cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 05, 2012 0:29 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

:piwa: :piwa: a ja spozniony toascik za wczorajsze urodziny Sofisi :1luvu: :1luvu: :1luvu: Zdrowka, skarbenku, zdrowka jak najwiecej :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie lut 05, 2012 9:02 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

MIKUŚ pisze:
06.02 /pon/ King_usiak Martyss
07.02 /wt/ ....... Victor
08.02 /śr/ ...... Sylwia
09.02 /czw/ ........ ........
10.02 /pt/ Sylwia Victor
11.02 /sob/ ......... ........
12.02 /ndz/ ......... .........

poproszę dyżur czwartek i sobota wieczór

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Nie lut 05, 2012 10:42 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

MIKUŚ pisze:Spoko Hidi, to już nie ma znaczenia. Choć do końca nie wiedziałam czy zdąże czy nie :roll:

Z reszta spotkanie odbywa się raz w roku i myślę że nie ma co na siłe ogranizować innych.
Myślę że czerwiec.

Może do tego czasu wszyscy zdążą się namyśleć, zarezerwowac termin (ew. urlop).
Tylko który :mrgreen:

Ja urlopuję się od 12 maja więc czerwiec mam wolny

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie lut 05, 2012 12:22 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

wpadłam na chwilę na kociarnie, żeby kotom karmą sypnąć, której mój gałgan nie chce (royal indoor) i zostawić umowe adopcyjną Kebaba (ale z umową wróciłam, bo zapomniałam :twisted: ) co do Kebaba to u niego wszystko super, została mu na oku mała mgiełka, ale tak poza tym większość zmian się cofnęła. Jest bardzo towarzyski, wszyscy się w nim zakochują i trochę przytył (4,7 kg), więc obecnie jest na diecie :lol:

na kociarni spotkałam wiiwii, która przyszła na dyżur i napiłyśmy się herbatki :wink:

martwi mnie Bronek.. jest apatyczny, trzęsie się i zupełnie się wycofał... to nie ten kot :?

Funia o dziwo sobie daje radę. Nie ma dla niej mokrej karmy.

i chyba coś musiałam przegapić- gdzie jest Ksenia ? 8O

hidi

Post » Nie lut 05, 2012 12:44 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

MIKUŚ ma Ksenie na tymczasie :)

Victor

Od: Sob gru 31, 2011 19:22

Post » Nie lut 05, 2012 13:49 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Moi drodzy.

Ksenia jest u mnie w DT. Nie mam siły chodzić na kociarni 5 razy dziennie. Czasem nawet 1 raz jest problemem :roll: Ale dobrze że Wy jesteście. Razem cięgniemy ten wózek.
Leki oczywiście są, ale na kociarni nie zostawiłam ich bo sa to zbyt drogie leki by się walałay po kątach. Kiedyś zniknęły 2 tubki Kebaba i Borysa leków (pewnie ktoś niechcący wyrzucił do śmietnika przez nieuwagę). Ale nie o tym chcę pisać. :wink:

Ksenia ma się dobrze. Siedziw drapaku. Jest bardzo ciężka w podawaniu leków. Ma już dość a to dopiero początek :roll: W boksie nie mogła uciekać, a umnie dawaj.....szukaj kotka :evil:

Nie martwić mi się o Nią.
MIKUŚ

Post » Nie lut 05, 2012 15:06 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Hidi, dzięki za towarzyszenie mi w dyżurze! :*

Bardzo zmartwił mnie Bronek, bo o ile wczoraj jeszcze pobiegł za korkiem od Calopetu i zjadł mokrego żarełka, to już dziś nie zjadł mokrego i siedział w klatce trzęsąc się! Nie chce się ruszać, a zabrany na ręce wtula się głęboko... Mikuś obiecała, że się weźmie za niego. Nie wiem co z jego adopcją, bo Radek się nie odzywa na razie. Mówił że odezwie się w niedzielę lub poniedziałek.

BTW, Calopet się kończy. Czy dalej podajemy Calopet Kozakowi?

Kozak wskoczył mi na plecy i ugryzł w ucho, mówiłam, że to namiestnik szatana! :twisted:
Ale potrafi też być słodziakiem... Co potwierdzi Hidi. Jak gadałyśmy, a ja miałam go na rękach, to podobno patrzył w moją twarz z wyrazem rozanielenia :D

Selena zrobiła rzyg mokrym jedzeniem, podwójny. Mam teorię, że Selena jest alergiczką, potwierdzałoby to jej futro, z którego się sypie.

Aha, miśki, zabierajcie śmieci! To bardzo ciężko zabierać dwa worki śmieci, kiedy ktoś zostawi...

