Schronisko KRK - Dramat pilnie potrzebuje domku

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 04, 2012 18:13 Re: Schronisko KRK - prosimy o domek dla staruszka Henryka

mały tygrysek

Obrazek

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Sob lut 04, 2012 19:44 Re: Schronisko KRK - prosimy o domek dla staruszka Henryka

Śliczna kociczka, jest młodziutka powinna szybko znaleźć dom.

Dzisiaj było też bardzo dużo ludzi w schronie,
Plamek poszedł do domu ,wystraszona Lilka z C3, Beretka starsza suczka, która też długo siedziała.
Poza tym m.in Melinda z D5, sporo szczeniaków i kilka innych psów. A staruszka Punia poszła na DT.
Jak jest miejsce to psy z klatek są przenoszone na boksy ogólne, zdarza się że ludzie biorą cały boks na DT albo po kilka psiaków.
Jutro też jest dzień , mam nadzieję że też masa ludzi będzie.

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

Post » Sob lut 04, 2012 20:08 Re: Schronisko KRK - prosimy o domek dla staruszka Henryka

Mnie jutro nie będzie :( Miałam nadzieję, że uda mi się wyzdrowieć, ale niestety.
ObrazekObrazek
Chcesz zabić i zniszczyć, zniewolić nienawiść? Ja też...

Lunszpik

Od: Czw lis 12, 2009 15:41

Post » Sob lut 04, 2012 20:14 Re: Schronisko KRK - prosimy o domek dla staruszka Henryka

Lunszpik pisze:Mnie jutro nie będzie :( Miałam nadzieję, że uda mi się wyzdrowieć, ale niestety.

Ja jutro będę bardzo długo a w piątek byłam interweniować w sprawie psów zostawionych na mrozie na noc, długa historia,
szkoda słów.Dzisiaj podobnie.
Lun , BarbAnn zdrowiejcie.

mk999

Post » Nie lut 05, 2012 10:48 Re: Schronisko KRK - prosimy o domek dla staruszka Henryka

Tunisia pisze:Poszukuje pilnie domu tymczasowego dla młodziutkiej koteczki . Kotka po wypadnięciu prostnicy, jest już po operacji, jest stan zdrowia jest dobry i nie wymaga żadnych specjalistycznych zabiegów, za wyjątkiem podawania półpłynnych pokarmów (w żadnym wypadku suchej karmy). Jest odrobaczona, zaszczepiona, przeszła w dzieciństwie (choć nadal jest dzieciakiem) panleukopenię.

Pełne koszty utrzymania kotki w DT ponosi KTOZ. Może ktoś będzie mógł pomóc, chodzi o to żeby dało się jej przypilnować aby nie jadła suchej karmy. W obecnym dt jest bardzo duża liczna kotów i sama akcja karmienia z rozdzielaniem tych, tamtych i owamtych kociaków wedle karmy i stanu zdrowia jest niezwykle uciążliwa

Obrazek

a do kogo namiary ??????????? imie ? Kotaczka ?

Mruczeek

Od: Sob kwi 19, 2008 10:35

Post » Nie lut 05, 2012 16:14 Re: Schronisko KRK - prosimy o domek dla staruszka Henryka

Do domu poszła Melisa,Lusia, Teodor, Sammy, Bimbałka, Lola na fb - Selma, zwrócona bo nie zgadzała się z innym kotem, faktycznie tłukła się z Pomyłką na garażu i przy okazji mnie się dostało i adoptującym, ale zabrali ją do domu, pomimo występów. Teodora adoptowali fajni ludzie.Będzie mieszkał w bloku.
Poszły tez jeszcze jakieś podrostki.

Na garażu 2 jest tylko Pomyłka i Mimi, szpitale kocie są puste - tam są psy.

Figielka i czarnuszki na garażu 1. 1A - pusto, na mag,6 Lenka, Pralinek i fajna 1,5 roczna buraska.
Mica - garaż3.
Kwarantanna dorosłych pełna i mała też zapełniona dorosłymi kotami.
Rudego kocura z mag,7 odebrał właściciel.
Abi jest nadal na mag3 ale juz je sama, dzisiaj dostała gurmeta i inne też na 3.
Masa psów i szczeniaków adoptowana ale niestety już są zwroty.
Ludzi tłumy, koty na tymczas nie wydawałam bo to bez sensu.
Dzisiaj to się napracowałam ale warto było, szczególnie że idą psie podrostki , które w schronie zaczynają dorastać
i staruszki.Z boksów F poszedł tylko jeden pies.
Myślę że około 200 zwierzaków ma domy lub DT.
Proszę o statystyki dokładniejsze. :1luvu:
Ostatnio edytowano Nie lut 05, 2012 16:32 przez mk999, łącznie edytowano 2 razy

mk999

Post » Nie lut 05, 2012 16:31 Re: Schronisko KRK - prosimy o domek dla staruszka Henryka

Brawo Małgosia, napracowałaś się, ale warto.To ile jeszcze kotów do wydania( bo te nieogłaszane tez idą) I psów sporo poszło, a to jeszcze nie koniec.Moja znajoma chce wziąc
kotkę i napewno weżmie,ma juz dwa kocury, o persach też nagłaśniam róznym znajomym
kociarzom.Co z Abi?

