DT Smarti 8 ...Ufff...mamy nowego weta !!! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 03, 2012 22:40 Re: DT Smarti 8 ......

Znalazłam. Mam wolne w środę. Nie wiem czy nie za późno :(
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Sob lut 04, 2012 0:50 Re: DT Smarti 8 ......

Jola i Marzenia idą Twoim śladem :D w sprawie pewnej uroczej panny M. :kotek: :1luvu:
nie mamy wyjścia-ces't la vie :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob lut 04, 2012 1:03 Re: DT Smarti 8 ......

a tu,dla przypomnienia Kałbojsik/Maciuś/Laluś :?: /Bach :strach: ......Obrazek
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Sob lut 04, 2012 1:09 Re: DT Smarti 8 ......

Aaa, to ja już wiem o co chodzi :mrgreen:
Ufff ;) dobra decyzja, zwłaszcza, że chyba wiem, o jakiego kolesia chodzi :mrgreen:

Kałboj piękny!

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob lut 04, 2012 2:12 Re: DT Smarti 8 ......

Zdjecie Kałbojka vel maciusia vel bacha jest z lata od smarti - teraz mam nadzieję, zę jeszcze piękniejszy :mrgreen: (o ile to możliwe of korssss :mrgreen: ) - moze będzie jakaś fotka? :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob lut 04, 2012 10:06 Re: DT Smarti 8 ......

będą na bank fotki-dziś przywożę go wieczorem..wet przyjedzie,obejrzy i zbada na ile się da i rano kocio startuje do nowego życia :D
podesłałam Domkowi link do nas -może się odezwie :D serdecznie zapraszam :D

przywożę również Fila (już się ciesze że będę mogła go tulić i zamiziwać w nocy :D wiem że gupia jestem :mrgreen: :lol: ...
...ale tak mi go żal jak myślę co on musi czuć-sądzę że on bardzo pokochał swoją dużą :roll: ...bo on kochliwy jest... :kotek: :1luvu:

smarti

Post » Sob lut 04, 2012 10:52 Re: DT Smarti 8 ......

smart i - tu szukają!!!

viewtopic.php?f=13&t=138707

napisałam o Filu ale muszę wstawić jakieś foty i poszukać linku do fb - możesz mi pomóc? :ok: :ok: :ok:

edit: wstawiłam tam linnk do fb i do jednego z ogłoszeń Fila na tablica.pl

a teraz :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob lut 04, 2012 12:17 Re: DT Smarti 8 ......

smarti pisze:to już pewne :!:
Maciunia w niedzielę o 11-tej rusza do nowego szczęśliwego życia :!: :!: :!: :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Tylko cicho sza na fb aby i Funio się sprzedał 8) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

i wiad. z ostatniej chwili-Zuzunia po bardzo drobiazgowym USG-wszystko w kocie ok :lol: :1luvu: , po sterylce goi się pięknie :kotek: :piwa: .
jedyne co ma to leciutkie szmery w krtani-być może jakieś podrażnienie.
Jutro kontrola. :D
Uffff... :roll: :D

DZIEŃ DOBRY!
Zuzu po podejrzeniu zapalenia otrzewnej (hmmm......) i baaaardzo dokładnym, skrupulatnym i długim badaniu została odesłana do domku z lekkim szmerkiem w krtani.
Dziś była kontrola i drugi zastrzyk - dostała (wczoraj i dziś) Ceporex i Tolfinę. Ceporex ma zalecone na 7 dni (jeszcze pięć - jutro zastrzyk robimy sami < 8O > ) i wg Pani dr dziś kota nie ma poza szmerkiem nic, co mogłoby nas zaniepokoić. Twierdzi też , że zwarta koopa może być związana z pocz infekcji. Dziś temp w normie.
Apetyt jest, podane siemię (Simba oczywiście próbował pierwszy "nowości" :D), siku, koopa były, kota spokojna, ale juz nie tak apatyczna, jak wczoraj. Po prostu nie gania (jak braciszek :)) tylko podsypia dużo i poleguje.
Dr wyklucza połknięcie czegoś/przyklejenie/uraz mechaniczny - zaglądała - nie ma żadnych niepokojących (poza tym szmerem oczywiście) widocznych naocznie i przy pomocy latarki, nieprawidłowości.
Ale przyznać muszę, że Pan, który wczoraj ze szmeru w krtani (którego nie usłyszał!!!!) zrobił nam zapalenie otrzewnej/trzustki zasługuje u mnie na miano tego, którego będę omija szerooookim łukiem. Aż dziś Jego Koleżanka z tej samej lecznicy pokiwała znacząco głową na te "rewelacje" którymi mnie wczoraj "poczęstował".... Jak widać w jednej lecznicy są lekarze i LEKARZE ... pfff.... oby nigdy więcej nas tak nie straszono, bo jestem za młoda na siwe włosy!

