opuszczone,stare bez szans KOTY- Tosia w Domu:)..Sch.Łódź

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 02, 2012 19:18 Re: opuszczone i stare bez szans KOTY w kwiecie wieku..Sch.Łódź

Po Batkę pani ma przyjechać w ten weekend.
Ale w ubiegły też miała przyjechać, a nie przyjechała. Bez słowa uprzedzenia chyba...
Nie wiem, bo to magicmada z nią koresponduje, pani jednak nie reaguje np na maile z prośbą o kontakt telefoniczny i w ogóle jest słabo "kontaktowa" :roll:
Nie wiem...
Mam nadzieję, że w ten weekend jednak przyjedzie...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Czw lut 02, 2012 20:35 Re: opuszczone i stare bez szans KOTY w kwiecie wieku..Sch.Łódź

oj to trzeba nie czekać aż się Pani obudzi tylko dać Batce szansę tutaj - może ktoś inny, lepszy i kto będzie chciał ją na prawdę da jej szansę
tylko zdjęcia ma takie lichutkie :(

Kotka nr 315 Batka to drobnej budowy czarna koteczka. Została oceniona na ok. 10 lat. Batka jest zdezorientowana nową sytuacją, troszkę wycofana i onieśmielona, ale ma apetyt i chęć do życia, choć prawdopodobnie los jej zbytnio nie rozpieszczał- mieszkała z dużą grupą innych kotów a do schroniska trafiła z interwencji. Batka obecnie poszukuje opiekuna, który zapewni jej opiekę, poczucie bezpieczeństwa, stabilizację.
Obrazek
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Czw lut 02, 2012 20:38 Re: opuszczone i stare bez szans KOTY w kwiecie wieku..Sch.Łódź

jest jeszcze Ronda - 8 lat
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Czw lut 02, 2012 22:25 Re: opuszczone i stare bez szans KOTY w kwiecie wieku..Sch.Łódź

Już daję Batkę do pierwszego postu
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt lut 03, 2012 14:53 Re: opuszczone i stare bez szans KOTY w kwiecie wieku..Sch.Łódź

Batka, od samego początku jak ją poznałam jest moją absolutną ulubienicą. Jest drobniusieńka. Do schroniska trafiła z interwencji. Mieszkała z prawie 30 kotami w jednym pokoju, bez kuwet, bez prądu. Do siebie przytulała swoją maleńka trikolorową córeczkę. Batka tylko wydaje się wycofana. Jak się do niej delikatnie i spokojnie pogada, weźmie na ręce, wyprzytula, wycałuje, to ogonek stawia jak antenkę, mruczy i sama się przytula. Oczywiście doskonale korzysta z kuwetki - musiała ją po prostu mieć. Jest wysterylizowana, ma zrobiony porządek w jamie ustnej. Absolutnie polecam tę dziewczynkę!!!

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pt lut 03, 2012 15:14 Re: opuszczone i stare bez szans KOTY w kwiecie wieku..Sch.Łódź

O, dzięki Aniuś :1luvu: , że napisałaś!
zaraz dodam do charakterystyki

ja mam w ogóle wrażenie
że takie koty z interwencji,
z rodzin patologicznych,
to są zawsze najcudowniejsze koty na świecie
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Sob lut 04, 2012 17:22 Re: opuszczone i stare bez szans KOTY w kwiecie wieku..Sch.Łódź

jestem
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Sob lut 04, 2012 17:28 Re: opuszczone i stare bez szans KOTY w kwiecie wieku..Sch.Łódź

Zaznaczam.

Czy będzie banerek do podpięcia?
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Sob lut 04, 2012 18:15 Re: opuszczone i stare bez szans KOTY w kwiecie wieku..Sch.Łódź

witajcie wspaniałe dziewczyny :1luvu:
bardzo lubię Wasz łódzki schroniskowy wątek i często na niego zaglądam :lol:
może ze względu na...Belfaścika :D pamiętacie go jeszcze :?: gadający, biały (prawie) miś z łapką w gipsie :lol:
to było prawie rok temu jak za cichym załatwieniem Catnaperki trafił do mojego domu...
byłyście wtedy bardzo niezadowolone z tego faktu ale chyba udowodniłam, że jest inaczej...
Belfaścik gadający i zadowolony pozdrawia wszystkie ciocie i mówi, że czuje się tu nieźle :wink:

robicie naprawdę dużo dobrego i za to Was podziwiam :1luvu:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Sob lut 04, 2012 18:56 Re: opuszczone i stare bez szans KOTY w kwiecie wieku..Sch.Łódź