Już doczytałam co z Abi. Dobre wieści
Ostatnio edytowano Nie lut 05, 2012 16:36 przez Lila_iwa, łącznie edytowano 1 raz

Lila_iwa

Od: Wto cze 01, 2010 14:29

Post » Nie lut 05, 2012 16:35 Re: Schronisko KRK - prosimy o domek dla staruszka Henryka

Lila_iwa pisze:Brawo Małgosia, napracowałaś się, ale warto.To ile jeszcze kotów do wydania( bo te nieogłaszane tez idą) I psów sporo poszło, a to jeszcze nie koniec.Moja znajoma chce wziąc
kotkę i napewno weżmie,ma juz dwa kocury, o persach też nagłaśniam róznym znajomym
kociarzom.Co z Abi?

Abi sama jadła , dałam im gurmety na mag.3, zbiera się do życia ale jej to wolno idzie.
Dostaje jeszcze kroplówki.
Dużo osób przychodzi też oglądać i zastanawia się nad adopcją , chcą się przygotować , przemyśleć,
część z nich pwenie wróci po zwierzaka Ja jak ktoś nie był przekonany mówiłam żeby sobie przemyślał bo to decyzja i obowiazek przynajmniej na 10 lat, skonsultował z domownikami .
Do domu też poszedł czarny kocur Czarek , wyszedł z obserwacji, długowłosa buraska z garażu 1.
Dużo poszło zwierzaków ale trzeba też poczekać bo to nieraz jest u niektórych zryw empatii a potem obowiązek.
Ostatnio edytowano Nie lut 05, 2012 16:45 przez mk999, łącznie edytowano 2 razy

mk999

Post » Nie lut 05, 2012 16:39 Re: Schronisko KRK - prosimy o domek dla staruszka Henryka

Czyli wszystko na dobrej drodze. Dowiedziałam się na spotkaniu w Matrasie, że następna
zbiórka karmy będzie w Bonarce przed Wielkanocą.

Lila_iwa

Post » Nie lut 05, 2012 16:58 Re: Schronisko KRK - prosimy o domek dla staruszka Henryka

Mimo zwrotów to jednak spora część zwierzaków ma juz domy, a to znacznie
zmniejsza ilośc zwierzaków w schronie. Miło się czyta, że pomieszczenia kotow opustoszały, a na ich miejsce do ogrzewanych pomieszczeń trafiają psy, które też znajdują domy
Ostatnio edytowano Nie lut 05, 2012 17:02 przez Lila_iwa, łącznie edytowano 1 raz

Lila_iwa

Post » Nie lut 05, 2012 16:59 Re: Schronisko KRK - prosimy o domek dla staruszka Henryka

mk999 pisze:Do domu też poszedł czarny kocur Czarek , wyszedł z obserwacji, długowłosa buraska z garażu 1.

Super :1luvu:
ObrazekObrazek

Lunszpik

Post » Nie lut 05, 2012 18:27 Re: Schronisko KRK - prosimy o domek dla staruszka Henryka

tez się cieszę :)
ta mała rokowała :)
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Nie lut 05, 2012 18:35 Re: Schronisko KRK - prosimy o domek dla staruszka Henryka

Pewno, że rokowała :D
To nic, że na początku aż pluła, gryzła i biła łapą, potem nagle stwierdziła, że mizianie jest fajne, tak samo jak jedzenie przynoszone przez człowieka i zabawa :)
Mam nadzieję, że trafiła do fajnego domku
ObrazekObrazek

Lunszpik

Post » Nie lut 05, 2012 18:43 Re: Schronisko KRK - prosimy o domek dla staruszka Henryka

Z wieści na facebook wynika że obecnie jest w schronisku poniżej 400 psów i 85 kotów. Oby żaden z nich nie wrócił do schroniska.

Lila_iwa

Post » Nie lut 05, 2012 18:51 Re: Schronisko KRK - prosimy o domek dla staruszka Henryka

Henryk jest już wykastrowany, sama go zaniosłam do lekarza bo roztoczył taki zapach że można było paść,
na garażu 1 są podrostki czarne ze szpitala,dwa z nich są do adopcji , są milusińskie i dają się brać na ręce,
na 1 było dzisiaj sporo ludzi, bo zostały same bure i z charakterem, Pralinek daje się brać na ręce,
byli ludzie go oglądać ale nie mieli przenoski.

Lola jest już na fb.

mk999

[poprzednia][następna]