cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 05, 2012 19:16 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Ja robię ogłoszenia na :
cafe,tablica,eoferty,adopcjekota,morusek,oxl,gumtree,pineska ,przygarnij zwierzaka i słoniu.Musze jeszcze dorobić ojej,kokosy i e-zwierzak.Więcej ogłoszeń nie dam rady robić .Mam jeszcze kilak psów do ogłoszenia :?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie lut 05, 2012 19:20 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

hidi pisze:ja mam listę portali, gdzie ogłaszałam tymczasy (od martiki) ale myślę, że po wejściu nowej ustawy część z nich może być nieaktualna... chyba najlepiej Marta martika będzie wiedzieć.

Wszystkie portale przyjmują ogloszenia(koleżanka robi na 40)oprócz allegro :roll:

Jezeli ktoś chciałby coś pomóc w ogloszeniach będę wdzięczna.Do tej pory wystawiła dziewięciu naszych podopiecznych.Hidi nadal czekam na fotki małej :mrgreen:

mar_tika

Post » Nie lut 05, 2012 19:35 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

mar_tika pisze:
hidi pisze:ja mam listę portali, gdzie ogłaszałam tymczasy (od martiki) ale myślę, że po wejściu nowej ustawy część z nich może być nieaktualna... chyba najlepiej Marta martika będzie wiedzieć.

Wszystkie portale przyjmują ogloszenia(koleżanka robi na 40)oprócz allegro :roll:

Jezeli ktoś chciałby coś pomóc w ogloszeniach będę wdzięczna.Do tej pory wystawiła dziewięciu naszych podopiecznych.Hidi nadal czekam na fotki małej :mrgreen:

przecież ma fotki na picassie..

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Nie lut 05, 2012 19:51 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

hidi pisze:
mar_tika pisze:

przecież ma fotki na picassie..

Ok to zrobię jej ogłoszenia z tymi co są na picassie.
aha jeszcze jedno Baśka coś zamontowala na drzwiach kociarni co ma niwelować podwiewanie.Nie ma pojęcia co to ale mówiła żeby nie szarpać i zeby wchodzić od strony włącznika na światło :mrgreen:

mar_tika

Post » Nie lut 05, 2012 20:06 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

:?: od strony wlanczania swiatla :?: to co drzwi zmienila :?:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Nie lut 05, 2012 20:10 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Ja pomogę Marta, możemy się np. podzielić... tylko mam kilka pytań:
- mam wklejać takie teksty jak są na albumie google picasy?
- telefon podawać Twój i Mikusia czy swój?
- dlaczego wstawianie ogłoszeń będzie nielegalne? Rozumiem zamieszanie z allegro, ale reszta portali?

A z zabezpieczeniem drzwi - chodzi o powieszony koc?
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Nie lut 05, 2012 20:36 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Chciałabym zrobić opis do małego, dymnego czarnuszka, ale nie wiem o nim nic poza tym, że został zgarnięty z ulicy, gdzie buszuje nadal reszta jego rodziny. Proszę o jakiekolwiek info o nim : przypuszczalny wiek, stan zdrowia, usposobienie., itp. Ktokolwiek wie cokolwiek niech uprzejmie donosi, może być na forum lub pw.

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Nie lut 05, 2012 21:49 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

mam prozbe moze ktos zajzec na fejsa do zlbumu pod tytulem domy tymczasowe nie wiem jak ale zrobily sie dwa albumy z kotami na tymczasie a tych z domow tymczasowych nie ma na stronie zrobie pozadek tylko musze wiedziec przepraszam :oops:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Nie lut 05, 2012 21:59 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

wiiwii pisze:Ja pomogę Marta, możemy się np. podzielić... tylko mam kilka pytań:
- mam wklejać takie teksty jak są na albumie google picasy?
- telefon podawać Twój i Mikusia czy swój?
- dlaczego wstawianie ogłoszeń będzie nielegalne? Rozumiem zamieszanie z allegro, ale reszta portali?

A z zabezpieczeniem drzwi - chodzi o powieszony koc?

Jutro się zklikamy i podzielimy portalami.
Tekst ogłoszeń taki jak na picassie .Teksty pisze elape i uważam są bardzo dobre:)Kontakt w sprawie adopcji obojętnie.Jeżeli możesz na temat danego kota udzielić osobie zainteresowanej pełnej informacji to jak najbardziej mozesz podać swój nr tel.Jezeli kot jest w DT podajesz nr Dt i jako drugi swój.

Reszta portali normalnie przyjmuje ogloszenia:)więc do boju :wink:

mar_tika

Post » Nie lut 05, 2012 22:01 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Czy ktos może Elę wspomóc i nakierować jeżeli chodzi o małego dymniaka?Ja bylam tylko na jednym dyżurze,i napisałam jej na pw tyle ile wiem :oops:

Marta nie pomogę w spr fejsa,bo sie na tym nie znam :oops:

mar_tika

Post » Pon lut 06, 2012 1:12 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Halooo.............ważne info.