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
i jeszcze jedno - wszem i wobec chwalę moją KOTĘ ZUZĘ!!!! jest mądrym, stonowanym i cierpliwym Zwierzątkiem, które z godnością i ogromną cierpliwością dało sie zbadać i podac leki!
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

S&Z

Od: Pon gru 12, 2011 13:32

Post » Sob lut 04, 2012 12:20 Re: DT Smarti 8 ......

Kochane Zuziątko :1luvu: :1luvu: :1luvu: biedna malutka, dobrze ze jest wszystko na dobrej drodze.
A w takim razie jaka jest przyczyna? To jakas po prostu klująca się ogolna infekcja? Ciekawa jestem...

Marzenia11

Post » Sob lut 04, 2012 12:24 Re: DT Smarti 8 ......

wg Pani ze szpitala i Pani w Landzie to pocz infekcji górnych dróg oddechowych.

S&Z

Post » Sob lut 04, 2012 12:28 Re: DT Smarti 8 ......

S&Z pisze:wg Pani ze szpitala i Pani w Landzie to pocz infekcji górnych dróg oddechowych.

a że wyniki krwi ma w normie, to chyba złapaliśmy gada w zarodku.
poza antyb ma pić i się oszczędzać.

S&Z

Post » Sob lut 04, 2012 23:27 Re: DT Smarti 8 ......

bo picie to podstawa :ok: :piwa:
dzięki alkoholizmowi w narodzie mogę spłukiwać się bezustannie na koty :ok: :piwa: :ok: :ryk:

Zuziątko :kotek: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

...nie mam siły dziś pisać-trudny dzień-logistycznie i emocjonalnie-dwa powroty z adopcji... :( :( :(

napiszę tylko że ten dzień - to tak bardzo wyrażnie widoczne dla nas dwa zranione serduszka...
każde na swój sposób...
dwie panie sądzące że kochają swoje kotki i w ogóle to są całkiem ok-może jeszcze nawet są cool :mrgreen:

a Maciunia i Filemon przepłakali cała drogę tak że serce rozrywa-Marzenia słyszała-trudno było nam to znieść...
jak te małe kocie serduszka potrafią pokochać..jak potrafią rozpaczać i się żalić...
...i te wielkie oczyska nierozumiejące dlaczego pakuje się je do transporterka..te ciałka ocierające się z miłością o nogi pani...pani która już nie kocha..już nie che bo..coś tam.....często tak bardzo nie znoszę ludzi i tego ich dobrego samopoczucia...

Maciunia po przyjeżdzie zaczipowany,odrobaczony i rusza jutro o 11-tej do nowego życia-oby wreszcie mu się powiodło :ok:

Filemon -póki co przerażony-prycha na nas-i płacze za swoją Karoliną a ona nawet nie raczyła go przytulić na pożegnanie :(

śpi z nami w sypialni bo na niego nikt jutro nie czeka tak jak na Maciunia...mam nadzieję że wkrótce zapomni o rozdartym serduszku i pozwoli się nam do siebie przytulić...

takie to wszystko smutne..ten koci płacz rozdziera serce,ale serca byłych ds-ów bywają niewzruszone...

"oddany bo za bardzo kochał..."

smarti

Post » Sob lut 04, 2012 23:35 Re: DT Smarti 8 ......

Smartuniu, nie potrafię niczego sensownego napisać, bo po prostu nie rozumiem.... jak można kochać za bardzo....
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob lut 04, 2012 23:37 Re: DT Smarti 8 ......

qrwa. i tyle.

Marzenia11

[poprzednia][następna]