Witaj puszatku :1luvu:
dziękujemy za miłe słowa
i bardzo pozdrawiamy Ciebie i Belfaścika
którego oczywiście, że pamiętamy :1luvu: :1luvu:
narciarza jednego
z nas czasami są jędze
ale wszystko dla dobra futer :twisted:

ksb pisze:Zaznaczam.

coś pokombinujemy :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Sob lut 04, 2012 22:15 Re: opuszczone i stare bez szans KOTY w kwiecie wieku..Sch.Łódź

I ja zaznaczam sobie wątek.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie lut 05, 2012 8:34 Re: opuszczone i stare bez szans KOTY w kwiecie wieku..Sch.Łódź

i jak tam nasi seniorzy i seniorki? Jak się trzymają?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie lut 05, 2012 14:57 Re: opuszczone i stare bez szans KOTY w kwiecie wieku..Sch.Łódź

ruru pisze:
ksb pisze:Zaznaczam.

coś pokombinujemy :ok: :ok:

To czekam - rezerwuję miejsce na banerek.
Staruszki zasługują na promocję :ok:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Nie lut 05, 2012 15:51 Re: opuszczone i stare bez szans KOTY w kwiecie wieku..Sch.Łódź

Duszek686 pisze:
Mnie dziś miało w schronie nie być, ale wyszłam do bankomatu - bankomat okazał się być nieczynny/zamarznięty/uszkodzony - umarły w każdym razie.
To stwierdziłam, że bez sensu tak wychodzic z domu w taki ziąb bez sensu - więc pojechałam do schronu coby ten sens wyjścia z domu znaleźć... :roll:
I chyba dobrze, że pojechałam, bo humor mam przez to suuuuuperooooowyyyyy :mrgreen:

Dziś nie było tak dobrze, jak wczoraj, ale i tak się cieszę jak gupia :mrgreen:

Do domku poszła dziś szalona Gosia :ok:
i...
CZESIA :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance:
Jeszcze wczoraj rozmawiałyśmy z mgska że ona taka biedna, ciągle schowana i przerażona...
Dziś, jak tylko przyszłam - wyciągnęłam ją na siłę z ukrycia, Tatiana zrobiła jej zdjęcia.
Chudziuteńka Czesia bardzo, więc ruru przyniosła gourmeta. Czesia rzuciła się na niego, jakby nie jedła od tygodnia, ale po chwili przestała jeść. Stwierdziłyśmy, że przeniesiemy ją na jakiś czas do klatki - może tam coś zje.
Wstawiłam Czesi domek, jedzonko, kuwetkę i Czesia zamieszkała w szafie.

I przyszli pewni Państwo...
Chcieli Szmerkę...
Ale Dzika Szmerka okazała absolutną dezaprobatę domu, syczała, zwiewała i w ogóle była na nie...

To pokazałam państwu Czesię. Powiedziałam, jaka jest biedna i że nie ma ząbków i że jest wystraszona, i że starsza więc nikt jej nie chce, i że domek to ratunek...
Potem pokazałam nową, ok 3 letnią buranię i jeszcze czarnego podrostka...
I paNstwo wzięli Czesię :1luvu:
Normalnie miałam ochotę ich wyściskać :lol:
Strasznie się cieszę :D

Naprawdę - bardzo się cieszę.
Ten weekend okazał się być dobry dla "starszaków" - trzy ośmioletnie kicie znalazły swoje domki :ok:
To teraz jeszcze domek dla Batki, Tuptusia, Tosi i Rondy i będę cała happy :mrgreen:
Szkoda, że po Batkę pani nie przyjechała.
Ja osobiście dałabym już sobie spokój z tym domem - widocznie nie do końca chce Batkę skoro zwleka z przyjazdem i nie podtrzymuje kontaktu.

Są wreszcie zmienione ogłoszenia Tuptusia - może teraz ktos go zechce...
Najwyższa pora, bo kotuś traci humor...
Zdjęcia Batki trzeba też koniecznie podmienić...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie lut 05, 2012 17:08 Re: opuszczone i stare bez szans KOTY w kwiecie wieku..Sch.Łódź

ale się cieszę z Cześki,
normalnie same nam się buzie śmiały
jak się okazało, że własny i nieprzymuszony wybór
bardzo dobrego domku- padł na Czesię :ok: :ok: :ok:
:piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek
Obrazek

ruru

[poprzednia][następna]