STACJA MIKUS NADAJE. :ryk:

1. Bardzo prosze zachowac ostrożność przy wchodzeniu na teren kociarni po otwarciu drzwi. Przybiłam śpiwór by choc troche izolował przewiewy w drzwiach. Jest o wiele lepiej. Czuć różnicę. :wink: Otwiera się KURTYNĘ od strony włącznika światła. Prosze nie szarpać tylko się zginać i wchodzić. Musze jeszcze cos wymyśleć by przy wyjściu również dokładnie i szczelnie zostawiac tą kurtyną koco-śpiworową.

2. Bronek ma poduchę elektryczną. są 3 przyciski.
Pierwszy (moc grzania) klikać do osiągnięcia maksymalnej ilości lampek (wszystkie muszą się świecić)
Drugi (ilość godzin grzania) klikać do osiągniecia maksymalnej ilości lampek (powinna się świecić tylko przy nr 8)
Trzeci - NIE RUSZAĆ. KASUJE WSZYSTKO!!!!!!!!

Każdy dyżru powinien to robić, ponieważ po 8 odzinach poduszka samoistnie się wyłączy.

Dostał kroplówę, nakarmiony gerberem, i leki.
KAMIMY BRONIA GERBEREM => STRZYKAWKA.

3. Mrozik (chyba tak ma ostatecznie na imię) został odrobaczony i odpchlony.

4. Boss. odpchlony. Miał kilka kleszczy.

5. narzuty na kafle specjalnie są narzucone by nie wychładzały. Przeciez te skórzane narzuty nie sa potrzebne złożonym kenelom. Jak sprzątacie to wystarczy je wystrzepac, zamieść, umyć podłogę i położyć z powrotem na kafle.
Chcę by było im jak najcieplej.
Przydałoby się naprawic ten drui piec :roll: No nic na razie jeszcze sobie radzimy.

6. Ksenia jest u mnie w domu, nie szukajcie kotw.

7. Dzis trafiła na kociarnię nowa kotka (Hathor) zmarznięta i łodna włóczyła się.....i tak oto wylądowała na kociarni.

8. UPRASZAM WSZYSTKICH by robili co sie da by kociakom było ciepło. Każdy kot w boksie ma dodatkowy koc. SPECJALNIE!! Prosze utrzymujcie ten stan póki są te pieprzone mrozy ;/;/;/
MIKUŚ

Post » Pon lut 06, 2012 1:18 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Aktualna rozpiska: (gdyby ktoś mógł to przenieść na kociarnię)

06.02 /pon/ Kingusiak Martyss
07.02 /wt/ wiiwii Victor
08.02 /śr/ ...... Sylwia
09.02 /czw/ ........ Hidi
10.02 /pt/ Sylwia Victor
11.02 /sob/ p. Ewa Hidi
12.02 /ndz/ wiiwii .........

13.02. /pon/ Kingusiak Victor
14.02 /wt/ ..... .......
15.02 /śr/ ..... Sylwia
16.02 /czw/ ...... .......
17.02 /pt/ ........ Victor
18.02 /sob/ ...... .......
19.02 /ndz/ ........ Mikuś
MIKUŚ

Post » Pon lut 06, 2012 1:22 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Calopet można dawać teraz Bronkowi, młodemu dawajcie juz tylko immunodol.

Bronuś go teraz potrzebuje, a gówniarz chyba ma nadal grzyba :roll: Z resztą Ksawery widzę że chyba też.

Co do jedzenia Funi. Ma tylko suche specjalne jedzenie. I tym powinna sie tylko żywić. NIE KARMIC JEJ. TYLKO CHRUPKI. I ALBO ZAMYKAJCIE JĄ DO BOKSU Z CHRUPKAMI, ALBO ZAMYKAJCIE WOLIERĘ PROSZĘ I ZOSTAWCIE JEJ CHRUPKI NA WIERZCHU BY MOŁA JEJ JEŚĆ.

Nie może jeść nic innego!!!!!!!!!!!! Ma chorą trzustkę!!!!!!!!!!
Są też tabletki Hepatil takie białe w gablocie. Są na wierzchu. Dawajcie proszę po 1/2 dziennie. Jak ktoś da , to automatycznie pisze nastpęnemu dyżurantowi że juz w danym dniu podał.
MIKUŚ

Post » Pon lut 06, 2012 9:34 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Mikuś pisze na FB, że Misza do nas wraca - pies nie zaakceptował :( mam nadzieję, że to fałszywy alarm, że jeszcze może jakiś cud się stanie!

Dzięki za info o Funi i Bronku
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pon lut 06, 2012 10:14 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

wiiwii pisze:Mikuś pisze na FB, że Misza do nas wraca - pies nie zaakceptował :( mam nadzieję, że to fałszywy alarm, że jeszcze może jakiś cud się stanie!

Dzięki za info o Funi i Bronku

Niestety nie niby Jamnik na widok kota się trzęsie :? Trochę mało czasu dali Miszy i Jamnikowi na przyzwyczajenie się do siebie.Adopcja odbyła się w sobotę wieczór :roll:

mar_tika

[poprzednia][następna]