H2E2- związek czystej miłości

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 06, 2012 15:56 Re: H2E2- koty na szóstkę

Olej z łososia śmierdzi i nawet moim nie da się podać ot tak, tylko w mieszance przechodzi.
Ale możesz spróbować dosypywać do mokrego drożdże piwne, takie sypkie, nie pachną jakoś intensywnie, na pewno słabiej niż kocie żarcie. A z tego co pamiętam dajecie im Bozitę, ona ma jakieś sosy chyba, to tym bardziej da się przemycić drożdże. Ewentualnie możesz wzbogacić jej menu świeżym łososiem, ale to chyba za droga impreza :twisted: :P
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Pon lut 06, 2012 15:57 Re: H2E2- koty na szóstkę

A no i chyba witaminka E też coś pomoże. Tokovit w tabletkach-wyciskasz oleiste wnętrze kapsułki do mokrego. Nie ma zapachu, ale nie wiem czy to bezpośrednio pomoże w łupieżu.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon lut 06, 2012 16:54 Re: H2E2- koty na szóstkę

Dziękuję za te wszystkie podpowiedzi- cały kłopot w tym, że Helga niechętnie je mokre :roll: Będę próbować. Juniorzy ostatnio kradną mi omegę 3. Hans jak porwie kapsułkę, to potem warczy, żeby mu nikt nie podjadł. Gdy dzisiaj przegryzł tabletkę, Helga potem obwąchiwała miejsce, gdzie troszku kapło.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pon lut 06, 2012 17:04 Re: H2E2- koty na szóstkę

sunshine pisze:Helga ma łupież :?

A jak to wygląda??? Drapie się bardziej??? Bo na mojej Mili też czasem widzę takie coś tylko nie wiem czy to kurz czy może łupież. Na tej czarnej sierści wszystko widać.
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pon lut 06, 2012 17:22 Re: H2E2- koty na szóstkę

Ano małe, białe jakby okruszki. U niej blisko ogona.

sunshine

Post » Pon lut 06, 2012 20:09 Re: H2E2- koty na szóstkę

czytam o Twoich wysiłkach sportowych i .....zajadam Rafaello.
i mysle, ze dobrze by bylo ruszyc tyłek i zrobic cos dla siebie.
ale to Rafaello tak super smakuje ;)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Wto lut 07, 2012 8:09 Re: H2E2- koty na szóstkę

Sliver, ja na co dzień nie jadam chleba, ciast, ale jak w weekend ktoś zrobi to nadrabiam wszelkie zaległości :mrgreen:
Wczoraj nie poszłam na wf- jednak zakwasy za duże. Jutro śmignę. W przyszłym tygodniu mam kilka dni wolnego i też wykorzystam na dodatkowe wejście- mam teraz przez kilka miesięcy promocyjne jedno wejście gratis.

sunshine

Post » Wto lut 07, 2012 9:18 Re: H2E2- koty na szóstkę

Ja zaczęłam od małej diety :twisted: jak schudnę to łatwiej będzie mi się ruszać i ćwiczyć :ryk:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Wto lut 07, 2012 9:19 Re: H2E2- koty na szóstkę

Pozdrawiamy i zdrówka życzymy :P

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lut 07, 2012 9:20 Re: H2E2- koty na szóstkę

Co to znaczy mała dieta? Poza tym Ty Shalom żadnej diety nie potrzebujesz :!:

sunshine

Post » Wto lut 07, 2012 9:28 Re: H2E2- koty na szóstkę

No mała :P kilka dni. Potrzebuję oczyszczenia. I ostatnio niestety przybrałam tłuszczyku :evil: za dużo w domu byłam :twisted: Generalnie muszę dostarczyc swojemu organizmowi kopa, bo mam wrażenie że metabolizm mi zwolnił drastycznie :? a jak się lżej zrobi to koniecznie muszę dojść na siłownię.
Obiektywnie wagę mam w normie, ale źle się czuję, wolę być chudsza. I wcale nie wychudzona :wink:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Wto lut 07, 2012 11:57 Re: H2E2- koty na szóstkę

A co to za dieta? Może ja też spróbuję.

Erin

Post » Wto lut 07, 2012 13:22 Re: H2E2- koty na szóstkę

Wiesz co Erin, ja sobie robię krótką intensywną dietę Dukana. Nie potrzebuję dużo chudnąć, więc nie muszę męczyć się kilka miesięcy. Chce zrzucić 4 kg, zajmie mi to ok. tygodnia. Generalnie przerabiam wszystkie fazy w odpowiednich proporcjach ale krótszym czasie. Działa świetnie, już dwa razy robiłam sobie taką dietę-przy okazji też oczyszczającą, bo świetnie się po niej czuję, organizm spala wszystko co zalega, bo jest do tego zmuszony.
Różne są opinie na temat tej diety, trzeba wziąć pod uwagę swój stan zdrowia i możliwości. A potem stosować się do zaleceń. Głodnym się nie chodzi. Ważne zeby czytać etykietki na produktach. 2 % tłuszczu ujdzie, ale 7 czy 10% zakłóci już całą dietę i nie będzie efektów. To samo z cukrem. Trzeba zupełnie odstawić i kupować produkty bez cukru czy innych pochodnych. Znam osoby, które tak sobie ssały miętowe cukierki i znów dieta była zakłócona i nie podziałała, bo miętówki miały cukier :roll:
Nie nadaje się dla osób, które nie lubią mięsa i nabiału, bo początkowo tylko tym żyjesz. I oczywiście musi być to wszystko chude.
Ja lubię więc mi pasuje. Co więcej głodna nie chodzę, bo można jeść do woli, byle zgodnie z zaleceniami. I wcale nie jest to byle jakie jedzenie.
Dziś na śniadanie jadłam jajecznicę z cebulką, robiona na wodzie a nie tłuszczu, ale bardzo smaczna i lekka. Do tego kubek kakao z chudym mlekiem i słodzikiem. Na drugie śniadanie twaróg na ostro bez tłuszczu. A na obiad szykuję sobie wołowinę marynowaną w mięcie i zielonym pieprzu-zapiekę w piekarniku, bez odrobiny tłuszczu :mrgreen: Na kolację pewnie jakiś jogurcik owocowy bez tłuszczu, na słodzikach zjem 8)

Wybacz sunshine, że tak się u ciebie rozpisałam, ale chciałam pokazać, że dieta prowadzona z głową i dużą świadomością nie musi być męcząca i niesmaczna :ok: Moi rodzice schudli po 16 kg, teraz odżywiają się normalnie ale zdrowiej niż dawniej i waga stoi w miejscu 8)
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Wto lut 07, 2012 13:46 Re: H2E2- koty na szóstkę

A ja bym chciała mieć tyle sil w sobie co sunshine i regularnie ćwiczyć.
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Wto lut 07, 2012 14:21 Re: H2E2- koty na szóstkę

Ja też :)
Dzięki za podpowiedzi w sprawie diety.

Erin

[poprzednia][następna]