Szoszana/Blondi zagląda mi w monitor właśnie, przyszła potowarzyszyć... To cudeńko jest ta kocia! :1luvu:
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Nie lut 05, 2012 15:08 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Zapomniałabym.
W przyszłym tygodniu biorę wtorek rano i niedzielę rano.
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Post » Nie lut 05, 2012 15:41 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

zostawilam smieci wczoraj wieczorem, bo bylo bardzo malo na dnie worka wiec szkoda zużywac tyle workow. ale spoko bede zawsze zabierac.

kingusiak

Od: Wto maja 10, 2011 20:37

Post » Nie lut 05, 2012 16:29 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

kurcze z tym bronkiem jest jak z plastusiem :( zeby tylko nie skonczyl jak on..
SLUCHAJCIE
moja oferta jest aktualna mysle ze najlepiej bedzie jak sie spodkamy u mnie to jest u rodzicow na dzialce pogadam z nimi kiedy dadza nam teren wpiszemy date ze dwa miesiace wczesniej i wtedy kazdy moze da rade na dzialke mozecie zabrac dzieci zwierzadka i posiedzimy w spokoju kazdy przyniesie sobie co tam pije lub je zrobimy grila i bedzie fajnie i cieplo bo tak szczerze mowiac to ja nie mialam kasy na piwo taniej bedzie w sklepie kupic ...
co wy na to :?: :?: :?:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Nie lut 05, 2012 18:01 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

kingusiak pisze:zostawilam smieci wczoraj wieczorem, bo bylo bardzo malo na dnie worka wiec szkoda zużywac tyle workow. ale spoko bede zawsze zabierac.

A nie, nie o tych mówiłam, też się zgadzam, że jak jest mało, to można dołożyć i dopiero wtedy wywalić. Inne jakieś leżały na schodach, przez worek prześwitywały żwiry i puste puszki, to wzięłażem i wywaliłażem wszystko co śmieci przypominało.

Czy mogę poprosić o spis stron, na których zamieszczacie anonse naszych podopiecznych? Chciałabym bardzo znaleźć opiekunów dla naszych kociakos.. zwłaszcza dla Filemonki i malucha... Dla Filemony dom bez kotów, ale z ogrodem, dla malucha cokolwiek (zanim zdąży złapać infekcję jaką).
Tam u góry na forum jest też zakładka "adopcje", nie bardzo rozumiem o co tam chodzi. Ktoś to obczaił?

Mikuś, spóźnione życzenia dla Sofini :birthday:

wiiwii

Post » Nie lut 05, 2012 18:17 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

wiiwii pisze:
kingusiak pisze:zostawilam smieci wczoraj wieczorem, bo bylo bardzo malo na dnie worka wiec szkoda zużywac tyle workow. ale spoko bede zawsze zabierac.

A nie, nie o tych mówiłam, też się zgadzam, że jak jest mało, to można dołożyć i dopiero wtedy wywalić. Inne jakieś leżały na schodach, przez worek prześwitywały żwiry i puste puszki, to wzięłażem i wywaliłażem wszystko co śmieci przypominało.

Czy mogę poprosić o spis stron, na których zamieszczacie anonse naszych podopiecznych? Chciałabym bardzo znaleźć opiekunów dla naszych kociakos.. zwłaszcza dla Filemonki i malucha... Dla Filemony dom bez kotów, ale z ogrodem, dla malucha cokolwiek (zanim zdąży złapać infekcję jaką).
Tam u góry na forum jest też zakładka "adopcje", nie bardzo rozumiem o co tam chodzi. Ktoś to obczaił?

Mikuś, spóźnione życzenia dla Sofini :birthday:

ewa wszystkie koty sa na fejsie na bierzaco wklejam fotki :)

herzpl

Post » Nie lut 05, 2012 18:27 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Serce, ale myślę o czymś poza fejsem, na fejsie ciągle na profilu pokazuję koty. BTW, zrobię sobie taki zbiór albumów jak Ty, z kotami :) zainspirowałaś mnie!

wiiwii

Post » Nie lut 05, 2012 18:43 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

wiiwii pisze:Serce, ale myślę o czymś poza fejsem, na fejsie ciągle na profilu pokazuję koty. BTW, zrobię sobie taki zbiór albumów jak Ty, z kotami :) zainspirowałaś mnie!

no ale co za roznica gdzie sa ale skoro chcesz cos innego to masz
https://picasaweb.google.com/1064954879 ... ah68Fr0giw

herzpl

Post » Nie lut 05, 2012 19:05 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

ja mam listę portali, gdzie ogłaszałam tymczasy (od martiki) ale myślę, że po wejściu nowej ustawy część z nich może być nieaktualna... chyba najlepiej Marta martika będzie wiedzieć.

hidi

[poprzednia][następna]