka do mnie w odwiedziny zeby zobaczył jak bardzo "skrzywdzony" jest Radek

Marinella, z ust mi to wyjęłaś :wink:

Głaski dla kota, który szczęśliwie nie zdaje sobie sprawy z ogromu krzywdy, której zaznał z naszych rąk... 8)

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Wto lut 07, 2012 21:55 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

MartaK pisze:

Głaski dla kota, który szczęśliwie nie zdaje sobie sprawy z ogromu krzywdy, której zaznał z naszych rąk... 8)

pozbawiłyście go męskości to musi być dla niego trauma hihi :)

paula_kropcia

Post » Wto lut 07, 2012 21:59 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

paula_kropcia pisze:
MartaK pisze:

pozbawiłyście go męskości to musi być dla niego trauma hihi :)

Każdy facet jak słyszy o kastracji to zaczyna się pienić - ciekawe dlaczego? :mrgreen:
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Wto lut 07, 2012 22:00 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

a będziecie w najbliższych dniach łapać tego kociaka tygryskowego? zmarźluszek jeden czy nie ma dla niego miejsca w piwniczce? ciężko chyba znosi tą pogodę :(

paula_kropcia

Post » Wto lut 07, 2012 22:14 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Później będzie jak w tym żarcie z czarownicą i trzema życzeniami :twisted:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Wto lut 07, 2012 22:15 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

itaka pisze:Później będzie jak w tym żarcie z czarownicą i trzema życzeniami :twisted:

a jaki jest ten żart?

paula_kropcia

Post » Wto lut 07, 2012 23:09 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

paula_kropcia pisze:a będziecie w najbliższych dniach łapać tego kociaka tygryskowego? zmarźluszek jeden czy nie ma dla niego miejsca w piwniczce? ciężko chyba znosi tą pogodę :(

Tygrysek/a miała zostać złapana razem z trójką - mogłaby być w klatce razem z Czarnulką.
Właściwie w sobotę była dla nas priorytetem, ale się niestety nie udało...
Może w najbliższą sobotę się uda.

A tymczasem mamy zafundowane przez fundację Animalia sterylki dla tych trzech koteczek.
Dziękujemy! :kotek:
Możemy ciachać u Przybylskiego (ale wtedy jeszcze musiałabym z Basią ustalić szczegóły dot. faktury) lub Na Polance.
Najlepiej jakby koteczki już w czwartek lub piątek pojechały na zabieg.
Niestety mnie w czwartek nie ma w Poznaniu, więc ktoś inny musiałby dopilnować koordynacji.
Ale najważniejsze:
Czy ktoś mógłby pomóc transportowo w dowiezieniu kotek na zabieg i odebraniu (czwartek lub piatek)?

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Śro lut 08, 2012 9:52 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Ja mogę w czwartek, a w piątek po 14 :)

paula_kropcia

Post » Śro lut 08, 2012 11:55 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Kasiu wiesz, że na mnie możesz liczyć transportowo. Chyba, że córka zacznie rodzić i ich samochód nie odpali.
Ale w piątek mogę rano zawieść i wieczorem odebrać. oczywiście Polanka jest dla mnie lepsza. Nie wiem też gdzie dr Przybylski ma gabinet, ale to nie problem.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

[poprzednia][następna]